Küsimus treeningu kohta- kas nii lihas kasvab?
- This topic has 75 replies, 12 voices, and was last updated 10 years, 8 months tagasi by
eliisabetheliisa.
-
AutorPostitused
-
aprill 2, 2015 at 7:17 p.l. #379076
kivo
MemberPanin end sinu olukorda ja tõesti,saab ka nii asja tõlgendada.
aprill 2, 2015 at 10:10 p.l. #378431Toit Koome
MemberTegelikult võiks ju isiklikult veenduda, et kui nt 2 aastat teha 5×100 kükki trennis (nt 1xnädalas), siis on lihased ikka samasugused nagu alguses, ümbermõõdud on samad, kehakaal on sama, peegelpilt vbl on natuke rohkem trimmis (juhul kui tegemist päris algajaga). Siin oleksid väga individuaalsed faktid olemas ja ei peaks siin igasuguseid teooriaid arendama.
Kahekiloste hantlitega kükke teha?
Kui keegi teeb kükki siis on paigal ainult sääred ja jalalabad + osaliselt reied, liigub kogu ülejäänud keha ja jõudu selleks arendavad jalalihased. Sääred ja jalalabad modustavad umbes 13% kehakaalust, 60 kg puhul seega u 8 kg, ka reite endi puhul ei saa arvestada 100% kaaluga sest osa reiest asub pöörlemistelje lähedal (põlve lähedal) ega liigu praktiliselt üldse. Osa reiest asub teljest aga maksimaalselt kaugel (puusaliigese piirkond). Täpse tulemuse saamiseks peaks integreerima ja arvestama massi jaotuse muutust, mingi lähenduse saamiseks piisab vast kui arvestada reite kaalu koefitsendiga 0,5. Ühe reie osakaal kehamassist on umbes 13%; kokku seega mitteliikuv osa kehakaalust on umbes veerand (sääred + jalalabad 13%, 1 reis 13%) kehakaalust ehk 15kg ja liigub kolmveerand ehk 45kg. Üks jalg arendab jõudu, et tõsta sellest pool, umbes 22,5kg. Lisades 4kg, lisandub protsentuaalselt u 9% (4/45 = 0.08888), üks jalg tõstab 24,5 kg. Kui küki sügavus on vbl 50 cm (vaevalt et algaja iseõppija naisterahvas sügavamat teeb, vähemalt mitte ilma juhendamiseta), 100x kükki tehes on mehaaniline töö, mida peavad tegema lihased, kokku umbes 0,5mx100x49kg = 2500 J.
Kui sama isik läheb trepist üles, siis teevad jalad tööd vaheldumisi. Üks jalg tõstab siis kogu keha + tervet teist jalga, kokku veidi rohkem kui 50kg. kui talvel on riides seljas ja jalanõud jalas + kott asjadega, lisandub vast umbes 10kg; 1 jalg tõstab seega umbes 60kg. See on rohkem kui 2x rohkem kui 2x2kg hantlitega kükki tehes, kuigi amplituud on väiksem ja ka korduste arv on väiksem (mõlemad tõenäoliselt, kuigi mitmekümne suht kõrge astmega trepp ei ole just haruldus ja ka võrreldav mäest ülesminek mitte). Kui igapäevases elus trepist või mäest ülesminek jalalihaseid ei kasvata, siis kas rohkem kui 2x väiksemat jõudu nõudev kükk seda teeb?
Värskes õhus mäest/treppidest ülesminek/jooksmine, sprint, kükist üleshüpped, väljaastekõnd on mõttekamad kui olematu raskusega lõpmatute (pool)kükiseeriate tegemine (ja selleks kuhugi spordisaali peegli ette minek). Tervise ja ajakasutuse mõttes on nendest lõpmatutest kükiseeriatest kasulikum kõndida tänaval, kott käes või seljas ja liftiga sõitmise asemel trepist minna.
aprill 3, 2015 at 8:43 e.l. #379085kivo
MemberTrepist ülesminekuks pead sa jalga u 20 cm tõstma,kuidas sa seda võrdled kükkide tegemisega.Trepist üles suudab isegi väga suures ülekaalus inimene astuda,aga kas ta kükke suudab teha`,vaevalt küll.
aprill 3, 2015 at 9:24 e.l. #379087MaPo
MemberToit on vapper kirjutaja, vahel vaimukalt, vahel päris sisukalt. Siin ei ole ma ka tema mõttele pihta saanud. Vähese kohvi viga ehk.
aprill 3, 2015 at 9:28 e.l. #379089MaPo
MemberPanen siia ühe arutluse juurde – paljujooksmise apologeetidele järada.
http://www.robkingfitness.com/fat-loss/5-reasons-sprinting/
2. Sprinting Takes Very Little Time
kas ei ole õudne, et selleks, et 3 toska kooki ära põletada, peab keegi 4 tundi järjest jooksma. Vahel ka 15 kg seljakotiga.
3. Sprinting RULES For Fat Loss
kellele see osa muret teeb, voila
Eks ta natuke lahmib.. aga kes seda siis ei teeks, et oma perset kiita .
aprill 3, 2015 at 3:00 p.l. #379101biggereveryday
MemberLiiga palju reegleid ja juttu. Lõppkokkuvõttes ikkagi eat less move more. Või siis get of the f***ing couch and train.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 5, 2015 at 7:16 e.l. #379223MaPo
MemberCan cycling build muscle? Review says: Yes, it can, but in young adults, higher-intensity intermittent cycling may be required to achieve strength gains.
“It also appears that muscle hypertrophy induced by cycle training results from the positive changes in muscle protein net balance,” researchers conclude.
http://www.suppversity.com | Ozaki, et al. “Cycle training induces muscle hypertrophy and strength gain: strategies and mechanisms.” Acta Physiologica Hungarica (2015).
aprill 5, 2015 at 10:45 e.l. #379235Kang08
MemberCan cycling build muscle? Review says: Yes, it can, but in young adults, higher-intensity intermittent cycling may be required to achieve strength gains.
“It also appears that muscle hypertrophy induced by cycle training results from the positive changes in muscle protein net balance,” researchers conclude.
http://www.suppversity.com | Ozaki, et al. “Cycle training induces muscle hypertrophy and strength gain: strategies and mechanisms.” Acta Physiologica Hungarica (2015).
Pane normaalne link,see viskas kuhugile x-kohta….
Mis ma ise arvan…jah,kõik on võimalik,aga “tegurid” peavad kokku langema.Esiteks,kui intensiivne sul see väntamine on (näiteks spurdid kusagil mägisel maastikul ülesmäge,või ühtlane kulgemine kusagil Kesk-Eestis).Teiseks,kui treenitud inimese peal seda rakendada.Võtta üks keskmise treeningastmega inimene,panna ta näiteks 3x ndl rattaga 10 kilomeetrist Kesk-Eesti maastiku väntama,siis ei saa siinkohal rääkida mingist erilisest lihaskasvust.
Pmt lusikaga saab ka vett kanda,aga ämbriga on lihtsam….minu arust.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 5, 2015 at 5:50 p.l. #378581MaPo
MemberHahaha -” viskas kuhugile x-kohta” -noo,kuidas võtta.. äkki viskas pudrumägede ja piimajõgede juurde, mida sa ei soovi ära kasutada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.akademiai.com/content/gqr4753785265255/ – on see rattateema, aga ega see olegi teab mis oluline, lihtsalt detail suures pildis.
Keegi ei vaidle selle vastu (rumal peaks olema), et traditsiooniline jõutreening kasvatab lihaseid efektiivsemail moel.
Teemas püsides – siin on olnud juttu , kui olete märganud, sellest, et AINULT kangiga ja jõusaalis saab kasvatada. Jah, ma liialdan, aga sama moodi teevad seda need, kes ütlevad, et teha üle päeva mõned 100sed seeriad oma keha raskusega kükke on mõttetu.
aprill 6, 2015 at 6:32 e.l. #378560eliisabetheliisa
MemberNo ma leidsin nüüd võimaluse raskusi kasutada ja tegin esimest korda 16.5 kg raskusega. Sellega jaksasin teha umbes 30 korraga ja nii tegin mitu korda. Tundub, et võib siis natuke veel raskust lisada, et jõuaks teha umbes 20 või natuke vähem ühes seerias.
aprill 6, 2015 at 6:40 e.l. #378561eliisabetheliisa
MemberKui igapäevases elus trepist või mäest ülesminek jalalihaseid ei kasvata, siis kas rohkem kui 2x väiksemat jõudu nõudev kükk seda teeb?
Värskes õhus mäest/treppidest ülesminek/jooksmine, sprint, kükist üleshüpped, väljaastekõnd on mõttekamad kui olematu raskusega lõpmatute (pool)kükiseeriate tegemine (ja selleks kuhugi spordisaali peegli ette minek). Tervise ja ajakasutuse mõttes on nendest lõpmatutest kükiseeriatest kasulikum kõndida tänaval, kott käes või seljas ja liftiga sõitmise asemel trepist minna.
Kindlasti mitte. See, et ma tegin kuu ajaga ilma raskusteta kükke oli eelduseks, et ma saaksin hakata vaikselt raskustega kükke tegema. Trepist üles ja niisama kõndimist tegin ma igapäev enne ka. Peale 100 küki tegemist + muud harjutused olid mu jalalihased kurnatud ja sellist efekti pole kunagi kõndimisega tundnud. Ma usun, et see oleks väga ränk minusugusele olnud kohe 15kg selga võtta ja kükke teha. Mul olid esimene kord peale 50 küki tegemist keharaskusega jalad väga valusad järgmine päev, sest ma polnud varem kunagi neid lihaseid sellisel kombel kasutanud. Nüüd kui tegin raskusega mitu seeriat ei olnud mul jalalihased järgmine päev valusad. Seega ilmselt veidike oli see lihas mul ikkagi ka keharaskustega kükke tehes arenenud, kuid olen nõus, et silmnähtavaid lihaseid sellisel viisil ei saa, muidu treeniks tõesti pool päeva, et lihased mitu korda nö. viimase piirini viia. Igatahes pigem jääks ma lõpmatult kõndima mitte lõpmatult kükkima, et jalalihaseid saada
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 6, 2015 at 11:13 e.l. #378538Undionu
MemberSellist keharaskusega kükki tavalise kõndimisega päris võrrelda ei saa. Kui teha kükke suhteliselt kiirelt ja ilma üleval lõdvestamata – pumpavalt – siis ma pole üldse kindel, et siinsed jõusaalihärjad nii 100 tk hooga ära teeks. Päris algajale täitsa ok trenn, lihastoonus paraneb, saab võhma, suureneb liigeste liikuvus, ilma neid ülearu koormamata jne.
Küsiti, kas lihas nii areneb ja kasvab – areneb kindlasti, pigem ei kasva, aga hakata kohe maha tegema, milleks? Kui need kükid varsti lihtsaks muutuvad, küll siis jõuab kangi selga võtta. Siinsed “spetsialistid” ei taha tihti oma soovitustes sellest aru saada, et treenimaks nagu (tipp)sportlane, pead sa kõigepealt aastaid põhja laduma, kus trenni tehakse teistmoodi ja eriti ettevaatlikud peavad olema juba täiskasvanuna alustajad.
aprill 6, 2015 at 11:23 e.l. #378539Kang08
MemberKüsiti, kas lihas nii areneb ja kasvab – areneb kindlasti, pigem ei kasva, aga hakata kohe maha tegema, milleks?
Kui sa minule viitad,siis ma juhtisin pigem tähelepanu sellele “pigem ei kasva” osale.Maha pole teinud,mõttetuks ka ei pea,teen ise ka vahest midagi taolist.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pigem see,et igal lähenemisel on oma koht “tööriistakastis” .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enivei,tundub,et neiul trennid edenevad,seega elu on lill.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 7, 2015 at 6:18 e.l. #379313eliisabetheliisa
MemberKüsiks veel sellist asja ka, et kas kükk raskustega arendab ka tuharalihast silmnähtavalt? Öeldakse, et kükk on üks parimaid harjutusi tagumikule, kuid kui ma kükke teen, siis tunnen pinget jalas, tuharalihases ei tunne sellist pingutust ja see pole ka valu teinud järgmine päev.
Mida siis pigem tasuks konkreetselt tuharalihasele teha? Puusatõsteid raskusega?
aprill 7, 2015 at 7:09 e.l. #379316Undionu
MemberKüsiks veel sellist asja ka, et kas kükk raskustega arendab ka tuharalihast silmnähtavalt? Öeldakse, et kükk on üks parimaid harjutusi tagumikule, kuid kui ma kükke teen, siis tunnen pinget jalas, tuharalihases ei tunne sellist pingutust ja see pole ka valu teinud järgmine päev.
Mida siis pigem tasuks konkreetselt tuharalihasele teha? Puusatõsteid raskusega?
Käärkükk, väljaasted, jõutõmme sirgete jalgadega.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.