Kumb oleks mõtekam?
- This topic has 11 replies, 9 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
Mikk07.
-
AutorPostitused
-
märts 31, 2009 at 4:32 p.l. #14529
natious
MemberTere.
Olen 189 cm pikk ja kaalun 78kg. Olen suht kõhn. Jõusaalis käinud juba suht kaua. Käin 3 korda nädalas jõusaalis. Peale jõusaali mängin korvpalli. Siuke küsimus, et kumb oleks mõtekam? Kas teha nagu kõik harjutused ühekorraga ära või võta erineval päeval, erinevad lihasgrupid? Kuna kõik räägivad, et esmaspäeval treenivad rinda, kolmapäeval jalgu jne…
Et kumb mõtekam oleks?
märts 31, 2009 at 4:37 p.l. #189405Wire
MemberOleneb treeningu intensiivsusest ja eesmärkidest aga kui treenid raskelt ja tõsiselt nii, et lihased läbi ikka siis pole mõtekas kolmel päeval kogu keha läbi treenida. Kava jaotatakse selle põhimõttega, et saaks korralikult pühenduda iga kord kindlatele lihasgruppidele ja et keha taastuda jõuaks. Kui teed esmasp rinda ja õlga, kolmap selga, biitsa, triitsa ja reedel jalgu siis saab 1 osa kehast nädala jooksul ühe korra koormust ja ülejäänud ajast saab taastuda. Ega lihas ei kasva, kui puhata ei saa. Lihas kasvabki trennijärgse puhkuse ajal.
märts 31, 2009 at 4:45 p.l. #189406daemonium
MemberTere.Olen 189 cm pikk ja kaalun 78kg. Olen suht kõhn. Jõusaalis käinud juba suht kaua. Käin 3 korda nädalas jõusaalis. Peale jõusaali mängin korvpalli. Siuke küsimus, et kumb oleks mõtekam? Kas teha nagu kõik harjutused ühekorraga ära või võta erineval päeval, erinevad lihasgrupid? Kuna kõik räägivad, et esmaspäeval treenivad rinda, kolmapäeval jalgu jne…
Et kumb mõtekam oleks?

Defineeri suht kaua.
Ja milline on jõusaalis käimise eesmärk?
märts 31, 2009 at 5:31 p.l. #189418aivo1359
MemberKui sa oled nn.suht kaua jõusaalis käinud siis peaks juba mingi ettekujutus olema kavade suhtes.Tava tegijale kõlbab kõik lihased korraga kolm korda nädalas läbi teha.Tõsisel tegijal võib lihasgrupid jagada tõesti kolmeks.Eks näited on internetis palju ja oma fantaasia ning pluss kogemused.
märts 31, 2009 at 5:37 p.l. #189419JACKO
MemberNädala alguses oleks ikka mõtekam treenida vähem arenenud ja nõrgemaid lihaseid. Lisaks kui oled juba jõusaalis käinud suht kaua, siis tasuks mõelda ka kava muutmise peale, et ei tekiks rutiini ning toimuks ka edasine areng nii lihaskasvu kui ka jõunäitajate poolest.
Seepärast soovitan proovida midagi uut. Näiteks jaotada ära lihasgrupid selliselt, et 2 nädala jooksul treenid kõiki lihaseid 3 korda. Kolm korda jääb nagu väheseks. See tähendab taastumisperiood liiga pikk ning ei avalda mõju.
märts 31, 2009 at 6:59 p.l. #189445natious
MemberSeptembri kuust alates. Eesmärk on välimust parandada. Et musklid ikka oleks suured ja nähtavad:D Ja et ma ei näeks nii kõhn välja:P
märts 31, 2009 at 7:10 p.l. #189446PaKaalu
MemberVõta tööriistade juurest treeningkava
märts 31, 2009 at 8:20 p.l. #189476Wire
MemberMuuda kava, jaota kava, söö kõvasti ja õigesti.
aprill 1, 2009 at 8:19 e.l. #189511Mikk07
MemberTava tegijale kõlbab kõik lihased korraga kolm korda nädalas läbi teha.kuidas sellest nüüd aru saada??
aprill 1, 2009 at 10:54 e.l. #189545shreku
MemberHea oleks kui saaks jaotada. Kui puudub võimalus, siis teha keha läbi 3x nädalas tempos esmaspäev tugev trenn, kolmapäev kergem trenn, reede tugev trenn.
aprill 2, 2009 at 3:03 p.l. #189824Rando112
MemberTahaksid küsida siia juurde, et ka nii oleks mõtekas näiteks:
Esmaspäeval treenid terve keha korralikult
Kolmapäev treenid terve keha kuid märgatavalt vähesema raskusega
Reede sama mis esmaspäev
aprill 2, 2009 at 7:23 p.l. #189910Mikk07
MemberTahaksid küsida siia juurde, et ka nii oleks mõtekas näiteks:Esmaspäeval treenid terve keha korralikult
Kolmapäev treenid terve keha kuid märgatavalt vähesema raskusega
Reede sama mis esmaspäev
Kogu keha küll korraga väga mõtekas ei ole, aga oleneb eesmärgist, kui lihtsalt keha toonuses hoida, raskused madalad, siis miks mitte.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.