Skip to main content

küsimus pulsi kohta

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    siimi1
    Member

Tere!

On plaanis osta endale pulsimõõtja ja tahaks teada rohkem infot mida ma jälgima peaks. Tean et on aeroobne faas mille jooksul keha põletab rasva kõige paremini aga kuidas seda kõige paremini kindlaks teha. Lisaks jõutreeningu puhul mida peaks jälgima pulsi juures. Olen 180cm pikk 80kg 22a vana. Tegelen jõusaaliga. Kui on võimalik teada anda linke vastavate küsimute kohta siis oleksin väga tänulik.

jrx
    Member

Spordiarsti juures hapnikumaskiga koormustesti tehes saab kõikse paremini teada. Aga näiteks INTERVALLTREENINGU rasvapõletav efekt kestab õige toitumise korral ka peale trenni palju pikemalt kui lihtsalt aeroobse treeningu korral.

theONE1
    Member

Tere!

On plaanis osta endale pulsimõõtja ja tahaks teada rohkem infot mida ma jälgima peaks. Tean et on aeroobne faas mille jooksul keha põletab rasva kõige paremini aga kuidas seda kõige paremini kindlaks teha. Lisaks jõutreeningu puhul mida peaks jälgima pulsi juures. Olen 180cm pikk 80kg 22a vana. Tegelen jõusaaliga. Kui on võimalik teada anda linke vastavate küsimute kohta siis oleksin väga tänulik.

Tee kindlaks oma max pulss(220-vanus), siis määra ära pulsisagedus kus sa põletad kõige rohkem rasvu( 220-vanus x 75%). Need oleks põhilised mida peaksid jälgima!Kuna ma ise seda ei kasuta, siis vbl annavad need paremat nõu kes seda ise kasutavad, millist pulsikella jne. :???:”>

Fred Antson
    Member

Kui Sul on südamega kõik korras,siis jõusaalis pulsi jälgimine on üks mõttetu treeningut segav tegevus – keskendu parem põhilisele,s.t. treeningule!

Pulsikell võib olla odavamate seast – hetkepulsi nägemisest ja kellaaja ning stopperi funktsioonidest piisab täiesti!

Kui oled enam-vähem treenitud,siis Sinu aeroobne pulss on 170-vanus=148 lööki minutis.Täpse vahemiku ja aeroobse ning anaeroobse läve väärtused saab teada ainult koormustestiga [minu praktikas on inimeste aeroobse läve (pulsi väärtus,milleni keha põletab rasva rohkem kui süsivesikuid) näidud olnud seinast seina – kõige madalam 129 ja kõige kõrgem 156].

siimi1
    Member

ok..

aga kui minu aeroobne pulss on 148 siis mida see täpselt näitab, kas kõige paremat pulsisagedust kus keha põletab rasva? ja millises vahemikus peaksin ma oma pulsisagedust hoidma et teha aeroobset?

tänud

KONDIPUKETT
    Member

alates sellest 148-st pulsist hakkab piimhape nagu tekkima- hullem lugu on aga siis kui pulss juba üle anaaeroobse läve ,sest siis hakkab seda kõvast rohkem kerre voolama.

ja siis ka seda tähendab ,et sellel pulsil on saab organism veel energita rasvadest- kui juba kõrgem siis hakkab tahtma kiirelt süsivesikuid ehk seda mis söönd oled.

pumper
    Member

Polari toodete kohta palju infot siin – LINK Sporteri kodukale.

Peale toodete tutvustamise on seal palju huvitavat lugemist.

Fred Antson
    Member

Üldine valem ei saa näidata täpselt,vaid näitab ligikaudset pulssi aeroobse läve lähedal.

Tõenäoliselt 130-150.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.