Skip to main content

küsimus

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » küsimus

Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    jrx
    Member

Tähendab tegelikult on kogu see teema siiamaani (ärihuvidest juhinduvat) häma täis.

Ma olen lugenud “korralikku”, teadusartiklitel põhinevat toitumisteksti, kus väideti muuhulgas, et valku pole kehal üldse nii palju vaja kui kõik arvavad. Et RDA (mis on teatavasti 0,8 g valku per kehakaalu kg) nii SUUR on, on PIIMATÖÖSTURITE vandenõu ning tegelelik vajadus on poole väiksem. Inimesed peaks põhiliselt toituma (küll tervislikest aga siiski) süsivesikutest.

Olen lugenud ka “korralikku”, teadusartiklitel põhinevat toitumisteksti, kus väideti muuhulgas, et süsivesikud on kurjast ja see, et valgu RDA nii VÄIKE on, on TERAVILJATÖÖSTURITE vandenõu ning tegelik vajadus on 3x suurem ja inimesed peaksid põhiliselt toituma valkudest ja rasvast.

Noh ja siis on müriaad asju mis jääb sinna vahepeale, mis kõlab tunduvalt usutavamad kui ülalmainitud kaks äärmust AGA SIISKI võib seal leida päris vastakaid arvamusi ja laia variatiivsust.

Lõpuks tuleb kõik ikka sellele, mida SA ISE õigeks pead ning mis SA ISE tunned, mis sinu jaoks töötab (kuigi enamike jaoks on need tunded niikuinii kasvõi natuke petlikud, aga tõde kah teada ei saa).

(Edit=typo)

Aksel
    Member

Tähendab tegelikult on kogu see teema siiamaani (ärihuvidest juhinduvat) häma täis.

Ma olen lugenud “korralikku”, teadusartiklitel põhinevat toitumisteksti, kus väideti muuhulgas, et valku pole kehal üldse nii palju vaja kui kõik arvavad. Et RDA (mis on teatavasti 0,8 g valku per kehakaalu kg) nii SUUR on, on PIIMATÖÖSTURITE vandenõu ning tegelelik vajadus on poole väiksem. Inimesed peaks põhiliselt toituma (küll tervislikest aga siiski) süsivesikutest.

Olen lugenud ka “korralikku”, teadusartiklitel põhinevat toitumisteksti, kus väideti muuhulgas, et süsivesikud on kurjast ja see, et valgu RDA nii VÄIKE on, on TERAVILJATÖÖSTURITE vandenõu ning tegelik vajadus on 3x suurem ja inimesed peaksid põhiliselt toituma valkudest ja rasvast.

Igasugune ärihuvi mul puudub. Tegelen hoopis teiste asjadega. Trenni teen iseenda jaoks (mitte võistlemise eesmärgil). Seega puudub ka mingi reklaami leping taustalt.

Ometi. Tegin trenni kunagi 80-ndate keskel ilma valgupulbriteta (nö. puhta toiduga: kohupiim, soja, muna jne.). Nüüd kui olen üle 40-mne, teen trenni peaaegu sama intensiivsusega. Üks asi on aga parem – nimelt taastumine. Ja seda just tänu valgupulbritele! See on minu kogemus. Ometi väga konkreetne – olen enda jaoks püüdnud selgeks teha, et miks ja kuidas. Selles ulatuses, mida olen vajanud arusaamiseks.

See jutt neist normidest ja vandenõudest (teatud mõttes vastavat tellimust/suunamist ei saa loomulikult välistada). Siin oleneb ikka väga palju sellest, et kas räägime päevad laua taga arvuti klaverit toksides ja õhtud diivanil spordisaateid vaatava inimese, või siis jõusaalis raskusi liigutava inimese valgu ja süsiv. vajaduse kohta. Sama käib veel ka vitamiinide, mineraalide jne kohta. Diivanil istuva inimese energia ja eriti nö. ehitusmaterjali järele on sedavõrd erinev, et ei lähe vaja mingit teadustööd selle tõestuseks. Seda peaks igaüks tajuma.

Raudadega rassides ja toitumisega Breggi järgides… võib endale pahasti haiget teha. Aga Bregg oli tore mees küll, kuigi mina liigun teist teed.

kame
    Moderator

sellest teemast olen leidnud enda jaoks palju huvitavad nagu n. et kreatiini ja proteiini ma ei tohi koos võtta – OK!

lisaks ei tohi ma süüa kohupiima liiga palju sest insuliini tase tõuseb tänu VALKUDELE!

no andke mulle veel mõni hea nõuanne mida võiks õigemini teha!

teeme nii et me lolli juttu ei räägi!

parimat…

Aksel
    Member

…lisaks ei tohi ma süüa kohupiima liiga palju sest insuliini tase tõuseb tänu VALKUDELE!

Kas Sa sööd 3 pakki kohupiima ühes toidukorras (600 g) ??? On see siis normaalne?

Või mida tahtsid öelda?

Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.