Skip to main content

küsimus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    Baracus
    Member

Küsiks vahepeal, et palju selle ühe kahekuuse tsükliga max jõudu juurde peaks tulema kui kõik õnnestub ja alustades on max 100kg.

Ja siis, et kas ei oleks ennem parem teha oma aastakese tavalist massitrenni kui kohe max jõu kava juurde minna.

Ning veel üks küsimus, et kui selle surumikava järgi hakkavad rind ja triiceps 2 korda nädalas koormust saama aga teised lihased ainult 1 kord et kas siis see teistele lihastele liiga vähe pole.

rusikas
    Member

1.Juurde peaks tulema 10-15kg., kui kõik läheb planeeritult (saad korralikult treenida, ei jää haigeks, ei tee üle).

2.See sõltub, kui kaua sa oled treeninud. Iseenesest 100kg. on juba soliidne tulemus. Sa võid teha ära selle tsükli ja siis näiteks pool aastat massi teha. Nagunii ei tehta neid tsükleid järjest ja mingi vaheldus treeningus peab tulema.

3.See ei tee teistele lihastele liiga (nad ei jää sul alaarenenuks).

Kui sa tahad, et surumine areneks, siis on selge, et rind, triitseps ja õlg peavad saama rohkem koormust. Nad on pririteediks ainult 2 kuud, siis saad jälle üldist teha. Võib-olla vajadusel midagi siis veel rohkem teha (näit. tean, et paljud poisid on vahepeal rõhunud biitsepsile).

starter
    Member

mida kujutab endast kahekuuline tsükkel?

rusikas
    Member

See on 9 nädalat kestev spets. programm lamades surumise arendamiseks.

michel
    Member

Küsimus Rusikale.

Kas nii sobib või treenin üle?

1p rind (sinu kava lamades surumine + kaks 3 seerialist harjutust veel)

triitseps 2 harjutust 3 seeriat (rööbaspuud + plokk alla)

2p. selg 3-4 harjutust 3 s

biits 3harj 3s

3p. puhkus

4p. rind (sinu kava teine lamades surumise päev)

õlg 3 harj 3 s (eest surumine kangiga, hantliga istudes, ja hantel lend.)

triitseps 1 harj 3 s (prantsus)

5p. jalad 3 esiosa, 3 tagaosa, 2 säär

6p. puhkus

7p. puhkus

ja veel et kui 9 nädalat teha kas siis kuskil 5 nädal võiks teha kergemalt teisi lihasgruppe (taastusnädal)? Kuidas rinda, ikka ”täiega”?

Ette Tänud

rusikas
    Member

Väga hea plaan surumise arendamiseks. Ainuke tähelepanek on see, et neljapäevane trenn peaks olema kergem (rind, õlg, triitseps), sest muidu esmaspäev ei ole särtsu! Muidu väga hea!

Peale tsüklit võid teha kergemalt. Üldiselt soovitatakse jätta vahe sisse vähemalt mõni kuu ja alles siis programmi uuesti teha. See kas vahepeal teha täiega või mitte on sinu asi, esimene nädal tee kindlasti kergelt või puhka.

Ise ma vahepeal olen teinud kergemalt ja rohkem töötanud massi peale.

starter
    Member

sain kava kätte aga tekkisid mõned küsimused:

kas rinna venitus masinal on liblikas?

kas võib võtta harjutusi juurde nagu näiteks rinnale kald pink (positiivne ja negatiivne) ja kaelale jne?

ja millal teha aeroobset, kas pärast trenni?

aitäh

rusikas
    Member

1.jah liblikas või trosside kahe posti vahel ristivedu.

2.ära tee lisaks kaldpinki ega negatiivset, programm on selle arvestusega tehtud, et max. jõud kasvaks. Selleks ei pea alati koormuseid suurendama.

3.Kaela võid ikka teha (näit. neljap.)

4.Aeroobset tee pärast trenni ja kui vaja siis ka puhkepäeval. Proovi ainult enne rasket rinnapäeva lihtsalt puhata.

Baracus
    Member

Nii hakkasin nüüd selle kava järgi tegema ja tekkisid siis ka järgmised küsimuse. Et mis harjutsui ma raskel päeval siis rinnale teen kui kaldpinnal surumised head ei ole ja mitu harjutrust. Mul on ka õlg rinna raskel päeval. Et siis milliseid harjutusi peale horiontaali teha ja mis järjekorras. Kordused seeriates jäävad vist teistel harjutustel 6-8 vahele nagu olen aru saaanud. Ja mitu harjutsut õlale norm oleks. Ja kas õlgu teen ikka 6-10 kordustega?

rusikas
    Member

Selle programmiga olen rinnale teinud veel 2, max. 3 harjutust.

Surumist rohkem ei teeks. 2.Lendamine 3-4×6-8 3.Rinnavenitus harjutus (kas trosside ristivedu või aparaadil).

Siis olen vahest teinud mingit lisaharjutust. Näit. Lamades hantli ülevedu.

Kergel päeval olen juurde teinud rinnavenitust (kergelt).

Õlale olen vahest teinud surumist, aga see on jube ära koormanud õla.

Olen teinud 2 harjutust. Mingi lendamine ja seistes kangi ettetoomine (või hantlite).

Vahest olen teinud midagi õla tagaosale.

Olen tundnud, et üle kahe harjutuse läheb paljuks.

Loodan, et said siit midagi.

Baracus
    Member

Jah tänan vastuse eest. Sain niipalju targemaks et nüüd vähendan tunduvalt harjutusi ja koormust. Seni olen rinnale 4 harjutust ja õlale ka 4 harjutust teinud. Ja mul endale hakkas ka tunduma et ei taastu nagu ära või kudagi jõuetu olek.

rusikas
    Member

Jah, eks ta peab nii olema, et kui lähed raske päev tegema ,siis peab olema väljapuhanud tunne.

Ise tunnen kusagil 50-60% tehes, kas rind on taastunud või mitte.

Baracus
    Member

Nii. Kui nüüd selle kavaga ühele poole saan siis mida edasi tegema hakkan et jõudu arendada ja kuidas. Kas jätkan vana massi treeninguga või hakkan mingit teist jõu kava tegema. Et te võiskite natuke jõutõstmise põhimõtetest rääkida võibolla kavas ka kunagi võistlustele minna ja üldse rohkem rõhku just lamades surumisele panna.

rusikas
    Member

Selle programmi, mida siin olen propagerinud põhimõte on luua tugev baas alla.

Ise teen praegu westside. On veel teisigi edasiviivaid programme.

Kõigepealt, kui programm läbi saab tuleb puhata.

Siis saab edasi vaadata, kuidas ja millega jätkata. See vajab natuke üksikasjalikumat lähenemist ja diskussiooni.

Baracus
    Member

Kas puhkamine tähendab paar nädalat üldse mitte mingiut trenni või siis kergemaid trenne.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.