Kurgumandlid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kurgumandlid
- This topic has 152 replies, 53 voices, and was last updated 14 years, 1 month tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
juuni 7, 2008 at 2:27 p.l. #156818
Amarillo
MemberHmm…imelik mul on ka mõnikord neid imelikke tükke tulnud mandli küljest ja ei oskand arvata mis need on. Enne ma ei teadnud midagi aga suust tuleb imelkku lõhna ka selle pärast ja hambaarst ütles et kõik hambad on korras ja et siis võib viga olla mandlites. Kas alati peab need ära lõikama?? Rohtudega ei saa ravida??ainuke võimalus on lõikus, antibiootikumidega saad põletikust lahti, kui on aga kui on mädased, siis pole muud valikut
juuni 8, 2008 at 10:01 p.l. #156980vares3636
Member1)Kas trenni võib teha, kui on mädased ja suured mandlid valged plekid +mäda tükid vahest, väike krooniline mandlipõletik2)Kas on mõttet oodata konsultatsioon, praegu 1.5 kuud ära ja siis lasta arstil panna mind 2 aastasele järjekorrale või võib kohe minna erakliinikusse kui resurrse jagub ja ilma analüüsideta ära lõigata?
poolteist kuud juba treeninguta, kui trenni ei tohi ikka teha siis ju mingi 2-3 kuud kindlasti ei saa veel teha, kui oodata ära konsultatsiuoon, millel ei tea kas on pointi.Põhiprobleem ongi et ei tea kas tasub riskida treeninguga, võib ju hullemaks minna, mandlid mind ei sega las mädanevad, aga treening kannatab:(
korduv teema minu poolt, aga võiks ikka vastata, sest eelmised korrad jäid kesiseks.
Ma sain järjekorras vahele õnneks, aga jh kui maha võeti oli kohe poole parem, enam polnud peale trenni nii suurt väsimust ja jõud hakkas ka kohe tulema. Pidi suhteliselt suur koormus südamele olema ja eriti sportlastel nii et ma soovitaks võimalikult kiirelt maha võtta.
juuni 11, 2008 at 8:33 e.l. #157301Aken
MemberKui kaua teil kurk valus oli. Mul on täna 6. päev peale oppi ja ütleks et täna(praegu hommikul vähemalt) ja eile olid kõige valusamad päevad. Peav vist jälle valuvaigistit võtma. Kui kaua teil see valge katt haaval püsis, mul on seda juba vähenenud. Eile sõin makarone hakklihaga, võibolla natuke liiga vara?
juuni 11, 2008 at 10:41 e.l. #157322Amarillo
MemberKui kaua teil kurk valus oli. Mul on täna 6. päev peale oppi ja ütleks et täna(praegu hommikul vähemalt) ja eile olid kõige valusamad päevad. Peav vist jälle valuvaigistit võtma. Kui kaua teil see valge katt haaval püsis, mul on seda juba vähenenud. Eile sõin makarone hakklihaga, võibolla natuke liiga vara?individuaalne, mul püsis 14-16 päeva, seni kuni katud on on VEREJOOKSU oht, esimesed 5-6 päeva võtsin solphadeiini, järgmised päevad olid poogen. kui liiga vara oleks oleks sul juba verejooks.
12ndal päeval juba tegin sporti, ja 14ndal väike kogus alksi, mul vist vedas et kiirelt paranes ja verejooksu ei tekkind.
juuni 11, 2008 at 1:03 p.l. #157341Liinu
MemberMul paranes 3 nädalat
juuni 11, 2008 at 3:23 p.l. #157362rms
MemberEndal sünnist saati tohutult ülisuured nad,isegi spetsialistide juures käinud ja ka nemad kohe ahhetanud ja ohhetanud,et nii suured…
aastas üle 3 x olen angiinis ja neid mäda tükke jms tuleb ja tekib ka …
6 aastaselt peale sporti teinud…
Kuid kogu selle 12 aasta jooksul sport on mul arvatavasti südamele ka hakanud tänu mandlitele,ise olen mitu x käinud selle kurgu arsti juures…
algus meremeeste haiglas aastaid tagasi võeti proove ja asju ei tahetud ära võtta…
teist korda käisin siis öeldi,pole ka vaja,ehk lähevad ise üle jne jne jama…
kolmas kord sattusin õige arsti tädi juurde ja ütles,et kui patsient tahab ära lõigata ,siis seda ka tehakse ja imestas miks mul esimesel korral ei lõigatud…
nii siis homme ongi mul kell 9 ida keskhaiglas vestlusele jälle minek ja lõikuse aeg kirja pannakse..kuid,kui see aeg on mingi aasta -kaks siis lasen kindlasti kiiremas korras oma raha eest maha lõigata erahaiglas,kui tõesti on 2000-4000 mitte 12 000
juuni 11, 2008 at 5:18 p.l. #157380Aken
MemberIga kord kui söön, hakkab kurk valutama. Kas tõesti peaks igal söögikorral valuvaigistit andma. Kas see valuvaigisti organismile kuidagi kahjulik ei ole?
juuni 17, 2008 at 6:14 p.l. #158043rms
MemberNiisiis,olid seekord mõistlikud arstid ja sain opi ajaks 7:45 18ndal augustil ja täpselt kooli alguseks ja trenniks taastun ära…
Mul tekib mandlite kadumisega ka üks küsimus,kas peale mandlite lõikust trenni tehes on kergem ka treenida ja jõudu jms tuleb ka juurde rohkem kui varem?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 17, 2008 at 7:55 p.l. #158053Brooklyn
MemberNiisiis,olid seekord mõistlikud arstid ja sain opi ajaks 7:45 18ndal augustil ja täpselt kooli alguseks ja trenniks taastun ära…Mul tekib mandlite kadumisega ka üks küsimus,kas peale mandlite lõikust trenni tehes on kergem ka treenida ja jõudu jms tuleb ka juurde rohkem kui varem?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alguses küll mitte, sa ju puhta jäätise ja pudru peal pikalt. Ma ise olin trennist eemal kuskil 1,5 nädalat ja siis läksin kossu trenni. Arst muidugi lubas, ütles et ma kiiresti taastunud. Mina ei tähendanud küll et jõudu oleks juurde tulnud, pigem oli kadunud.
juuni 18, 2008 at 9:53 e.l. #158077Aken
MemberNjaa, peale oppi võtad väga kiiresti kaalust alla ja vaatad kuidas pikk töö raisku läheb. Ülekaalulistele on mandli opp muidugi positiivne. Järgmine nädal saan saali ja energiline tunne on küll. Jõudu on kindlasti ära kadunud sest mandlite pärast pole 3 küüd saali saanud, loodan kiirele jõu taastumisele. Kossu olen juba mänginud.
juuni 18, 2008 at 12:51 p.l. #158083Brooklyn
MemberNjaa, peale oppi võtad väga kiiresti kaalust alla ja vaatad kuidas pikk töö raisku läheb. Ülekaalulistele on mandli opp muidugi positiivne. Järgmine nädal saan saali ja energiline tunne on küll. Jõudu on kindlasti ära kadunud sest mandlite pärast pole 3 kood saali saanud, loodan kiirele jõu taastumisele. Kossu olen juba mänginud.Mina sain kiiresti ree peael. Probleemi küll ei olnud ja kaalu langus ei olnud suur. Alguses oli kui seal haiglas passisin.
juuni 18, 2008 at 5:06 p.l. #158107püss
MemberPärast oppi teeks ikka 2 kuud pausi intensiivsetest treeningutest.
Samas vastupidavus alade esindajad, nt jalgratturid on reeglina juba teisel nädalal sadulas, kuigi organismi immuunsüsteem on siis veel nõrk ja ülekoormusvõimalus suht suur.
juuni 21, 2008 at 10:26 e.l. #158424vares3636
Memberindividuaalne, mul püsis 14-16 päeva, seni kuni katud on on VEREJOOKSU oht, esimesed 5-6 päeva võtsin solphadeiini, järgmised päevad olid poogen. kui liiga vara oleks oleks sul juba verejooks.12ndal päeval juba tegin sporti, ja 14ndal väike kogus alksi, mul vist vedas et kiirelt paranes ja verejooksu ei tekkind.
Mul tuli alks 9ndal päeual. Vererada oli j2rgi ka.
juuni 22, 2008 at 1:25 p.l. #158503Aken
MemberMina jõin õlut juba 14-nendal päeval ja ei olnud küll midagi, minul kurk tundub paranenud. Homme Jaanipäeval, mil opist on 18 päeva, saab palju õlle joodud. Keelanud mul arst küll pole. Kolmapäeval saali
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Imelik on see, et paremal pool on veidi seda valget kattu veel näha.august 20, 2008 at 10:44 e.l. #163611rms
MemberNo nii,täna on kolmas päev …
Esmp oli opp…Verejooksu polnud,teisip lasti juba välja,täna kolmas päev ja kõige valusam päev,võtan iga 4 h tagant 2 valuvaigistit…Neelata väga valus …süüa ei suuda…Päevas max 3 tassi jäätist,see kõik…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Peaks mainima ka,et vahepeal olin 38 h söömatta…
Ning opereerides,need tangid vms,mis suud lahti hoiavad,mandlid olid nii suured,et maksimumi keerati need välja ja mõlemad suunurgad on katkised st rebenenud…
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.