Skip to main content

Küsimus põlvesidemete kohta

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Küsimus põlvesidemete kohta

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    datonka
    Member

Tere,

Umbes 1 a tagasi lihviti mul veidike operatsiooni laual ühe põlve meniskit. Peale seda soovitas arst et kindlasti peaks edaspidi treeningutel kasutama auguga põlvesidet. Olen pikka aega korralikest jala trennidest peale oppi eemale hoidnud aga nüüd tahaks uuesti alustada.

Küsimus, mis mul tekkis on, et kui sellele lõigatud põlvele soovitati arsti poolt kindlasti auguga põlve sidet, siis kas peaks ka teise jala kaitseks panema auguga sideme (et asi võrdne oleks) või võiks panna mõlemale tavalised kinnised tõste sidemed (kindlasti treening kaalude kasvades parem toestus aga lõigatud põlvele äkki kuidagi kahjulikum) ? Äkki on kellelgi olnud seesugune kogemus ?

PS! võiksin ka muidugi minna uuesti sama arsti juurde nõu küsima aga siis peaksin ka kohe kenakese teenustasu välja käima

pumper
    Member

Tervele jalale sidet ei paneks.

Meniski vigastusest tingitud valu ja teised sümptomid on väiksemad, kui reielihased on tugevad.

mr815
    Member

Ei hakanud uut teemat tegema, kuid mõned küsimused on mul ka samast valdkonnast. Probleem siis selles et diagnoositi ka meniski rebestus, aga mitte vertikaalne, vaid horisontaalne. Arsti jutu järgi see nii hull ei pidavat olema ning saab vabalt edasi elada, operatsioon pole kohustuslik. Mida arvavad siinsed targad – kas peaks minema? Eriti vigastus ei häiri, mõnel üksikul päeval annab tunda ainult. Ning kui pikk oleks trennipaus operatsiooni korral? Hetkel kasutan tavalist kinnist elastset põlvesidet kaitseks – peaks ka auguga variandi muretsema ?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.