Skip to main content

Küsimus korduste arvu kohta

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Küsimus korduste arvu kohta

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Autor
    Postitused
    ph00ktastic
    Member

Enamikus algajate kavades soovitatakse seerias 10 kordust teha. Kui aga teises või kolmandas seerias kümmet ära ei tule, siis kas peaksin raskust vähemaks võtma või tegema nii palju kui “torust tuleb”?

R.T
    Member

Enamikus algajate kavades soovitatakse seerias 10 kordust teha. Kui aga teises või kolmandas seerias kümmet ära ei tule, siis kas peaksin raskust vähemaks võtma või tegema nii palju kui “torust tuleb”?

Mina teen niipalju kui jõuan teha.

gymer
    Member

Tere, mina kui suurem algaja kui sina, teen 6-8 kordust 3 seeriat. Aga kui on nii, et sihiks võetud arvu täis ei saa, vähenda raskust, tee aeglaselt ja keskendunult. See, et väiksem raskus on võib muidugi pshüühiliselt mõjuda (a’la “Ma suudaks ju rohkem”), kuid kui hoolikalt teha, võtab see “väiksem” raskus ka väga läbi ja on tulus ka.

L6viLeo
    Member

Mina treenin niimodi, et mul on teatud arv kordusi ja seeriaid mida ma tahan jõuda mingi raskusega ära teha. Kui ma jõuan ära teha teatud raskusega siis panen ma 2,5kg juurde.

Näiteks kui teen saksamahutreeningut piitsepsile(10×10). Kui jõuan piitsepsi kõverdusi 40kg kangiga ära teha(10×10) siis järgmine trenn teen 42,5kg kangiga. Ja selle raskusega teen nii palju trenne kuni jõuan ära teha jälle 10×10. Siis lisan jälle.

NB: See 10×10 oli ainult näiteks toodud kordused!

gymer
    Member

Minu lollus, aga mis on, kuidas käib “saksamahutreening”?

L6viLeo
    Member

Minu lollus, aga mis on, kuidas käib “saksamahutreening”?

Ei ole ta nii loll küsimus midagi. Põhimõteliselt tehakse lihaskrupile ühte harjtust 10×10 seeriat ja kordust.

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3230

Siit saad täpsemalt lugeda.

Omalt poolt soovitan. Väga tõhus asi.

gymer
    Member

Ok, tänud! Uurin.

vaher
    Member

Mulle meeldib nii mõelda ja treenida, et kui kolmes seerias (sinu puhul siis) 10 kordust täis tuleb igas seerias, on aeg raskusi juurde panna ja teha nii, sinu väljendit kasutades, kuidas torust tuleb. Ei juhtu midagi, kui teed 8 kordust näiteks. Aga silme ees olgu sul alati 10, mida täita, et saaks jälle raskust juurde panna.

inside14
    Member
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.