Laktoositalumatus või piimavalgutalumatus
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Laktoositalumatus või piimavalgutalumatus
- This topic has 71 replies, 33 voices, and was last updated 14 years, 5 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 20, 2008 at 11:44 e.l. #99973
trennineiu
MemberAga kas juustu saad süüa?
jaanuar 20, 2008 at 1:05 p.l. #118330Indrek K
MemberVabandan teemavälise postituse pärast, aga nagu ma aru saan, siis varem Sul seda probleemi ei olnud. Siit küsimus teadjamatele, millest selline probleem tekkida saab, mis on põhjus, et järsku laktoosiga probleemid tekkivad?
Tänan tähelepanu eest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 20, 2008 at 1:28 p.l. #100077AlanBStard
ModeratorVabandan teemavälise postituse pärast, aga nagu ma aru saan, siis varem Sul seda probleemi ei olnud. Siit küsimus teadjamatele, millest selline probleem tekkida saab, mis on põhjus, et järsku laktoosiga probleemid tekkivad?Laktoositalumatuse teke on põhmõtteliselt normaalne, piim on algselt imikute toit ja hiljem peaks vastav ensüüm ära kaduma. See, et paljudel ei kao, on evolutsioonilise kohastumise tulemus.
Aga ma ei usu et tal laktoositalumatus on. Ja immunoloogilisest talumatusest teatakse vähe.
jaanuar 20, 2008 at 2:53 p.l. #100094tsanm
MemberJuustu saan õnneks süüa. Ja tõesti mingi aasta tagasi mul seda probleemi ei olnud.
jaanuar 20, 2008 at 4:42 p.l. #100113AlanBStard
ModeratorJuustu saan õnneks süüa. Ja tõesti mingi aasta tagasi mul seda probleemi ei olnud.Huvitav, juustu tehakse minu meelest kohupiimast…
jaanuar 20, 2008 at 6:43 p.l. #100124NOT
MemberSoovitan sul põõrduda arsti juurde kes teab sulle sellest rohkem rääkida ja ehk leiate üheskoos probleemile lahenduse.
märts 4, 2009 at 5:41 p.l. #184787ishtar
Memberküsimus siis selline, et kui on laktoositalumatus, siis millega asendada piimatooted? hapukoort ja vahukoort näiteks?
märts 5, 2009 at 4:59 e.l. #184854ROtter
Memberküsimus siis selline, et kui on laktoositalumatus, siis millega asendada piimatooted? hapukoort ja vahukoort näiteks?Kas on vaja valku, rasvu või kaltsiumi?
märts 5, 2009 at 2:59 p.l. #184919ishtar
MemberKas on vaja valku, rasvu või kaltsiumi?kõike kolme oleks vaja, kuid eelkõige rasvu. ja äkki oskab keegi öelda, miks ei või süüa hapendatud piimatooteid? ma arvasin seni, et loobuma peab ainult nö tavalisest piimast, kuid tuleb välja, et võin ainult juustu süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2009 at 3:32 p.l. #184928Mkala
Memberkõike kolme oleks vaja, kuid eelkõige rasvu. ja äkki oskab keegi öelda, miks ei või süüa hapendatud piimatooteid? ma arvasin seni, et loobuma peab ainult nö tavalisest piimast, kuid tuleb välja, et võin ainult juustu süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Proovi väikestes kogustes
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga trennikohapealt peaks mainima et valgud kuhu on peale kirjutatud et laktoosivaba, ei pruugi just nii olla nagu kirjas. Seal peaks ettevaatlik olema. Täiesti hästi sobivad kõik soojavalgud. Need ei pruugi olla eriti maitsvad ja minuteada ei omasta organism neid ka nii hästi kui vadaku omi.
märts 5, 2009 at 6:28 p.l. #184943ishtar
Memberkogu mu senine toitumne põhines siit foorumist saadud soovitustel (hommikuks omleti kõrvale tomati-hapukoore salat, kohv vahukoorega, õhtuti kohupiim või kodujuust, maitsestamata jogurt marjadega, isegi liha-ja juurviljawokile lisasin nö kastmeks kohupiimajuustu jne) ja nüüd ei oska ma enam midagi süüa, ainult liha/ kala ja juurviljad on üksluised, piimatooted olidki põhilised, mida tarbisin, kuid edasi on mu pea tühi. millega asendada kodujuust ja hapukoor? ma ei taha kohvi ka ilma kooreta. sojatooteid pole proovinud, aga olen näinud poes vaid sojajogurteid-ja piima. kas pean edaspidi ainult tofujäätist sööma? masendav ju.
märts 5, 2009 at 6:36 p.l. #184947Arnie
Memberkogu mu senine toitumne põhines siit foorumist saadud soovitustel (hommikuks omleti kõrvale tomati-hapukoore salat, kohv vahukoorega, õhtuti kohupiim või kodujuust, maitsestamata jogurt marjadega, isegi liha-ja juurviljawokile lisasin nö kastmeks kohupiimajuustu jne) ja nüüd ei oska ma enam midagi süüa, ainult liha/ kala ja juurviljad on üksluised, piimatooted olidki põhilised, mida tarbisin, kuid edasi on mu pea tühi. millega asendada kodujuust ja hapukoor? ma ei taha kohvi ka ilma kooreta. sojatooteid pole proovinud, aga olen näinud poes vaid sojajogurteid-ja piima. kas pean edaspidi ainult tofujäätist sööma? masendav ju.Poes müüakse Zero Lactose piima ka ju : ) , aga ma ei tea kas need on tõesti laktoosivabad.
Piima saad kohvi sisse panna, piima saad omleti kõrvale juua, piima saad vahepalaks juua.
märts 5, 2009 at 6:36 p.l. #184948QWE8
MemberSoja on saatanast.
märts 5, 2009 at 6:38 p.l. #184952Tigerkutsu
MemberSoja on saatanast.Põhjenda palun.
märts 6, 2009 at 6:16 e.l. #185022ROtter
Memberkõike kolme oleks vaja, kuid eelkõige rasvu. ja äkki oskab keegi öelda, miks ei või süüa hapendatud piimatooteid? ma arvasin seni, et loobuma peab ainult nö tavalisest piimast, kuid tuleb välja, et võin ainult juustu süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kaltsiumi saad juustust, 100 g Parmesani juustu annab päevaks vajaliku Ca koguse. Ca saad samuti munakoortest, kalaluudest (konservid, praetud räim), seesamiseemnetest. Ca paremaks imendumiseks on vaja D-vitamiini, mida saad kalamaksaõlist.
Häid rasvu saad kalast, kookospiimast, seda saad lisada ka kohvile.
Valku saad munadest.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.