lamades surumine kasutu neil kes jõudu taga ajavad???
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Jõumehed » lamades surumine kasutu neil kes jõudu taga ajavad???
- This topic has 67 replies, 28 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Vägivaldur.
-
AutorPostitused
-
oktoober 2, 2007 at 6:31 p.l. #126666
Vägivaldur
Member…käelöögi jõud kavab.Noh ehk niipalju kui üldine kehajõud seda toetab, aga rinnaltsurumine mingi löögijõu eriharjutus küll ei ole.
oktoober 2, 2007 at 6:50 p.l. #126670kütusemees
MemberNoh ehk niipalju kui üldine kehajõud seda toetab, aga rinnaltsurumine mingi löögijõu eriharjutus küll ei ole.Mis harjutus siis löögijõudu suurendab. Muidugi suurendab löögijüudu kiirus, aga puhast löögijõud eraldi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 2, 2007 at 8:39 p.l. #126693jrx
MemberKõik mis sa teed püsti (ehk siis enamus “päriselu” asju) – töötab pigem ÕLG. Ehk siis teha PÜSTI surumist.
oktoober 2, 2007 at 9:26 p.l. #126695mullaonu
MemberKõik mis sa teed püsti (ehk siis enamus “päriselu” asju) – töötab pigem ÕLG. Ehk siis teha PÜSTI surumist.Hõmmm aga surudes töötab samuti, pole ise reeglina kunagi kohanud meest, kes surub rinnalt vähemalt 160 kg ja tal oleks õlg nõrk. Näiteks treenides surumist ei soovitatagi teha õlale surmist eraldi kuna see tapab õla ära. Kuna lamades saab õlg niigi korraliku vati
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 3, 2007 at 6:00 e.l. #126703Alexander Andrusenko
ModeratorLamades surudes nüüd õlg küll KORRALIKKU vatti ei saa. Natuke võib-olla mõjutab ka, aga lamades surumine ühtegi õlaharjutust ei asenda. Ma teen näiteks rinnapäeval esimese harjutusena püsti surumist õlale ja alles siis lamades surumist. Pärast püsti surumist ei tunne küll, et see lamades surumist mõjutaks kuidagi. Vastupidi ka – kui teen algul lamades surumist ja siis püsti, siis püsti surumine ka ei kannata.
oktoober 3, 2007 at 6:59 e.l. #126711mullaonu
MemberLamades surudes nüüd õlg küll KORRALIKKU vatti ei saa. Natuke võib-olla mõjutab ka, aga lamades surumine ühtegi õlaharjutust ei asenda. Ma teen näiteks rinnapäeval esimese harjutusena püsti surumist õlale ja alles siis lamades surumist. Pärast püsti surumist ei tunne küll, et see lamades surumist mõjutaks kuidagi. Vastupidi ka – kui teen algul lamades surumist ja siis püsti, siis püsti surumine ka ei kannata.Mnjaaa, endale aga reeglina peale rinda ikka õlg kergelt 2 päeva valus. Viimati läkski nii, et oli rinna päev. Tegin enda jaoks päris hea tulemuse. Lisasin 5 kg kangile juurde ja tegin isegi ühe korduse rohkem, kui eelmise raskusega, ehk siis 135 kg x7. Ok kõik oli tore. Keha on jaotatud kolmeks ja endalegi meeldib teha õlale püsti surumist reeglina. Kuid mis juhtus, minnes siis 2 päeva hiljem õlga tegema, andis see juba väiksemate raskuste peal tunda, et õlg veel väsinud. Ja tuli kohe tagasilöök surumisel. Mis siis tegin. Puhkasin mõned päevad rohkem ja jätsin surumise ära ja tegin järgmises trennis õlale muid harjutusi ja kõik normaliseerus. Mis pinu puhul tuli välja, et õlg ei kannata sellist koormust 2 korda nädalas. Muidugi, ma teen rinda tiba kitsama haardega kah. Ei võta kangist väga laialt kinni. Mis võib olla üks põhjus, miks õlg saab rohkem koormust Kuid proovides 2 nädalat hiljem püsti surmist uuesti kui õlg polnud enam sellist vatti saanud, oli tulemus hea, kuna raskused tundusid kergemad, siis isegi lisasin raskust. Seistes siis 90 kg x 7 korda, ilma kehaga aitamata. Nimelt on reeglina minu puhul nii, et kui suureneb jõud lamades surumises, siis tõuseb see ka püsti surumises. Kui lamades peaks mingil põhjusel vähenema, siis ka väheneb seistes surmine. Ja ma arvan, et paljudel on samuti
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siin võib öelda samuti, nagu Vend vähk ütleb, et me kõik oleme erinevad. Ja mis sobib ühele, ei pruugi sobida teisele.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 3, 2007 at 7:14 e.l. #126715Vägivaldur
MemberMis harjutus siis löögijõudu suurendab. Muidugi suurendab löögijüudu kiirus, aga puhast löögijõud eraldi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Õige tehnika suurendab kindlasti kõige rohkem löögi jõudu esialgu. Käega löömisesse on kaasatud kogu keha – jalad, kõht, õlg jne Kui surumisharjutustest rääkida, siis õlaga surumine või thruster (kükk+õlagasurumine) on käega löömise seisukohalt kindlasti olulisemad kui rinnalt surumine.
oktoober 3, 2007 at 8:16 p.l. #126823eintsius
MemberNoh ehk niipalju kui üldine kehajõud seda toetab, aga rinnaltsurumine mingi löögijõu eriharjutus küll ei ole.Eriharjutus ei ole jh, selle jaoks on löögiharjutused. Kuid löögi kiirust ja kineetilist energiat kasvatab päris kurjasti.
Rinnalihased annavad väga palju juurde haakidele ja sirgetele.
oktoober 3, 2007 at 8:50 p.l. #126830jrx
MemberEriharjutus ei ole jh, selle jaoks on löögiharjutused. Kuid löögi kiirust ja kineetilist energiat kasvatab päris kurjasti.Rinnalihased annavad väga palju juurde haakidele ja sirgetele.
Kuule mees, sa ajad ikka erilist vakstut viimasel ajal ma vaatan.
oktoober 3, 2007 at 8:54 p.l. #126831Vägivaldur
MemberMnjah, “päris kurjasti” on selline mõõtühik, millele ma muidugi vastu vaielda ei oska…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 4, 2007 at 7:55 p.l. #126963eintsius
MemberKuule mees, sa ajad ikka erilist vakstut viimasel ajal ma vaatan.Kuidas siis? Poksi termineid ei oska tuua, aga põhimõtteliselt kui lüüa haak külje pealt, küünarnukk üleval, siis rinnalihas on raudselt mängus. Samamoodi kui lüüa sirge niiet küünarnukk üleval, siis samut rinnalihas rakendub. kui küünarnukk on ca kaenalaugu kõrgusel või kõrgemal, siis töötab rinnalihas ju. Jõutrenn treenib mõlemaid II tüüpi lihasekiude, mis mõlemad on väga suure võimsusega lihaseid ning annavad väga suure kiirendus käele.
Triitseps ja eesmised õlalihased töötavad niikuinii ükskõik millises asendist käsi ette liikuma ei hakka. Rinnalt surumine treenib tugevalt mõlemat lihasgruppi.
“Päris kurjasti” on minu ühikute süsteemist tulnud. Kehtib minu peas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.oktoober 4, 2007 at 8:07 p.l. #126970Vägivaldur
MemberLöök tuleb ikka kogu kehast, mitte rinnalihasest. Löök on plahvatus, tõuge; löök ei ole käe ette surumine. See plahvatus saab alguse kõige enam jalast ja puusast ning lendab välja õlast. Pole olulist vahet, kas haak või sirge. Keegi ei vaidle, et rinnalihas on üks lihas, mis löömisel töötab, aga kindlasti ei ole ta peamise tähtsusega.
oktoober 4, 2007 at 8:56 p.l. #126981eintsius
MemberEgas ma seda ei mõelnudki. Ma lihtsalt mainisin, et kui kasvab üldine lihaste võimsus õlavöös, siis on kasvab samuti löögiga ülekantava energia kogus. Krt peab ikka tehnilistele terminitele üle minema.
Muidugi võiks ka mainida, et löögil ja löögil on vahe sees. Löök mida tehakse opponendist eemal olles lüüakse jah kasutades jalgu, kõhtu ja õlavööd, aga löögid, mida tehakse kui ollaks juba kehalises kontaktis on rohkem ülakeha lihaste mäng.
PS. Ma tegin kunagi sõjaväes 8 kuud regulaarselt ühe kickboxeriga kaasa trenni ning sealt sain ka selgeks kuidas lüüa õigesti. S.t et tean, kuidas lüüa ja kui suur roll on tegelikult kõhupiirkonnal ja alakehal.
oktoober 5, 2007 at 9:56 e.l. #127009Samakamees
MemberÕige löök tuleb puusast.
oktoober 5, 2007 at 10:45 e.l. #127012smack
MemberChain is as strong as its weakest link. Sama kehtib ka löögi puhul.
Mul on hea küsimus teile MMA ässadele: milleks te seda lamades surumist siis üldse teete ???
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.