Kurgumandlid ja treening
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kurgumandlid ja treening
- This topic has 43 replies, 20 voices, and was last updated 15 years, 10 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
veebruar 13, 2006 at 2:35 p.l. #6668
conan
MemberNiisiis kas keegi võiks seletada mis seos on kurgumandlitel ja treeningul. Siit foorumist on paar korda läbi käinud et raskejõustliklased nendega hädas olnud – vajanud ravi ja lõikust. Kas sellel on mingi seos jõutreeninguga? Kui on..siis paluks ammendavat vastust.
veebruar 13, 2006 at 2:49 p.l. #70775carbo
Memberkui au olla ei usu et see seotud just sellega et raskejõustiklastel nendega probleeme on….. Tean vaid seda et peale mandi operatsiooni ja tohi hakata lähemal ajal tugevasti trenni tegema kuna sis on kerge tekkima südame reuma ja seda ei sooviks ma isegi oma vaenlasele
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2006 at 3:13 p.l. #70778crawe
MemberKui sul on mandlid põletukus, ei tohi mingil juhul treenida, võib tekida südamelihase põletik ja muud tüsitused! Ning jah peale lõikust ka vaja pikalt taastuda! Ja kui sööd samaaegselt treeninguga mingeid ravimeid, näiteks antibiootikume siis samuti ei tohiks treenida (vähemalt mitte tugevasti), vaid konsulteerida arstiga!
veebruar 13, 2006 at 5:38 p.l. #70793taks
Memberpõletikuliste mandlitega trennimine kurnab südant ja nagu eespool öeldud keerab südamele paraja käki kokku
veebruar 13, 2006 at 7:39 p.l. #70824AA
MemberNagu nina-kurgu spetsialist Mart Kull ütleb, on enamusel eestlastel kurgumandlid nii tuksis, et parem kiirelt ära lõigata. Meie kliima ei pidavat üldse elamiseks sobima
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja seetõttu saavad kurgumandlitest, millel peaks olema organismi kaitsefunktsioon, hoopis kaks mädakotti, mis seestpoolt mürki täis ja vere kaudu pidevalt saab kogu organism mürgitatud. Ja siis kellel kuidas väljendub, mõnel süda, teisel liigesed, selg jms tuksis. Peale mandli operatsiooni võib treenida küll kui haavad ära paranenud! Küsimuse all oli ju isegi selle eesti suusataja osalemine torinos, kelle just lõigati mandlid
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> nime ei mäleta!veebruar 13, 2006 at 8:42 p.l. #70852pumper
MemberKrooniline p6letik organismis on v2ga t6sine jama, mis on vaja esmaj2rjekorras v2lja ravida. Olgu see siis mandlites, pimesooles, p6skkoopas…
T6sine treenimine haigena v6ib v2ga kergelt p6hjustada haiguse syvenemist, teiste haiguste tekkimist v6i muid tysistusi. See kehtib ka tavalise kylmetus/viirushaigusega treenimise kohta.
Sportimine ja treening ise ei p6hjusta mandlite p6letikku. Kui ei ole yletreeninguga just organismi kaitsev6imet nii madalale viinud, et k6ik kohe kylge hakkab.
märts 30, 2009 at 7:19 p.l. #189261PaKaalu
MemberKas on kuskil pilti millised on normaalsed mandlid?
märts 31, 2009 at 5:48 e.l. #189292soomusk
MemberKas on kuskil pilti millised on normaalsed mandlid?http://www.fertilitas.ee/korva-nina-kurguh…d/c2-9-4-2.html
http://www.fertilitas.ee/korva-nina-kurguh…d/c2-9-5-3.html
Ehk on abiks.
märts 31, 2009 at 6:51 e.l. #189308tarmzz
MemberNiisiis kas keegi võiks seletada mis seos on kurgumandlitel ja treeningul. Siit foorumist on paar korda läbi käinud et raskejõustliklased nendega hädas olnud – vajanud ravi ja lõikust. Kas sellel on mingi seos jõutreeninguga? Kui on..siis paluks ammendavat vastust.Siin foorumis lihtsalt peamiselt raskejõustiklased käivadki.
Endal oli samuti mandlitega probleeme.. olin tihti haige ning lõpuks hakkas südamele (pulss läks madalaks, samuti vererõhk). Lõikasin 2008 suvel ära ja pole siiani haige olnud kordagi.
märts 9, 2010 at 10:51 e.l. #260483kuuliks
MemberMul on neljapäeval op ja olen kuulnud, et 1-2 näd ei tohiks trenni teha. Mis saab kui teha?
märts 9, 2010 at 11:03 e.l. #260487Arx07
MemberMul on neljapäeval op ja olen kuulnud, et 1-2 näd ei tohiks trenni teha. Mis saab kui teha?Haavad võivad lahti tulla ja see pole üldse mitte hea kohe…
märts 9, 2010 at 12:05 p.l. #260491ROtter
MemberMul on neljapäeval op ja olen kuulnud, et 1-2 näd ei tohiks trenni teha. Mis saab kui teha?Naljatilk. Esimene nädal ei õnnestu sul ei söömine ega joomine. Lama parem voodis ja säästa energiat ning kehakaalu. Lisaks on veel palavik ja kurguvalu, samuti probleeme rääkimisega.
märts 9, 2010 at 12:45 p.l. #260493savi_
MemberLasin kevadel mandlid ära opereerida. Iga aasta oli muidu sama laks ehk siis 2-3 korda aastas istusin 2 nädalat kodus ja sõin antibiootikume.
Operatsiooni soovitan üldnarkoosiga. Kõik muu jutt on lollus. Sul ei ole vaja olla teadvusel, et arstid saaks sinu peale vihastada ja et sul endal oleks väga ebamugav – usu mind, “mitteneelatamine” ei ole sellisel juhul eriti võimalik ja just seda sa ei tohigi keset oppi teha.
Ise läksin opisaalis.. pandi pikali… mask ette / kanüül veeni ja ma sain vist oma elu parima une. Ärgates rulliti mind juba ühest voodist teise. Ise hakkasin kohe lobisema muidugi ja tuju oli viimasepeal (mainisin juba oma elu parimat und eks).
Arst peab olema hea! Kui saad, siis maksa operatsiooni eest ja tee see kuskil viisakas erakliinikus. Kogu op ja väike jäätis kokku oli vist 2500 eek (kuuldavasti saab ka odavamalt). Mina tegin Tartu Elite kliinikus – viimasepeal! Erapalat ja pool päeva hoitakse kindluse mõttes sees. Miks ma arvan, et arst peab hea olema ? Mandlioperatsioon on selline asi, mida saab teha hästi ja mida saab teha väga halvasti. Tuttav tegi perearsti poolt saadetuna kuskil (enam ei mäleta kus) kliinikus. Ootas oma operatsiooniaega 5 kuud ja pärast paranes 3 korda kauem kui mina. Küsimus ongi selles, kui puhtalt ja ilma lisavigastusteta need ära võtta saab/osatakse.
Söök? See on lihtsam, kui sa arvad. Neelatades on natuke valus, aga pärast 3 päeva sain mina juba püreesuppe ja suht koht kõike süüa. Väga mõistlik ei ole tahkeid asju süüa – villid kurgus peavad seal ka püsima, et kenasti paraneks!
Seks? Trenn? – unusta ära
märts 9, 2010 at 1:14 p.l. #260498marjasha
MemberMul on neljapäeval op ja olen kuulnud, et 1-2 näd ei tohiks trenni teha. Mis saab kui teha?Ma usun, et Sa ei jõuakski väga ennast liigutada, vähemalt minul oli nii, kui valuvaigisti mõjus, enamasti magasin või lebotasin niisama, nõrkus on lihtsalt nii suur. Teise nädala alguses käisin veel Saku suurhallis kontserdil, hea, et olid istekohad, muidu oleksin ilmselt kokku kukkunud. Kindlasti ära proovi mingit trenni teha, muidu on tüsistuste oht väga suur! Edu paranemisel!
märts 9, 2010 at 9:05 p.l. #260578Snoopie
MemberSeda teemat lugedes tuli küll isu mandlid ära lõigata. Paar korda aastas ikka põeb angiini ja mandlid juba suured nagu munamäed.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.