Skip to main content

kust ja kuidas alustada

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » kust ja kuidas alustada

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Pärast lapse sündi jäi mulle 20 kilo turjale, millest 7 kilo olen umbes 5 kuuga alla saanud tänu dr. Adik Levini dieedile. Kuna selles dieedis on väga vähe toiduaineid mida süüa võib, siis ajab selle järgi söömine hulluks. Tahaks normaalse inimese kombel süüa, kuid kuidas ei tea. Loen siin neid postitusi ja ausat öeldes ei saa midagi aru. Ma ei saa aru, kui palju kaloreid ma tarbida võin kui ma olen 78 kilo. Ja mis nende süsiveskute ja valkudega on- kui palju neid peab tarbima? Sporti ma eriti ei tee, kuna mul ei ole last kuskile jätta selleks ajaks. üritan jalutada igapäev 2 tundi ja 1-2 korda nädalas käin jalgarattaga sõitmas (2tundi ja 20 kilti). Kõik need erinevad kaalujälgimise meetodid ajavad lihtsalt hulluks ja kasu ei ole mitte kui midagi-tundub, et oma raseduse-eelsest kaalust võin ma ainult unistada.

jolkipalki
    Member

Üldiselt on siin amazonis söögikavad/dieedid

suure kehalise aktiivsusega inimestele.

Kaalust alla võtmiseks pead kulutama rohkem energiat kui oled saanud päevatoidust.

Mida sulle soovitada

1. Söö vähemalt neli korda päevas iga 3-4 tunni järgi ja väikesed portsionid.

2. Palju toorest kraami.Joo palju rohelist teed (lehtedest,mitte pakiteed)

3. Väldi rasvast(rasvane liha, juust) – kasuta rasvavajaduse täitmiseks oliivõli,

pähklid.

4. Väldi õhtul peale 1800 rasvast ja süsivesikurikast toitu – selle asemel lahja

kohupiim, rohelised salatid.Kui enne magamaminekut kõht väga tühi siis aitab uinuda klaas tomatimahla :-)

5. Kui tekib isu magusa järele siis kindlasti hommikul, et jõuaksid

liigse energia päeva jooksul ära põletada.Väga head magusaisu leevendajad on

müslibatoonid.

6. Kui poest süüa ostad siis vaata mis paki peal kirjas(toiteväärtus,valgud,rasvad,

süsivesikud)

7. Tee aeroobset trenni vähemalt tund korraga (madalal pulsisagedusel)ratas,jalutamine,kepikõnd rulluisutamine.Võimaluse korral iga päev.Näiteks jalutamise võid asendada kepikõnniga jne.

8. Tee hommikul tühja kõhuga hommikuvõimlemist/aeroobikat/hüppa hüppenööriga.

9. Mis kõige tähtsam – JÄRJEPIDEVUS! – mitte midagi ei toimu üleöö.Normaalne on nädalas alla võtta 0,5-0,7 kg.

10. Arvesta ka sellega,et kui oled oma soovitud tulemuse saavutanud pead ikkagi

ennast liigutama ja normaalselt toituma.

JÕUDU

ROtter
    Member

Selleks,et kehakaal langeks,tuleb süüa vähem kaloreid kui kulutad.Osta väike lauakaal,maksab ca 200.- krooni ja hakka kaaluma toiduportsjoneid.Siis osta “Lihtne kaloriraamat” ,äsja ilmus, ja saad teada, palju päeva jooksul sööd kaloreid. Naised kulutavad keskmiselt 1800 – 2600 kcal energiat päevas.Kui sa sööd vähem kui kulutad,siis hakkabki kaal langema.Esialgu vähenda söögi energeetilist väärtust 250 kcal võrra,hiljem kuni 500 kcal võrra.

Selleks,et toituda tervislikult,peab inimene toituma mitmekesiselt ja saama söögiga nii valke,rasvu kui süsivesikuid.Ideaalne toitainete suhe on:

valke 10 – 15 %

rasvu 25 – 30 %

süsivesikuid 50 – 60 %.

Ülemiselt äärelt leiad Tööriistad—> alammenüü Kaloriarvuti ja saad teada ,kui palju mingis toiduaines on valku rasvu,süsivesikuid .

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.