Skip to main content

Kumb oleks mõtekam?

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kumb oleks mõtekam?

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Autor
    Postitused
    natious
    Member

Tere.

Olen 189 cm pikk ja kaalun 78kg. Olen suht kõhn. Jõusaalis käinud juba suht kaua. Käin 3 korda nädalas jõusaalis. Peale jõusaali mängin korvpalli. Siuke küsimus, et kumb oleks mõtekam? Kas teha nagu kõik harjutused ühekorraga ära või võta erineval päeval, erinevad lihasgrupid? Kuna kõik räägivad, et esmaspäeval treenivad rinda, kolmapäeval jalgu jne…

Et kumb mõtekam oleks? :o

Wire
    Member

Oleneb treeningu intensiivsusest ja eesmärkidest aga kui treenid raskelt ja tõsiselt nii, et lihased läbi ikka siis pole mõtekas kolmel päeval kogu keha läbi treenida. Kava jaotatakse selle põhimõttega, et saaks korralikult pühenduda iga kord kindlatele lihasgruppidele ja et keha taastuda jõuaks. Kui teed esmasp rinda ja õlga, kolmap selga, biitsa, triitsa ja reedel jalgu siis saab 1 osa kehast nädala jooksul ühe korra koormust ja ülejäänud ajast saab taastuda. Ega lihas ei kasva, kui puhata ei saa. Lihas kasvabki trennijärgse puhkuse ajal.

daemonium
    Member

Tere.

Olen 189 cm pikk ja kaalun 78kg. Olen suht kõhn. Jõusaalis käinud juba suht kaua. Käin 3 korda nädalas jõusaalis. Peale jõusaali mängin korvpalli. Siuke küsimus, et kumb oleks mõtekam? Kas teha nagu kõik harjutused ühekorraga ära või võta erineval päeval, erinevad lihasgrupid? Kuna kõik räägivad, et esmaspäeval treenivad rinda, kolmapäeval jalgu jne…

Et kumb mõtekam oleks? :o

Defineeri suht kaua.

Ja milline on jõusaalis käimise eesmärk?

aivo1359
    Member

Kui sa oled nn.suht kaua jõusaalis käinud siis peaks juba mingi ettekujutus olema kavade suhtes.Tava tegijale kõlbab kõik lihased korraga kolm korda nädalas läbi teha.Tõsisel tegijal võib lihasgrupid jagada tõesti kolmeks.Eks näited on internetis palju ja oma fantaasia ning pluss kogemused.

JACKO
    Member

Nädala alguses oleks ikka mõtekam treenida vähem arenenud ja nõrgemaid lihaseid. Lisaks kui oled juba jõusaalis käinud suht kaua, siis tasuks mõelda ka kava muutmise peale, et ei tekiks rutiini ning toimuks ka edasine areng nii lihaskasvu kui ka jõunäitajate poolest.

Seepärast soovitan proovida midagi uut. Näiteks jaotada ära lihasgrupid selliselt, et 2 nädala jooksul treenid kõiki lihaseid 3 korda. Kolm korda jääb nagu väheseks. See tähendab taastumisperiood liiga pikk ning ei avalda mõju.

natious
    Member

Septembri kuust alates. Eesmärk on välimust parandada. Et musklid ikka oleks suured ja nähtavad:D Ja et ma ei näeks nii kõhn välja:P

PaKaalu
    Member

Võta tööriistade juurest treeningkava

Wire
    Member

Muuda kava, jaota kava, söö kõvasti ja õigesti.

Mikk07
    Member

Tava tegijale kõlbab kõik lihased korraga kolm korda nädalas läbi teha.

kuidas sellest nüüd aru saada??

shreku
    Member

Hea oleks kui saaks jaotada. Kui puudub võimalus, siis teha keha läbi 3x nädalas tempos esmaspäev tugev trenn, kolmapäev kergem trenn, reede tugev trenn.

Rando112
    Member

Tahaksid küsida siia juurde, et ka nii oleks mõtekas näiteks:

Esmaspäeval treenid terve keha korralikult

Kolmapäev treenid terve keha kuid märgatavalt vähesema raskusega

Reede sama mis esmaspäev

Mikk07
    Member

Tahaksid küsida siia juurde, et ka nii oleks mõtekas näiteks:

Esmaspäeval treenid terve keha korralikult

Kolmapäev treenid terve keha kuid märgatavalt vähesema raskusega

Reede sama mis esmaspäev

Kogu keha küll korraga väga mõtekas ei ole, aga oleneb eesmärgist, kui lihtsalt keha toonuses hoida, raskused madalad, siis miks mitte.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.