Küsimus(ed) valkude kohta
- This topic has 9 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
Leraak.
-
AutorPostitused
-
oktoober 19, 2009 at 3:08 p.l. #19037
Spanktastic
MemberSiiani lugesin siin korralikult lehti läbi ja ei leidnud täpset vastust oma küsimustele, kuid kui vastused on juba olemas, siis vabandan
.Niisiis, olen 14-aastane (kohe 15-aastane) poiss ja kaalun 72,5 kg juba 12. juulist saati, kui alustasin jõutrenni tegemist. Üks päev hakkasin mõtlema, et hakkaks ehk valgupulbrit (+ dekstroosi muidugi) võtma. Asi selles, et veel ei tea täpselt kui palju oleks vaja võtta seda valgupulbrit, selles suhtes, et mõnes kohas oli kirjas kus seda võetakse vaid peale trenni, aga samas, mõnes kirjutas, et peab mitu korda päevas võtma. Esimeseks küsimuseks oleks siis, et kas ma üldse peaksin võtma valku? Teiseks, mis vahet on näiteks Soija90-l ja Hera80-l – üks on kallim, teine odavam, kuid kaaluvad sama palju? Kolmandaks (kui esimese küsimuse vastus on jaatav), kui palju ma peaksin võtma valku, arvestades, et ma olen 72,5 kg?
Lisan ka umbmäärase toidukava igaks juhuks, kui vaja on:
1) Hommikusöök (alati sama): Kaks vormileiva viilu singiga/vorstiga, tass teed.
2) Koolis pakutav lõuna (erineb): Pilaff või maksakaste kartulitega või hernesupp või frikadellisupp jpm.
3) Lõunasöök (erineb): Sarnaneb koolis pakutavaga.
4) Õhtusöök (söön ülepäeviti, ainult trennipäevadel): Kodujuust või midagi hommikusöögiga sarnast.
Aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.oktoober 19, 2009 at 3:21 p.l. #228781Leraak
MemberKõigepealt toitumine paika, siis toidulisandite kallale, praegu on toitumine suht 0.
oktoober 19, 2009 at 3:24 p.l. #228784timo116
MemberSoija90 on sojavalk, Hera80 on vadakuvalk(piimavalgu üks osa)..õhtusööki söö ka kindlasti trennivabadel päevadel, valku võiks saada 1,2-1,5g/kg kohta päevas..
oktoober 19, 2009 at 7:35 p.l. #228895Acqua
MemberSoovitan ka sul oma menüü üle vaadata ja valgu-süsivesiku-rasva põhjal paika panna. Praegu saad tavatoidust ka liiga vähe valku. Tee see asi enne korda ja siis hakka sheiki võtma.
oktoober 19, 2009 at 8:40 p.l. #228907Indrek18
MemberMees sa peaksid alustuseks sööma hakkama korralikult!
oktoober 19, 2009 at 8:48 p.l. #228910rinaldo
MemberMis on sinu treeningeesmärk?
oktoober 19, 2009 at 10:19 p.l. #228919emmimees
MemberÜks päev hakkasin mõtlema, et hakkaks ehk valgupulbrit (+ dekstroosi muidugi) võtma.Kõigepealt mõtle tõsisemalt oma tavatoitumise peale ..VAHETULT peale trenni sheik muidugi õigustatud.. muul ajal oleneb mitmetest teguritest(söömisvõimalus, ainevahetus, töökoormus jne..)
oktoober 20, 2009 at 4:44 e.l. #228935tereummikust
MemberNagu juba eelnevalt mainitud, peale trenni shake taastumiseks on õigustatud. Muul ajal ürita lihtsalt toituda nii, et saaksid kõik mis vaja ikka korralikust toidust. Loe näiteks artikleid toitumisest siinsamal lehel.
oktoober 20, 2009 at 1:33 p.l. #229032Spanktastic
MemberTänud postituste eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kui mõtlesin veidike selle peale, siis avastasin, et olen juba circa 2 nädalat söönud ka õhtusööki, eks ma siis jätkan selle tegemist.
Treeningeesmärgiks on saada paremat vormi ja seda säilitada. Ainevahetus on muidu aeglane, käin tõsisemal mingi kord päevas või harvemal juhul kord kahe päeva jooksul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Aga eks ma mingi päev vaatan üle palju ma valke-süsivesikke-rasvasid umbes saan toidust ja selle põhjal proovin parandada toitumist.Lõpetuseks küsin, et kuidas sojavalk ja vadakuvalk erinevad üksteisest? Arvatavasti on asi nende mõjumises, seega, kumb oleks parem minusuguse inimese jaoks (kui seda üldse saab järeldada antud andmete järgi)?
oktoober 20, 2009 at 8:06 p.l. #229180Leraak
MemberPoiss loe ja hari end
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.