Küsimus rinnalihaste kohta
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Küsimus rinnalihaste kohta
- This topic has 39 replies, 11 voices, and was last updated 23 years, 10 months tagasi by
Tom.
-
AutorPostitused
-
aprill 2, 2002 at 7:22 p.l. #27625
Anonüümne
GuestTuletan meelde oma probleemi, äkki oskab mind keegi aidata: Nimelt minu parem rinnalihas on väiksem, kui vasak. Parema rinnalihase alumisest osast kuni sinna maani kus lõppeb tagurpidi V täht (tipp) on lihas laugem kui seda on vasakulrinnalihasel. Tänu sellele veale tundub ka see tagur pidi V täht suur olevat. Kuidas oleks seda viga võimalik parandada, kas peaksin treenima rohkem parema rinnalihase sisemist serva või hantlitega surumisel, võtan lihtsalt paremasse kätte raskema hantli. Või hoopis nii et teen mõnda aega põhiliselt trenni väiksemale lihasele, näiteks üritan trenazööridel suruda rohkem selle rinnaga mis on väiksem ja see mis normaalne lihtsalt on talle toeks, ühesõnaga aitab kaasa (muidugi nendel trenazööridel kus on see võimalik) Sellega ma aitaks teda ju teisele järele. Kas see oleks uldse mõeldav, äkki keerab üldse midagi kihva näiteks muudab oma kuju. Dr.Zook sa kirjutasid et kui vahe on väike et siis pane aga endiselt edasi ja vahe varsti kaob- aga kui ei kao vaid see mis suurem, suureneb veelgi ja see mis väiksem jääb nii väikeseks, et polegi teist varsti teise kõrval. Kõige kummalisem on veel see et ma ei tunne nende jõu erinevust. (Loodan et saite aru mida öelda tahtsin) Olen väga tänulik sellele kes annab tulemuslikku informatsiooni.
aprill 3, 2002 at 6:15 e.l. #27626Kelly
MemberMul on probleem, et kogu parem pool on natuke tugevam kui vasak ja maksimumilähedast raskust surudes liigub kangi vasakpoolne ots märgatavalt aeglasemalt.Olen teinud u 5 treeningul hantli surumist ainult vasakule poolele(3-5 kordust suutlikkuse piirini max kiirusega) ja olukord on paranenud.
Margus, kas Sa oled vasakukäeline? See on naljakas, et jõu erinevust pole.
aprill 3, 2002 at 6:47 e.l. #27627Risto
MemberSul võibki looduse poolt olla üks lihas väiksem kui teine ja sinna pole võibolla midagi parata.
Sinu jutu põhjal tundub, nagu su rinnalihaste sisemine serv ei ole rinnaku suhtes sümmeetriliselt? Sa saad treeninguga mõjutada lihaskiudude paksust, kuid lihaste kinnituskohtade suhtes pole võimalik midagi ette võtta. Kui on nii, siis jääbki nii (kui on muidugi asi selles, mis ma oletan)
aprill 3, 2002 at 1:07 p.l. #27628mart
Memberissand hoia, eri friigid. vaatavad ennast undide viisi peeglist ja siis hakkab TUNDUMA, et miskit on viltu
näiteks, et mingi v-täht on kusagil, või on kõht kuidagi vale kujuga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma ei mäleta täpselt, aga selle kohta oli mingi arstiteaduslik termin kah, kui inimesele mingid asjad oma keha juures TUNDUMA hakkavad *irv*aprill 3, 2002 at 1:23 p.l. #27629dr.Zook
MemberMargusele – Kardan, et “tulemuslikku informatsiooni” keegi sulle anda ei saa. Pistab, et sinu jaoks see asümmeetria on suur (s.t. märgatav), aga kas ka teistele? Me kõik oleme veidi asümmeetrilised, mõni rohkem, mõni vähem, ja iseenda vigu teatakse ülitäpselt (torkab endale silma). Samas kui on tegu tõesti pigem kinnituskohtade (mitte massi) asümmeetriaga, siis seda korrigeerida polegi võimalik. Pigem kogenud treenerid suudaksid öelda, kuidas seda visuaalset efekti vähendada. Kõige parem – vaata endale ihutreener, kes sind juhandab.
Muidex- kui vana oled? Teismelise eas ongi keha veidi asümmeetrilisem, (ehk kasvab välja)? Ikkagi mulle tundub, et mingi asümmeetriline treening õiget efekti ei anna (või peab tõesti pikaajaline olema), sümmeetrilise treeninguga nõrgem kehapool saabki suurema koormuse – tulebki kiiremini järgi.
aprill 3, 2002 at 2:26 p.l. #27630Anonüümne
GuestMinu jaoka on see asümeetria tõesti suur, kuna ma ise tean et erinevus on. Vähemalt pole minule veel keegi seda ütlema tulnud, et vaata nad on erinevad. Arvan ka et viga on kinnituskohas, aga ka vähesel määral massis. Miks on siiski nii et ma nende jõu erinevust ei tunne? Olen 18 aastat vana ja saalis käinud aasta.
aprill 3, 2002 at 6:17 p.l. #27631Anonüümne
GuestMa olen paremakäeline ja tundub et sinul oli ka taoline probleem, räägi sellest lähemalt, äkki see aitab ka minu probleemi lahendamisel.
NB! Täpsustan ennast: võibolla tõesti väga-väga väike jõu erinevus on.
aprill 3, 2002 at 9:05 p.l. #27632Anonüümne
Guestkuskil cyberpumpis oli selline nipp:
suru nõrgema poolega (ntx. hantliga) maksimum arv kordusi ja siis tugevamaga sama palju, isegi kui jõuad rohkem. aga kui jõuvahet tõesti pole, siis lihtsalt suru nõrgema poolega enne ja siis mingi umbes 4 kordust vähem tugevamaga
aprill 4, 2002 at 9:55 e.l. #27633Kelly
MemberKahjuks ma ei tunne piisavalt liiikumisaparatuuri fysioloogiat, et saaksin oma probleemi p6hjalikult analyysida. Igal juhul v2ljendus see selles, et kangi vasaku poole kiirus oli nii palju v2iksem,et liigutuse ylaosas oli vasak ots u.10 cm madalamal. Raskustega 80% maksimumist erinevust ei ole.
aprill 4, 2002 at 5:06 p.l. #27634Anonüümne
GuestOkei, ma võtan midagi ette, aga millised harjutused võiksid olla need harjutused, kus võiksin paremat rinnalihast rohkem treenida nii et teine pool talle lihtsalt toeks on (trenazoori harjutused)? Kas need harjutused sobivad mis on harjutustepangas rinna harjutuste seas- 1, 7 ja 8-s. Esimest ja kaheksandat harjutust peaks ju teha saama nii et ma vasakut rinda üldse töösse ei võta (teen ainult ühe poolega)
Hantlitega surumisel võtan siis lihtlalt paremasse kätte raskema hantli, nagu seda on harjutustepangas harjutused- 3 ja 4. Kui palju raskema hantli ma pean teise kätte võtma?
aprill 4, 2002 at 5:38 p.l. #27635Risto
MemberProovi siis juba harjutusi 3 ja 9 (kordused 6-8, seeriad 3, paus 3 min, max koormus). Raskus vali maksimaalne nõrgema käe järgi, mõlemisse kätte võta ühesugune raskus. Siis hakkab edasi arenema nõrgem käsi, tugevam hoiab põhiliselt ainult vormi.
aprill 4, 2002 at 6:46 p.l. #27636Anonüümne
GuestAga teised harjutused mida välja pakkusin, kas need ei võiks asja parandada? Kui ma teeksin nagu sa soovitasid, kas siis tõesti hoiab tugevam põhiliselt ainult vormi, tegu on ju siiski väga-väga väikse jõu erinevusega.
aprill 4, 2002 at 6:46 p.l. #27637Anonüümne
GuestAga teised harjutused mida välja pakkusin, kas need ei võiks asja parandada? Kui ma teeksin nagu sa soovitasid, kas siis tõesti hoiab tugevam põhiliselt ainult vormi, tegu on ju siiski väga-väga väikse jõu erinevusega.
aprill 5, 2002 at 2:11 p.l. #27638Anonüümne
GuestJa veel kas see harjutus ei võiks midagi parandada, kui surun lamades kangi, ainult et haare on ülimalt väike (ühe peopesa suurune)
aprill 5, 2002 at 2:12 p.l. #27639Anonüümne
GuestJa veel kas see harjutus ei võiks midagi parandada, kui surun lamades kangi, ainult et haare on ülimalt väike (ühe peopesa suurune)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.