Küsimus treeningu kohta- kas nii lihas kasvab?
- This topic has 75 replies, 12 voices, and was last updated 10 years, 7 months tagasi by
eliisabetheliisa.
-
AutorPostitused
-
aprill 1, 2015 at 6:27 e.l. #378974
eliisabetheliisa
MemberTeed nii palju kui jaksad – siis teed mõned korrad veel ja veel!
See on väga hea lause.
Ja siin kirjutatakse õigesti, et ei loe korduste arv vaid intensiivsus. Ei pea tingimata otsima lisaraskusi oma kükkide tegemiseks kuid võiks näiteks need 100 kükki jagada osadeks ja tõsta iga osa intensiivsust.
Näiteks teha 100 küki asemel 5×20 kükist üleshüpet.
100 jala sirutuse asemel 5×20 “mägironijat”.
100 jala kõrvale tõste asemel 5×20 jalalööki (sidekick).
Jne.
Tänud. Kui ma teen nt. 100 tavalist kükki 4kg raskusega ja otsa 5*20 kükist üleshüppet – kas siis lihas kasvab? Või mis see kogus ja raskus ikkagi võiks olla näiteks, et Sa ütleksid, et potensiaali on, et sellise mahu juures lihas areneb ja kasvab?
Trenni jalgadele ma muidu teen kolm-neli korda nädalas.
aprill 1, 2015 at 7:13 e.l. #378984Kang08
MemberTänud. Kui ma teen nt. 100 tavalist kükki 4kg raskusega ja otsa 5*20 kükist üleshüppet – kas siis lihas kasvab? Või mis see kogus ja raskus ikkagi võiks olla näiteks, et Sa ütleksid, et potensiaali on, et sellise mahu juures lihas areneb ja kasvab?
Kusagil pole mingit tabelit,mis ütleb kas sellise intensiivsuse juures konkreetselt SINUL kasvab või mitte.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oleneb treenituse tasemest,staazist jne.Algajale,kes elus vähe liigutanud näiteks võib piisata…..Ma isiklikult sellist kükimaratoni ei korraldaks.Miks teha 100 kükki 4ja kiloga? Miks mitte 30 kükki 40 kiloga….näiteks? Sinna otsa 5×10 kükist üleshüpet 4ja kiloga otsa…..NÄITEKS
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Puhtalt näited,aga kui ikka konkreetne soov lihast kasvatada,siis võiksid raskuste-korduste vahel leida mingi kuldse kesktee.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 1, 2015 at 8:52 e.l. #378990biggereveryday
MemberKusagil pole mingit tabelit,mis ütleb kas sellise intensiivsuse juures konkreetselt SINUL kasvab või mitte.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oleneb treenituse tasemest,staazist jne.Algajale,kes elus vähe liigutanud näiteks võib piisata…..Ma isiklikult sellist kükimaratoni ei korraldaks.Miks teha 100 kükki 4ja kiloga? Miks mitte 30 kükki 40 kiloga….näiteks? Sinna otsa 5×10 kükist üleshüpet 4ja kiloga otsa…..NÄITEKS
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Puhtalt näited,aga kui ikka konkreetne soov lihast kasvatada,siis võiksid raskuste-korduste vahel leida mingi kuldse kesktee.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Liiga palju tegureid jah. Minul näiteks areneb keha paremini, kui teha suuremate raskustega ja vähem kordusi. Tavaliselt teen ka harjutuse viimase seeria näiteks 2 kordusega. Loomulikult kavasi on ka erinevaid ja varjante jne. Hetkel kogu keha 3x nädalas 1 raske päev ja 2 kerget. Lihasgruppidele ära jaotatud siis.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 1, 2015 at 12:37 p.l. #379005JungaTroll
MemberTänud. Kui ma teen nt. 100 tavalist kükki 4kg raskusega ja otsa 5*20 kükist üleshüppet – kas siis lihas kasvab? Või mis see kogus ja raskus ikkagi võiks olla näiteks, et Sa ütleksid, et potensiaali on, et sellise mahu juures lihas areneb ja kasvab?
Trenni jalgadele ma muidu teen kolm-neli korda nädalas.
Tegelikult ei ole vist vaja väga palju pead vaevata ja seada kahtluse alla aastakümneid tunnustatud ja järele proovitud metoodikaid. Kui eesmärk on lihaste kasv, siis pead leidma viisi kasutada raskusi, millega suudad teha 6-20 kordust. Seega 100 kordust lihasmassi osas eriti tulemusi ei anna. Mõnevõrra annab muidugi tulemusi igasugune koormus mis on piisavalt intensiivne, st. jõuad lihase töövõime piirini.
Kuid 100 küki puhul on seda raske saavutada sest lihast on vaja mõjutada mitu korda. Kerge raskusega 100 kükki tehes jõuad sa (oletame) sisuliselt vaid 1 korra suutlikkuseni. Lihasmassi arenguks (et oleks üldse mingit nähtavat progressi) peaks aga selliseid impulsse olema ühel treeningkorral mitu.
Seega kui tahad just 100 küki kaupa teha, peaksid tegema nt. 5×100 kükki. Sellist metoodikat aga eriti ei kasutata, sest üks trenn venib nii väga pikaks ja kui on soov treenida ka teisi kehaosi, tuleks trenniga tegelda pool päeva.
Teiseks kulutatakse 100 küki puhul liiga palju energiat selleks, et üldse sinna viimase piirini jõuda.
aprill 1, 2015 at 5:43 p.l. #379022eliisabetheliisa
MemberAitäh, viimane vastus oli väga hea. Asja tuum sai mulle palju paremini selgeks
Loodan, et leian üsna pea võimaluse raskustega treenida, tänud
aprill 1, 2015 at 6:46 p.l. #379025biggereveryday
MemberKui eesmärk on lihaste kasv, siis pead leidma viisi kasutada raskusi, millega suudad teha 6-20 kordust.
5×5 ei arene siis lihas üldse?
aprill 2, 2015 at 6:21 e.l. #379037MaPo
Memberhigh rep leg training can work wonders and lead to extremelyfast muscle gain. Most times I keep the reps at around 20-25, but sets of up to 50 or even 100 reps can work quite well also. Tom Platz built some of the freakiest legs ever seen and was a huge advocate of extremely high rep leg training. I’ve had the pleasure of discussing training with Stone Cold Steve Austin a few times and he has also noted that he was a big fan of squatting for high reps somewhere in the range of 30-50.
aprill 2, 2015 at 6:25 e.l. #379039aprill 2, 2015 at 6:36 e.l. #379040MaPo
Memberhttp://www.lookgreatnaked.com/blog/light-load-training-can-it-build-muscle/
i so enjoy these local smartguys who know everything and always better
aprill 2, 2015 at 7:26 e.l. #379043Kang08
MemberKuigi ma olen seda siia foorumisse juba mitmeid kordi postitanud.Väga hästi seletab lahti minuarust.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 2, 2015 at 7:39 e.l. #379045Kang08
Memberhigh rep leg training can work wonders and lead to extremelyfast muscle gain. Most times I keep the reps at around 20-25, but sets of up to 50 or even 100 reps can work quite well also. Tom Platz built some of the freakiest legs ever seen and was a huge advocate of extremely high rep leg training. I’ve had the pleasure of discussing training with Stone Cold Steve Austin a few times and he has also noted that he was a big fan of squatting for high reps somewhere in the range of 30-50.
Tom Platzi ja algajat neiut võrrelda on nagu võrrelda siga ja kägu.Intensiivsuse koha pealt.Ja ma ei ütle siin,et kõrged kordused ei tööta,vaid see asi peab selleks piisavalt intensiivne olema.Kust see piir algab pole vist tõstatud,aga kui neiu teeb 2 kiloste hantlitega 100 kükki,siis ma ei usu,et see on piisav intensiivsus mingiks märgatavaks lihaskasvuks.Jah,kui ta on algaja staadiumis,siis võib olla piisav,edaspidi ei usu……
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 2, 2015 at 9:48 e.l. #379048MaPo
MemberKusjuures, siin on “targemad” vastupidi kirjutanud : et see suuremad kordused koos väiksemate raskustega võivad olla edasijõudnutele arendavaks.
Minu point on VAID see, et lõpetaks selle kõikide ühe mõõduga mõõtmise ja retseptivabriku, mis iga “haiguse” vastu sama rohtu soovitab, vaikselt koomale tõmbaks.
aprill 2, 2015 at 9:52 e.l. #378392ROtter
Tom Platz kasutas steroide.
aprill 2, 2015 at 9:55 e.l. #379049MaPo
MemberOtter, mis see asjasse puutub? Võtta kogu jutust selline “oluline” detail , selle asemel, et midagi toekamat poetada?
You can do better.
Üks on aga kindel, kui sa ei ole just üliandekas jõutreeninguga alustaja, tee oma kehale just keharaskusega “selgeks”, kuidas mingid liigutused käivad, mitte ära hakka leiutama max raskustega. Ja sõltuvalt inimesest, võib see algbaasi omandamine väldata kuid ja kuid, enne kui oleks mõistlik minna tõeliste raskuste kallale. Pealegi – kiiret ei ole sellega kuhugi.
Vaidleb keegi vastu?
aprill 2, 2015 at 10:08 e.l. #379050ROtter
MemberOtter, mis see asjasse puutub? Võtta kogu jutust selline “oluline” detail , selle asemel, et midagi toekamat poetada?
You can do better.
Üks on aga kindel, kui sa ei ole just üliandekas jõutreeninguga alustaja, tee oma kehale just keharaskusega “selgeks”, kuidas mingid liigutused käivad, mitte ära hakka leiutama max raskustega. Ja sõltuvalt inimesest, võib see algbaasi omandamine väldata kuid ja kuid, enne kui oleks mõistlik minna tõeliste raskuste kallale. Pealegi – kiiret ei ole sellega kuhugi.
Vaidleb keegi vastu?
Eksid, steroidide kasutamine tegigi selle võimsa lihaskasvu ja suured treeningmahud võimalikuks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.