Läätsed
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Läätsed
- This topic has 10 replies, 7 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
november 18, 2009 at 5:34 p.l. #19614
matjusm
MemberTahaks kuulda ideid mida head ja maitsvat saab läätsedest teha. Olen avastanud et läätsed on hämmastavalt valgurikkad ja seega üritan neid palju süüa kuid ideid on veidi vähevõitu. Olen teinud läätse-kana-karri pada kuid seal ka minu ideed lõppevad. Läätsesid niisama millegiga süüa pole just eriti isuäratav minu arvates kuid jään ideid ootama.
november 18, 2009 at 5:47 p.l. #235511Belfort
Membervanaema tegi kunagi lihtsalt suppi nendest, puljongiga, väga hea ja lihtne
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 18, 2009 at 5:49 p.l. #235513Arx07
MemberMa tavaliselt praen 1-2 sibulat, viskan peaaegu pehmeks keedetud läätsed peale + paar muna mingis tomatikastmes läbi klopituna, veits pannil veel hautada ja siis lasen nahavahele nagu nalja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 18, 2009 at 5:58 p.l. #235518matjusm
MemberMa tavaliselt praen 1-2 sibulat, viskan peaaegu pehmeks keedetud läätsed peale + paar muna mingis tomatikastmes läbi klopituna, veits pannil veel hautada ja siis lasen nahavahele nagu nalja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oi, läätsed munaga kõlab päris hästi. Poleks ise selle peale küll tulnud.
november 18, 2009 at 7:51 p.l. #235577sukisuki
MemberKust kohast te neid ostate- kas poes ongi pakid riiulis kiri “Läätsed” peal?
november 18, 2009 at 8:16 p.l. #235588matjusm
MemberKust kohast te neid ostate- kas poes ongi pakid riiulis kiri “Läätsed” peal?Tavaliselt on nad vist kusagil kuivainete juures. Eks neid tuleb otsida küll sest tegemist pole just väga populaarse toiduainega.
Ning kes iganes soovib läätsesid proovida, soovitan võtta punaseid, mitte pruune. Puansed on minu arvates maitsvamad ning nad saavad oluliselt kiiremini valmis. Pruune on vaja leotada vees ja isegi siis on neid vaja väga kaua keeta et pehmeks saada.
november 19, 2009 at 6:08 e.l. #235647Hannela
MemberVaata http://www.toidutare.ee ja kirjuta otsingusse “läätse” sisse saad päris mitmeid erinevaid võimalusi, nii mõnigi tundus täitsa huvitav.
november 19, 2009 at 11:36 e.l. #235724matjusm
MemberVaata http://www.toidutare.ee ja kirjuta otsingusse “läätse” sisse saad päris mitmeid erinevaid võimalusi, nii mõnigi tundus täitsa huvitav.Tänud, seal on jah üht teist päris head. Endale torkas silma selline asi: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=2431
november 20, 2009 at 1:49 p.l. #235949Aile
MemberKust kohast te neid ostate- kas poes ongi pakid riiulis kiri “Läätsed” peal?Enne, kui l22tsede kallale minna, v6iks endalt kysida, et kas ma olen Eestis kasvavate liblik6ieliste kasutamisviisid juba ammendanud. P6lduba ja koorimata hernes n2iteks.
Sobib pea samadesse retseptidesse, mis l22tsedki. Talvine variant on kuivatatud kujul, mida siis peaks enne leotama. Panete 6htul valmis, j2rgmine p2ev hea keeta.

Hea valguallikas…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2009 at 1:58 p.l. #235952MõmmiLiis
MemberAga mis imeasi on paljukiidetud kikerhernes? Ma ei ole seda ei näind ega söönd, aga siit-sealt olen häid sõnu selle kohta kuulnud…
november 20, 2009 at 2:11 p.l. #235953Aile
MemberAga mis imeasi on paljukiidetud kikerhernes? Ma ei ole seda ei näind ega söönd, aga siit-sealt olen häid sõnu selle kohta kuulnud…Eestlase teavad teda p6hiliselt kui hummuse komponenti.
Mina olen siin olles asendanud seda meie oma hernega. Minule meeldib isegi rohkem
AutorPostitusedViewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)- You must be logged in to reply to this topic.