Küsimus
- This topic has 15 replies, 8 voices, and was last updated 19 years, 2 months tagasi by
jaagi.
-
AutorPostitused
-
detsember 1, 2006 at 10:45 p.l. #8938
LeBon
MemberKüsimus selline: kui ma treenin samal päeval kahte ülakeha lihasgruppi ja lisaks jalgu või kõhtu, siis milline oleks õige järjestus (kui seal üldse mingit vahet on)? Ehk siis näitena- kas on ok, kui teen kõigepealt näiteks rinda, siis jalgu ning seejärel selga, kuna jalatrenni ajal on ülakeha puhata saanud ja jõudu on rohkem? Või peaks ikkagi rinna ja selja järjest läbi võtma?
detsember 1, 2006 at 10:59 p.l. #96946Ikkreh
MemberKüsimus selline: kui ma treenin samal päeval kahte ülakeha lihasgruppi ja lisaks jalgu või kõhtu, siis milline oleks õige järjestus (kui seal üldse mingit vahet on)? Ehk siis näitena- kas on ok, kui teen kõigepealt näiteks rinda, siis jalgu ning seejärel selga, kuna jalatrenni ajal on ülakeha puhata saanud ja jõudu on rohkem? Või peaks ikkagi rinna ja selja järjest läbi võtma?Parem oleks siiski kui teed ikka alakeha ja ülakeha eraldi päevadel!
detsember 2, 2006 at 12:40 e.l. #96949LeBon
MemberKui oleks võimalus teha 4-5 päeva nädalas trenni, siis teeksin muidugi eraldi.. Paraku on vaid maks. 3 korda nädalas aega saalis käia…
detsember 2, 2006 at 6:24 e.l. #96950jaagi
Memberendal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalas

kasutusel on hetkel selline jaotus:
I päev: rind, õlg, trapets
II päev: selg, triitseps
III päev: biitseps, jalg
…taastumisega hetkel probleeme ei ole, nii et võid proovida
detsember 2, 2006 at 10:31 e.l. #96962ylbort
Memberendal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalaskasutusel on hetkel selline jaotus:
Mina lükkaks pigem biitsepsi selja päevale. See kõigest minu tagasihoidlik soovitus. Eeldan muidugi, et nende trenni päevade vahel on puhkepäevad ka!?!
detsember 2, 2006 at 10:54 e.l. #96966joey
MemberKüsimus selline: kui ma treenin samal päeval kahte ülakeha lihasgruppi ja lisaks jalgu või kõhtu, siis milline oleks õige järjestus (kui seal üldse mingit vahet on)? Ehk siis näitena- kas on ok, kui teen kõigepealt näiteks rinda, siis jalgu ning seejärel selga, kuna jalatrenni ajal on ülakeha puhata saanud ja jõudu on rohkem? Või peaks ikkagi rinna ja selja järjest läbi võtma?ega ta hea eriti pole, sest võtab energiat meeletult ja viimaseks jäetud lihasgrupi treenimine on juba loid kergelt. soovitaksin igaljuhul jalgu teha ennem, sest kükid ja värgid nõuavad kõige rohkem energiat. selga tehes sa juba istud ning rinda tehes lamad (olenevalt harjutustest muidugi). soovitan sul mitte üle pingutada harjutustega, ega see hea variant pole nii trenni teha. praktiliselt teed läbi ju terve keha. ajapikku tunned, et harjutustest jääb väheks ühele lihasgrupile ja selline variant enam hästi ei tööta.
muidugi varieerimisvõimalusi on palju. oeltame, et teed kaks korda nädalas seda kava. siis võid ühel päeval panna põhirõhk nt rinnale, teisel päeval jalale jne. vastavalt kärbid teiste lihasgruppide harjutusi ning lisad põhirõhul oleva lihasele harjutusi. võid ka teha nii, et iga trenn teed ühe või kaks baasharjutust. nt üks päev teed kükke, teine päev rinnalt surumist ning siis küki asemel jalapressi ehk. niimoodi väldid ületrenni ja taastumine ja energia trenni ajal peaks ka parem olema.
detsember 2, 2006 at 11:07 e.l. #96968Ikkreh
Memberendal sama mure, et üle 3x väga saali ei jõua nädalas
kasutusel on hetkel selline jaotus:

see variant oleks vast parem
I päev: rind, selg, triits
II päev: õlg, biits, käsivars, kõht
III päev: jalad
Kasutan ise ka seda hetkel ja taastumine on hea!
detsember 2, 2006 at 12:11 p.l. #96969PT London
MemberAga mina soovitaksin: esmasp. triits ja biits supersetida ning 6lg viimasena, aga v6id ka vastupidi teha.
kolmap. jalg, osad harjutused super setida ja k6ht
reede rind ja selg supersetida.
Aeroobset v6ixid teha iga trenni l6pus u. 20min, kui viitsid/jaxad.
detsember 2, 2006 at 12:36 p.l. #96970jaagi
Membersee variant oleks vast paremI päev: rind, selg, triits
II päev: õlg, biits, käsivars, kõht
III päev: jalad
Kasutan ise ka seda hetkel ja taastumine on hea!
hmm… I päev tuleks minule liiga karm
rind ja selg võtavd mõlemad ikka korralikult läbi ju 
ma olen selle oma kavaga ses suhtes väga rahul, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…
detsember 2, 2006 at 12:51 p.l. #96972Ikkreh
Memberhmm… I päev tuleks minule liiga karm
rind ja selg võtavd mõlemad ikka korralikult läbi ju
ma olen selle oma kavaga ses suhtes väga rahul, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…
Eks ta igale ühele on jah suht erinev, aga see oli minu poolne soovitus

Kaua trenni oled teind?
detsember 2, 2006 at 1:12 p.l. #96976PT London
Member, et kõik päevad on enam-vähem võrdse pikkusega (1,5-2h) ise mõtlen vb õla trenni millegiga ära vahetada, kuna piale rinna trenni on tunda, et õlg suht väsinud…Kas sa magad vahepeal et nii pikad trennid

Midagi on valesti kui tunned et 6lg vasib rinda tehes, kui triitseps siis saan aru, ok ok 6la esiosa ka! Kuigi v6iksin teha korraliku ja samade raskustega 6la trenni peale rinda, triitsaga peaks 10-20% raskust vahendama!
Korrigeeri oma tehnikat meez
detsember 2, 2006 at 2:22 p.l. #96980jaagi
Membertrenni on tõusude ja mõõnadega 2a tehtud…suvel kipub ainult 3 kuud pausi tekkima
ylce see saalis rassimine on teine hobi tglt, kuna 3-4x nädalas saab korvpalli põrgatatud 
trennid tulevad sinna 1,5h kanti sellepärast, et teen kõhtu ka iga treeningu lõpus
endale tundub selline aeg täpselt paras, ei ole liialt aktiivne, kuid samas väga mökutamist kah pole…detsember 2, 2006 at 2:41 p.l. #96984kaiv
MemberPakun ka siis variandi välja :
Esmaspäev : rind, õlg, triitseps.
Kolmapäev : Selg, biitseps.
Reede : Jalg.
Minu puhul sobis selline jaotus kõige paremini, kui tegin 3ks jaotatud kava järgi trenni.
detsember 2, 2006 at 3:00 p.l. #96986