Skip to main content

Küsimus

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Küsimus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    LeBon
    Member

Küsimus selline: kui ma treenin samal päeval kahte ülakeha lihasgruppi ja lisaks jalgu või kõhtu, siis milline oleks õige järjestus (kui seal üldse mingit vahet on)? Ehk siis näitena- kas on ok, kui teen kõigepealt näiteks rinda, siis jalgu ning seejärel selga, kuna jalatrenni ajal on ülakeha puhata saanud ja jõudu on rohkem? Või peaks ikkagi rinna ja selja järjest läbi võtma?

Ikkreh
    Member

Küsimus selline: kui ma treenin samal päeval kahte ülakeha lihasgruppi ja lisaks jalgu või kõhtu, siis milline oleks õige järjestus (kui seal üldse mingit vahet on)? Ehk siis näitena- kas on ok, kui teen kõigepealt näiteks rinda, siis jalgu ning seejärel selga, kuna jalatrenni ajal on ülakeha puhata saanud ja jõudu on rohkem? Või peaks ikkagi rinna ja selja järjest läbi võtma?

Parem oleks siiski kui teed ikka alakeha ja ülakeha eraldi päevadel!

LeBon
    Member

Kui oleks võimalus teha 4-5 päeva nädalas trenni, siis teeksin muidugi eraldi.. Paraku on vaid maks. 3 korda nädalas aega saalis käia…

jaagi
    Member

endal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalas :eek:

kasutusel on hetkel selline jaotus:

I päev: rind, õlg, trapets

II päev: selg, triitseps

III päev: biitseps, jalg

…taastumisega hetkel probleeme ei ole, nii et võid proovida :ph34r:

ylbort
    Member

endal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalas

…taastumisega hetkel probleeme ei ole, nii et võid proovida

Mina lükkaks pigem biitsepsi selja päevale. See kõigest minu tagasihoidlik soovitus. Eeldan muidugi, et nende trenni päevade vahel on puhkepäevad ka!?!

joey
    Member

ega ta hea eriti pole, sest võtab energiat meeletult ja viimaseks jäetud lihasgrupi treenimine on juba loid kergelt. soovitaksin igaljuhul jalgu teha ennem, sest kükid ja värgid nõuavad kõige rohkem energiat. selga tehes sa juba istud ning rinda tehes lamad (olenevalt harjutustest muidugi). soovitan sul mitte üle pingutada harjutustega, ega see hea variant pole nii trenni teha. praktiliselt teed läbi ju terve keha. ajapikku tunned, et harjutustest jääb väheks ühele lihasgrupile ja selline variant enam hästi ei tööta.

muidugi varieerimisvõimalusi on palju. oeltame, et teed kaks korda nädalas seda kava. siis võid ühel päeval panna põhirõhk nt rinnale, teisel päeval jalale jne. vastavalt kärbid teiste lihasgruppide harjutusi ning lisad põhirõhul oleva lihasele harjutusi. võid ka teha nii, et iga trenn teed ühe või kaks baasharjutust. nt üks päev teed kükke, teine päev rinnalt surumist ning siis küki asemel jalapressi ehk. niimoodi väldid ületrenni ja taastumine ja energia trenni ajal peaks ka parem olema.

Ikkreh
    Member

endal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalas :eek:

…taastumisega hetkel probleeme ei ole, nii et võid proovida :ph34r:

see variant oleks vast parem

I päev: rind, selg, triits

II päev: õlg, biits, käsivars, kõht

III päev: jalad

Kasutan ise ka seda hetkel ja taastumine on hea!

PT London
    Member

Aga mina soovitaksin: esmasp. triits ja biits supersetida ning 6lg viimasena, aga v6id ka vastupidi teha.

kolmap. jalg, osad harjutused super setida ja k6ht

reede rind ja selg supersetida.

Aeroobset v6ixid teha iga trenni l6pus u. 20min, kui viitsid/jaxad.

jaagi
    Member

see variant oleks vast parem

I päev: rind, selg, triits

II päev: õlg, biits, käsivars, kõht

III päev: jalad

Kasutan ise ka seda hetkel ja taastumine on hea!

hmm… I päev tuleks minule liiga karm :ph34r: rind ja selg võtavd mõlemad ikka korralikult läbi ju :eek:

ma olen selle oma kavaga ses suhtes väga rahul, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…

Ikkreh
    Member

hmm… I päev tuleks minule liiga karm :ph34r: rind ja selg võtavd mõlemad ikka korralikult läbi ju :eek:

ma olen selle oma kavaga ses suhtes väga rahul, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…

Eks ta igale ühele on jah suht erinev, aga see oli minu poolne soovitus :lol:

Kaua trenni oled teind?

PT London
    Member

, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…

Kas sa magad vahepeal et nii pikad trennid :ph34r:

Midagi on valesti kui tunned et 6lg vasib rinda tehes, kui triitseps siis saan aru, ok ok 6la esiosa ka! Kuigi v6iksin teha korraliku ja samade raskustega 6la trenni peale rinda, triitsaga peaks 10-20% raskust vahendama!

Korrigeeri oma tehnikat meez :eek:

jaagi
    Member

trenni on tõusude ja mõõnadega 2a tehtud…suvel kipub ainult 3 kuud pausi tekkima :lol: ylce see saalis rassimine on teine hobi tglt, kuna 3-4x nädalas saab korvpalli põrgatatud :eek:

trennid tulevad sinna 1,5h kanti sellepärast, et teen kõhtu ka iga treeningu lõpus :ph34r: endale tundub selline aeg täpselt paras, ei ole liialt aktiivne, kuid samas väga mökutamist kah pole…

kaiv
    Member

Pakun ka siis variandi välja :

Esmaspäev : rind, õlg, triitseps.

Kolmapäev : Selg, biitseps.

Reede : Jalg.

Minu puhul sobis selline jaotus kõige paremini, kui tegin 3ks jaotatud kava järgi trenni.

jaagi
    Member

vaatan, et kõik tahavad seda jalga eraldi päevale panna…kas jalg +1 väiksem ülakeha lihasgrupp samal päeval on siis liiast?

gmaster
    Member

vaatan, et kõik tahavad seda jalga eraldi päevale panna…kas jalg +1 väiksem ülakeha lihasgrupp samal päeval on siis liiast?
    Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.