Küsimus kangi allatõmmete kohta!
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Küsimus kangi allatõmmete kohta!
- This topic has 49 replies, 12 voices, and was last updated 19 years, 1 month tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 5, 2007 at 3:11 p.l. #100696
ROtter
MemberYtleme, et selline on minu kogemus treenerina.Järelikult tuleb teha alguses väiksema raskusega ja õpetada pingutama seljalihaseid.
jaanuar 5, 2007 at 3:13 p.l. #100697BULDOOSER
MemberMis see ranking siia üldse puutub, see on paljudel Tegija ja Vana tegija. Ära ole kurb, et sul siis ei ole veel. See ei näita nagunii midagi. Seal on kirjas, mida see lihas teeb ja ma pole öelnud, et ta seda ei tee. Sina ju ütlesid (ma lugesin nii välja), et LAIlihas annab seljale paksust, mina ütlesin, et lailihas laiust ja trapets paksust. See oli teema praegu.Paksuse ja laiuse teemal ei ole sõna vötnud, ausalt ei ole ,arusaamatu terminoloogia mulle. Ei ole minu asi sind õpetada, aga see jutt , et horisontaalsete seljaharjutuste juures on trapets põhitegija , see on lihtsalt eksitav noortele entusiastidele, sellepärast ma üldse sõna võtsingi. Vaata uuesti seda pilti ,kumb lihas kinnitub õlavarrele.
Aga irooniat läks enne natuke paljuks , vabandust.
jaanuar 5, 2007 at 3:18 p.l. #100699Aile
MemberJärelikult tuleb teha alguses väiksema raskusega ja õpetada pingutama seljalihaseid.Te r22gite nagu ma oleks “eilane”…
Tuleb trenni… mingit raskust ei saa talle vahest panna…nalja teete…Mis RASKUS!!
??:”>jaanuar 5, 2007 at 3:19 p.l. #100700ROtter
MemberM6lemad on tehtavad…Olen kyll vigastanud korra viimati mainituga 6lga, kuid puhtalt mu oma syy, t2helepanu hajus…Kangi surumine kukla tagant on ju deltalihaste harjutus ja on tõesti traumade tekitaja. Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei ole selle harjutusega endale vigastust tekitanud.
jaanuar 5, 2007 at 3:20 p.l. #100702Aile
MemberPaksuse ja laiuse teemal ei ole sõna vötnud, ausalt ei ole ,arusaamatu terminoloogia mulle. Ei ole minu asi sind õpetada, aga see jutt , et horisontaalsete seljaharjutuste juures on trapets põhitegija , see on lihtsalt eksitav noortele entusiastidele, sellepärast ma üldse sõna võtsingi. Vaata uuesti seda pilti ,kumb lihas kinnitub õlavarrele.Aga irooniat läks enne natuke paljuks , vabandust.
Vahest teist moodi ei saagi…
jaanuar 5, 2007 at 3:32 p.l. #100703ROtter
MemberMinu teadmine on puht teoreetiline. Anatoomikumis sai prepareerida lihaseid arstiks 6ppimise ajal. Skelette ei v6rrelnud.Kuid samas v6ib ka palju n2ha n8 ealiste muutustega 6lgu. Mida te anatoomikumis v6rdlesite?
Vahetasime skelettidel konte ja võrdlesime sobivust ja liigutuste amplituude “võõraste” kontidega.
jaanuar 5, 2007 at 5:45 p.l. #100721Aile
MemberVahetasime skelettidel konte ja võrdlesime sobivust ja liigutuste amplituude “võõraste” kontidega.Kont on teil supi sees…Inimesel on luud.
Kui v66rad liigesepinnad pannakse kokku… Mida see teie arust siis t6estas?
jaanuar 5, 2007 at 6:29 p.l. #100725Mr.Y
MemberKangi surumine kukla tagant pole palju hullem kui need tõmbed. Mina neid ei poolda, usun teooriasse, et need ei ole head ja ei hakka praktikas katsetama, kas päriselt siis õlgu lõhub või mitte. Piisavalt paljud inimesed on end kukla tagant harjutustega vigastanud, et päris loll jutt see ei ole. Ja vist öeldakse ka, et tark õpib teiste vigadest ?
Selle trapetsi jutu pole ma ka lambist võtnud. Pigem igal pool on alati nii olnud (kirjuatud) ja nüüd selline jutt, et horisontaalselt töötab lailihas rohkem, kuulen esimest korda. Näiteks:
The lats are more active in vertical pulling exercises, while the rhomboids and middle trapezius muscles are more active in horizontal pulling exercises. As a general rule, the more vertical your torso is when performing back exercises, the more dominant your lats will be in the movement. On the other hand, the closer your torso is to horizontal, the greater the contribution of the rhomboids and mid-back muscles.Ja pole üldse mingi isehakanud tarkur seda kirjutanud:
Mike Robertson, M.S., C.S.C.S., U.S.A.W., is the Director of the Athletic Performance Center (APC) in Fort Wayne, Indiana. The APC offers sport performance training, injury rehabilitation, and personal training services to its clients. Mike received his Masters in Sports Biomechanics from the Human Performance Lab at Ball State University, has been a competitive powerlifter, and is the USA Powerlifting State Chair in Indiana.See oli lihtsalt üks näide, see et horisontaalselt lailihas vähem on kõikides artiklites nii, mis ma lugenud olen. Paljudel pole autorit, aga siin oli ning kui targemad räägivad, siis sellest rumalamad õpivad (sel juhul mina). Mina kipun seda versiooni rohkem uskuma…
jaanuar 5, 2007 at 8:31 p.l. #100744Kuup
MemberMida te põete nende kõikide harjutuste pärast. Maru hästi mõjuvad lihastele ja ka liigestele.
jaanuar 6, 2007 at 7:15 e.l. #100767ROtter
MemberKont on teil supi sees…Inimesel on luud.Kui v66rad liigesepinnad pannakse kokku… Mida see teie arust siis t6estas?
Kas tõesti?
jaanuar 6, 2007 at 3:44 p.l. #100792maximus89
MemberJa veel natuke, miks selja taha tõmbed on kahjulik
Ma loodan, et sellega võib selle teema nüüd lõpetada
jaanuar 6, 2007 at 5:22 p.l. #100800Aile
Member5 harjutust mida vältidaJa veel natuke, miks selja taha tõmbed on kahjulik
Ma loodan, et sellega võib selle teema nüüd lõpetada
??
1. Inimesed on erinevad.
2. Eesm2rgid on erinevad.
See ei puuduta ainult kulturismi. Vaadake yksk6ik millist spordiala.
Kuidagi naljakas oleks mulle ytelda, et ma ei t6mbaks kukla taha
jaanuar 6, 2007 at 5:56 p.l. #100805BULDOOSER
MemberKangi surumine kukla tagant pole palju hullem kui need tõmbed. Mina neid ei poolda, usun teooriasse, et need ei ole head ja ei hakka praktikas katsetama, kas päriselt siis õlgu lõhub või mitte. Piisavalt paljud inimesed on end kukla tagant harjutustega vigastanud, et päris loll jutt see ei ole. Ja vist öeldakse ka, et tark õpib teiste vigadest ?Selle trapetsi jutu pole ma ka lambist võtnud. Pigem igal pool on alati nii olnud (kirjuatud) ja nüüd selline jutt, et horisontaalselt töötab lailihas rohkem, kuulen esimest korda. Näiteks:
Ja pole üldse mingi isehakanud tarkur seda kirjutanud:
See oli lihtsalt üks näide, see et horisontaalselt lailihas vähem on kõikides artiklites nii, mis ma lugenud olen. Paljudel pole autorit, aga siin oli ning kui targemad räägivad, siis sellest rumalamad õpivad (sel juhul mina). Mina kipun seda versiooni rohkem uskuma…
Üks asi on more active teine jutt on prime movers, teed puust ja punaseks kasu on null , mina loobun.
jaanuar 7, 2007 at 7:38 e.l. #100839Mr.Y
MemberPrime mover on ju see lihas, mis teeb suurimal määral tööd (otse tõlkides pea(mine)liigutaja), nt rinnalihas lamades surumises. Siis on synergistid, mis aitavad kaasa ja stabiliserid, mis aitavad keha paigal hoida. Ma saan aru, et prime mover nt surumises on rinnalihas, synergist on triitseps ja stabiliser nt hämstring. Aga kui miski teeb veel rohkem tööd kui teine, ehk siis more active siis see peaks olema ju domineeriv ehk prime mover. Nt võtame sama harjutuse, aga kitsa haardega, siis on ju enim tööd tegev triitseps ehk prime mover ja synergist on rind. Aga pole siis nii ?
jaanuar 7, 2007 at 7:51 e.l. #100841