Kulturistid- alaväärsus kompleksiga eneseimetlejad?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Müüdimurdjad » Kulturistid- alaväärsus kompleksiga eneseimetlejad?
- This topic has 43 replies, 32 voices, and was last updated 15 years, 11 months tagasi by
Lightheaded.
-
AutorPostitused
-
veebruar 25, 2010 at 10:36 p.l. #21741
Triitseps
MemberÜks mu sõber on Eestis üsna tuntud kulturist. Nime ei hakka mainima. Ükskord kui küsisin miks ta kulturismiga tegelema hakkas siis rääkis sellise loo. Ütles et ta oli kooli ajal üsna kõhna kehaga ja füüsiliselt nõrk. Kõik peksid ja kiusasid teda vahetunni ajal ja ka tänaval. Siis ta mõtleski et peab hakkama trenni tegema. Tahtis keha suuremaks saada. Et siis võibolla teised kardavad teda kui tal suured lihased on. Ja naiste seas oleks ka rohkem lööki sest koolis oli ta täielik nohik ja tüdrukud narrisid teda. Lihas hakkaski kasvama kui trenni tegi. Ta ütles et suurem lihas kompenseeris seda tema alaväärsus kompleksi ja ta tundis end julgemalt. Mida suuremaks lihas kasvas seda paremini end tundis. Kui vähegi võimalik siis alati käis selliste riietega kus lihased välja paistsid ja nautis inimeste pilke oma kehal. Muidugi eks ta ise ka imetles oma keha kodus peeglist koguaeg ja jõusaalis ka.
Tahtsingi küsida kas paljudel kulturistidel on selline kogemus. Kas paljud on sellepärast tahtnud suuri lihaseid et oma komplekse ja vaimset ebakindlust nende taha varjata?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 25, 2010 at 11:02 p.l. #254782moosese10k2sku
MemberMa hakkasin sellepärast, et ma olen raske eneseimetleja ja tahan teistest parem olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> vist kehv põhjust aga töötav motivatsioon.veebruar 25, 2010 at 11:20 p.l. #254828Toivo295
Memberhttp://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_dysmorphia
“There are a few possible risk factors which contribute to this disorder: bullying/teasing during the school period, family disharmony, perfectionism, severe stress, aesthetic focus and negative influence of mass culture that promotes idealized body.”
veebruar 26, 2010 at 12:46 e.l. #254429emmimees
MemberPigem erand ikka, vist
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2010 at 5:15 e.l. #254430kimmel
MemberEks inimesi ole igal alal erinevaid.
veebruar 26, 2010 at 5:27 e.l. #254418PumaZ
MemberKõik me oleme siia tulnud, et oma keha parandada, ma arvan et kulturistid pole ainukesed, kes imetlevad ennast peeglist.
veebruar 26, 2010 at 6:12 e.l. #254427Snoopie
MemberEga tegelikult ei olegi sellist motiveerivat asja konkreetselt. Lihtsalt hakkasin vaikselt uurima jõusaali kohta kunagi ning mulle meeldis kõik see mis ma välja uurisin. Tegelesin, nägin arengut, tekkis sõltuvus. Nüüd enam ei saa ilma
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2010 at 6:38 e.l. #254412-Egert
MemberMa olen alati veidi lihastes olnud, kuid trenni meeldib teha. Muidugi on hea ka välja näha, kuid ennekõike mulle meeldib seda teha.
veebruar 26, 2010 at 6:40 e.l. #254413Samakamees
MemberMis selles nii valet siis on? Midagi peab ju ette võtma, kui oled äbarik… narrid on need, kes lasevadki ennast terve elu taga kiusata
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2010 at 6:55 e.l. #254414Tetz
Memberhaa ise hakkasin hoopis nii jõusaalis käima, et korra läksin ühe sõbraga kaasa, kes jagab seda biiti väga hästi ning nüüd käin juba viimased 2 aastat, sest muud moodi ei saa. Samas ise ka olin varem ikka jube kondine ja ei soovinud väga peeglist vaadata, kuna kondid häirisid väga. Vahest oli päris häbi minna suvel randa ja samas kõrval olid mingid lihaselisemad tüübid – ilmselge et tekib kompleks, kes ei tahaks siis ideaalset kehaehitust ja tunda ennast hästi kui särk on seljast võetud ja valmis merre sukelduma?
Olen ka lugenud artikleid, mis viitavad sellele, et jõusaali eelsoodumuseks on kiusamine koolis, pereprobleemid ning kindlast kopleks!!!
veebruar 26, 2010 at 9:12 e.l. #166860Vägivaldur
MemberKindlasti on päris suur hunnik jõusaalispordi harrastajaid, kellele on tõukeks olnud alguses just sarnased emotsioonid nagu algne postitaja kirjeldas. Omalt poolt võin öelda, et kahevõitlusalasid hakkavad ka paljud sarnastel põhjustel harrastama. Selles ei olegi mitte midagi halba. Hoopis vastupidi – mingi aja pärast need algsed põhjused sageli kaovad ja alles jääb puhas rõem spordist.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2010 at 9:14 e.l. #255194Reinart
MemberPeaaegu terve elu igasuguse spordiga tegelenud . Lihas lihtsalt kasvas kiiremini kui enamustel trennis ja nii siis vaatasingi et miks mitte rohkem jõutreeningule pühenduda. Tore vaadata ju kuidas arened . Enam ei saa kuidagi moodi ilma (sõltuvus)
veebruar 26, 2010 at 9:57 e.l. #254943gmaster
Memberhaa ise hakkasin hoopis nii jõusaalis käima, et korra läksin ühe sõbraga kaasa, kes jagab seda biiti väga hästi ning nüüd käin juba viimased 2 aastat, sest muud moodi ei saa. Samas ise ka olin varem ikka jube kondine ja ei soovinud väga peeglist vaadata, kuna kondid häirisid väga. Vahest oli päris häbi minna suvel randa ja samas kõrval olid mingid lihaselisemad tüübid – ilmselge et tekib kompleks, kes ei tahaks siis ideaalset kehaehitust ja tunda ennast hästi kui särk on seljast võetud ja valmis merre sukelduma?Olen ka lugenud artikleid, mis viitavad sellele, et jõusaali eelsoodumuseks on kiusamine koolis, pereprobleemid ning kindlast kopleks!!!
nüüd jagad ise ka biiti:D?
veebruar 26, 2010 at 10:30 e.l. #254622Tetz
Membernüüd jagad ise ka biiti:D?Usun küll, sain targalt tedmised kätte!
veebruar 26, 2010 at 11:15 e.l. #254658Anonüümne
GuestPole küll kulturist, kuid ise käin jõusaalis selleks, et tugevamaks saada. Suurus polegi väga oluline…aga lihtsalt jube nõrk olin
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Poole aastaga juba eakaaslastega võrdne…Samas nüüd on tekkinud selline harjumus saalis käia…ootan kohe, millal saaks uuesti rauda tõstma minna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.