Skip to main content

Küsimus Lamades surumise kohta !

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kaido ‘rusikas’ Leesmannilt » Küsimus Lamades surumise kohta !

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    raider
    Member

Tere,

Olen kettaheitja ja teie kui väga tugev lamades suruja ehk saaksite natsa aidata ?

nimelt olen praegu 20a, 188cm ja 100kg . rekord lamades surumises 155kg.

soov talvel ära suruda 170kg kaaludes ise 95kg

ehk saaksid anda mingeid vihjeid mida teha vastavatel päevadel või nii. ( palju kordusi, plaani millal muuta ) kas teha püramiidi, vahelduvat meetodit, kiirust jne

eelmine talv arenesin enda treeneri tehtud plaaniga 120 kg > 155kg peale.

Tahaksin just teada milline teie meetod on.

suured tänud

parimate soovidega

raider

track and field manager

rusikas
    Member

Programmilised asjad panen sulle maili.

Arvan, et see kaaluasi võib teisigi huvitada.

Kavatsed suruda rohkem 15kg. ja kaaluda seejuures 5kg. vähem.

Kerge see ei ole, aga võimatu ka mitte.

Mõned asjad, mida kindlasti jälgida.

1.Võta kaalust alla hästi aeglaselt (kasvõi 200g nädalas).

Sellistel puhkudel, kui koormus on suur ja kaalust alla võtad võivad tulla kergesti vigastused. Mul endal on see ka juhtunud (just õlg, liigesed jne.). Näiteid on tohutult.

2.Kasuta natuke pikemaid pause harjutuste ja seeriate vahel. Nii taastud paremini ja vigastuste oht on väiksem.

3.Kui võimalik, siis kasuta massaazi.

Aitab taastumisel ja vigastuste ennetamisel.

4.Väldi õlavöö (eriti käte) koormamist muudel trennivälistel päevadel (eriti korvpall, võrkpall, sõudmine jne.)

Jälgi hästi tähelepanelikult oma tervist.

Sellise suunitlustega treenigutel on vigastuste oht kõige suurem.

Edu igal juhul!

raider
    Member

ok saadan maili sulle täpselt palju treenin jne

tänud igatahes väga !!

ja edu su arengus ning palju rekordeid

mesikäpp
    Member

ma mõteln et kui sa tegeld ketta heitega siis miks sul sellest keha kaalust on vaja vabaneda, kui sul on probleeme väike kõhuga siis tööta see lihtsalt lihaseks ümber sest ega see tõstmine on natuke ikka su keha kaaluga ka seotud. mul endal oli nii et kui ma kaalusin 100 siis üle 190kg ei tahtnud mitte mina kui nüüd olen viis kilo juurde võtnud ja kohe tulemus paranes. ja ketta heites on ju ka massi vaja minu arust.

raider
    Member

selles suhtes jah

ma kaalusin mingi suvel ja talvel 115kg kandis nüüd 100kg peale saanud.

ma kõvasti kiirem, plahvatus parem jne.

on väga palju heitjaid kes heidavad 100kg pealt väga kaugele.

tahan vabaneda liigsest rasvast ( keha ).

praegu kahjux see probleem ka, et alates juunist pole saanud võistelda kuna vigastus mingi tagumiku närv või taoline asi ( selja alt ja tagumiku ülevalt )

Joosta ei saa väga ja arst ütles et praegu väga kangi tõstmist ei teex.

Ex teen nüüd seda kettaheidet ka töö kõrvalt ja ülikooli kuna elu vajab elamist ja vaja raha teenida. Ole kasvõi heite alades eesti parim ei too see s ulle midagi sisse ainult kulutused ja maailmas ka väiksed rahad heitjatel. ( teenivad kõige rohkem jooksjad )

aga ex ma kunagi 60m ikka heidan ära

rait83
    Member

Ei leia vist naljalt treenijat kes jõusaalis käies lamades surumist ei teeks. Siiski on üks küsimus et milline on korralik katse, mis võistlusel ära loetaks. Ei ole kuskilt konkreetset juttu leidnud. Huvitaks kõik: haarde laius, keha asend jne

renku
    Member

Kaidole

Jäi küsimata paar asja:

1 – kas kogu aeg on raskel päeval peale surumist teiste harjutuste (lendamised) kordused seeriates niisugused nagu me rääkisime (6-12)- ka programmi lõpu poole, kui surumistes läheb kordade arv seerias alla kolme?

2 – kas raskel ega kergel päeval ei tasu kindlasti teha muid surumisi (pea ülal, pea all)?

Tervitades Rene

rusikas
    Member

Korduste arv teistel harjutustel jääb samaks: lendamisel 6-8 ja rinna venitusel kuni 10.

Ära tee teisi surumisi teistel päevadel, kui siis ainult hästi kergeid (kergel päeval) ja ainult nii, et tõesti mõnus on.

Muidu ei saavuta soovitud efekti.

Pausid las lähevad pikemaks. Eriti 6×6 lõpupoole 5×5 lõpus jne.

3×3 võib pausi hoida vabalt 5-7 min. (sa lähened juba oma maksimumini).

renku
    Member

Kas viimastel nädalatel teen raskel päeval surumist tõesti vaid nii vähe seeriaid – 7-s nädal 3, 8-s nädal 2 ja 9-s nädal 1 seeria?

raider
    Member

renku palju sul rex on ja vana oled ?

mul sama plaan vist

rusikas
    Member

Just nii, kõik läheb vähemaks.

Kui ma valmistun võistlusteks (ja eeldatavasti ka rekordiks), siis viimane nädal ma praktiliselt ei treeni. Annan ainult kerget toonust.

renku
    Member

Raider!

Olen 27, rekord on ilma vestita ja aeglaselt praegu 180, 190-e vorm jäi eelmine aasta lõpp reliseerimata teatud põhjustel :-)

raider
    Member

pole paha

ma 20a ja 155kg rex hetkel

Autor
    Postitused
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.