küsimus Janarile
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » küsimus Janarile
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 18 years tagasi by
zon.
-
AutorPostitused
-
detsember 31, 2007 at 2:03 p.l. #12908
zon
MemberTere!
küsimus artikkli kohta http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…mp;top=top.lime
Nimelt kuidas üles ehitada kava mis oleks keskendunud eelkõige kükkimisele ja jõutõmbele, kui soov on effektiivselt massi koguda. Millal oleks targem neid harjutusi teha, kui pikkde vahedega tuleks üksteisest teha kükkimist ja jõutõmmet, ning mis harjutusi samal päeval veel oleks targem teha-mida mitte ,kuna mõlemad on vist kõige koormavamad harjutused üldse. Teine küsimus oleks kui suurt rolli mängivad need harjutused perioodil mil tahan eelkõige kaalu langetada.
Parimat!!
detsember 31, 2007 at 3:47 p.l. #135846bumer_2
MemberSiit foorumist korra läbi käinud kava, mille kohe uue aasta alguses ka ise kasutusele võtan: 5×5 kava
jaanuar 1, 2008 at 1:31 p.l. #135868Siim Kelner
MemberVägagi huvitav kava. Prooviks isegi heameelega, aga kuidas selle taastumisega jääb?
jaanuar 5, 2008 at 7:06 p.l. #136478Janar Rückenberg
MemberOma 300 kg tõmbasin sellise jaotuse järgi:
1. päev – Jõutõmme, trapets, õla tagaosa.
2. päev – Biitseps, triitseps, küünarvarred.
3. päev – Puhkus
4. päev – Reie esikülg, tagakülg, säär
5. päev – Seljalailihas (biits – kerge ja tunde järgi, vahest tegin, vahest mitte)
6. päev – Rind, õlg, (triits – kerge ja tunde järgi, vahest tegin, vahest mitte)
7. päev – Puhkus
8. päev – Puhkus
Minu selline jaotus tulenes muidugi sellest, et kõige tähtsam oli jõutõmme, kuid kindlasti tahtsin teha ka lailihast eraldi, õigupoolest seda olen alati soovitanud kõigile – kui teed tõmmet 10 – 12 seeiat ära, siis katsu veel tõmbeid ettekallutades teha sellise raskusega, mis lailihast tõsiselt ka mõjutaks – eriti ei tee küll. Rinnaga selles jaotuses on nii, et tegin seda üle 2 nädala ja siis ka ainult 6 seeriat. Põhiraskus oli svungil.
Võimalusi on palju ja sõltub kuidas ära taastud. Mõnele on 2 päeva tõmbe ja küki vahel terve igavik, teine ei taastu eluseeski ära. Samas – minul see jaotus töötas. Teisel päeval, kus biitseps ja triitseps peale õlga ja selga, tegin kätt tõesti kuidas tunne oli – vahel tegin vahel mitte. Vahel ei teinud isegi mitu nädalat järjest. Ja kui siis ka kergelt 5 seeriaga.
Hetkel vaevlen tegelikult ka ise selle käes, millist jaotust võtta, kui mu ületreening taanduma peaks ehk hakkama.
Üks variant, mis võiks samuti sobida:
1. päev – Kükk + teised jalaharjutused
2. päev – Lailihas
3. päev – Surumine + teised, rinnharjutused + triitseps
4. päev – puhkus
5. päev – Jõutõmme, trapets
6. päev – Svung, biitseps
7. päev – puhkus
ja otsast peale…
Hästi töötas mul ka see jaotus:
2. päev – Puhkus
3. päev – Õlg, biitseps, triitseps.
4. päev – Puhkus
5. päev – Reie esikülg, tagakülg.
6. päev – Seljalailihas.
7. päev – Puhkus
Et küsimus muidugi ongi, et kuidas kellegil miski ära taastub. Mõni vaatab peale ja ütleb kohe, et lailihase ja tõmbe vahel vaid 48 tundi. Kuidas kellegil – minul taastus ära. Rinda sel perioodil ei teinud üldse!!!
Mingil ajal jälle, kui samuti tahtsin jalalihastele ja seljale rohkem koormust anda töötas selline jaotus:
1. PÄEV – Reie esikülg, säär
2. PÄEV – Seljalailihas (biitseps – kerge ja mitte alati), kõht
3. PÄEV – Puhkus
4. PÄEV – Rind, õlg, kõht
5. PÄEV – Jõutõmme, reie tagakülg, trapets
6. PÄEV – Puhkus
7. PÄEV – Kükk, SELJALAILIHAS (KERGE)
8. PÄEV – Triitseps, biitseps, küünarvarred
9. PÄEV – Puhkus
Et kogu selle pika jutu peale võingi öelda, et kokkuvõttes pead ikka selle õige variandi ise leidma. Mina võin vaid hea nõuga suunata, aga lõpliku otsuse ja valiku teed ise!!!
Ja kui tahad jõutõstjate rada minna, siis väga levinud skeem mida nad kasutavad on:
Esmaspäev – Kükk…
Teisipäev – vaba
Kolmapäev – Surumine…
Neljapäev – vaba
Reede – Jõutõmme…
Laupäev – vaba
Pühapäev – vaba
Triitsepsi, biitsepsi, õlad, lailihase ja muud lihased, mida teha tahad, pead siis ise ära jaotama. Paljudel juhtudel sobiksidki käed – biitseps ja triitseps veel laupäeva peale, ülejäänud jaotatakse aga põhitõstete päevadele ära ja ei tehta väga suure seeriate arvuga, kuna jõutõstjad keskenduvad valdavalt ainult oma kolme põhitõste ümber ja nende treeningule. Üldiselt on nii, et selle viimase jaotuse korral võikski 3 päeva nädalas vabaks jääda. Jõutõstjad puhkavad tunduvalt rohkem kui kulturistid ja arenguks on see ka vajalik.
Minu “viga” on tegelikult siiani see, et treenin jõutõstjate korduste järgi, kuid kulturisti aju hoiab kinni kulturismi treeningjaotusest ja seeriate arvust. Üks näide kasvõi see, et ma lailihase treeningust kuidagi loobuda ei taha ja teda ikka oma kavadesse tahan sisse ajada. Jõutõstjad küll natukene teevad lailihast, aga ega nad eriliselt palju sellega oma pead ei vaeva!!!
Mitut jumalat korraga teenida ei saa…
Edu!!!
jaanuar 25, 2008 at 5:17 p.l. #137492zon
MemberSee tundub hea variant!
2. päev – Puhkus
3. päev – Õlg, biitseps, triitseps.
4. päev – Puhkus
5. päev – Reie esikülg, tagakülg.
6. päev – Seljalailihas.
7. päev – Puhkus
Proovin järgi,…. aga tänud!!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.