Kulturismi maine
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Kulturismi maine
- This topic has 104 replies, 72 voices, and was last updated 18 years, 11 months tagasi by
mike.
-
AutorPostitused
-
oktoober 2, 2005 at 8:37 e.l. #60076
ROtter
MemberÜtleme nii, et keskmine jõusaalimees on suhteliselt nüri kuju, madala intelligentsiga ja pooleldi kirjaoskamatu. Enamus jõusaalis käijatest ei tee seda keha ilu ja harmoonia ega tervise pärast, vaid selle mõttega, et “mul on suurem kui sul”. Olen aastaid vahelduva eduga jõusaalides käinud ja seal meeste jutte kuulanud. No lase kuul pähe, nagu neandertaallaste hulka oleks sattunud. Ju sellest ka siis halb maine.Tasakaalustuseks pean ütlema, et vanemad mehed (30+) on üldjuhul teistsugused ja loomulikult treenerid, kes on oma olekult ja käitumiselt nagu ükskõik mis teise ala sportlased, avameelsed ja sõbralikud.
Kahte asja on tõesti väga raske samaaegselt treenida – mälu mahtu ja lihaseid,lihtsalt tuleb leida mingi kompromiss.
oktoober 2, 2005 at 10:29 e.l. #60083trennihull
MemberKeegi tark mees kunagi ütles:
”SPORT EI KASVATA ISELOOMU, VAID PALJASTAB SEDA”
Väga õgesti ju öeldud!!!
Olen küll ise naisterahvas, aga kuna trenniga ja jõusaaliga juba pikemat aega seotud ja väga huvitatud sellest, siis olen kõrvalt jälginud inimeste kommentaare ja arvamusi tõsiste jõusaali-meeste kohta.
Toon välja siinkohal mõned ütlused, mida oma tutvusringkonnas olen kuulnud:
*Vaata kui rõvedad lihased!
*Kole!
*Mida ta nende suurte lihastega endale saavutanud on!
jne….
Aga need KÕIK ütlejad on sellised, kes spordist väga kaugel viibivad. Nad ei tea mitte midagi sellest, kuidas üks või teine sportlane oma eesmärgini on jõudnud!
Ise naisterahvana oln kuulnud ütlusi just enda kohta, et miks sul seda jõusaali vaja on- varsti oled nagu mees!!! See on nii loll jutt, et mul läheb see ühest kõrvast sisse ja teisest välja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Autor küsis, et kuidas seda halvustavat arvamust muuta inimeste seas. Tavainimeste seas see arvamus ilmselt ei muutugi ja pole ka mõtet hakata neile mingit selgitustööd tegema, sest nad nagunii EI MÕISTA asja tegelikku olemust!!! Õige kulturismi hingega ja sportlase hingega inimene ikkagi vaatab austusega teise treenitud lihaseid

. Kindlasti on ka mingit kadedust nende halvustajate hinges
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Minupoolt igatahes RESPECT kõikidele tublidele sportlastele ja palju edu teile oma eesmärkide saavutamiseks!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 2, 2005 at 11:12 e.l. #60088kame
Moderatorpidev küsimus – palju steroide sööd?
oktoober 2, 2005 at 1:17 p.l. #60092Svander
MemberEi saa salata fakti, et spordialadest on kulturism ehk kõige nartsissistlikum. Olen tähele pannud, et mitmed kulturistid “teavad” seda ja viskavad ka selle üle eneseiroonalikku nalja. See tasakaalustab pisut (paratamatult) välisele suunatud ala
Tasakaal on elus üldse harvaesinev nähtus.
oktoober 2, 2005 at 6:50 p.l. #60106n2k
MemberRäägitakse, et see on kole kui lihased sedasi punnitavad… vastu küsin tavaliselt siis, et kas õllekõht on siis äge?
Samas on jällegi neid, kes heaks kiidavad ja ennast ei huvita teiste arvamus, tahan ja teen.
oktoober 3, 2005 at 9:15 e.l. #60126savi_
MemberSelle värgi peale ,et kulturismi ja ajumahu treenimisega ei saa üheaegselt tegeleda ma ei nõustuks
käin edukalt ülikoolis ja minu jaoks on “puhkus” just pärast loenguid kodust trenni minemine . Ja ma ei õpi kehakultuuri .Minu sõbrad näiteks ei tea ,et ma proteiini tarbin , sest peale seda kui ma kord ühele mainisin , tuli igavene banaalne iba selle kohta , kuidas igasugune selline keemia jälk on ning tema tahaks küll kõike pigem “naturaalselt” saavutada .
Üldjuhul ei poolda ka mina väga esile toodud lihaseid ,aga see , mida meie randades üsna tihti näha võib , seda veel vähem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 3, 2005 at 10:52 e.l. #60134ROtter
MemberSelle värgi peale ,et kulturismi ja ajumahu treenimisega ei saa üheaegselt tegeleda ma ei nõustuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> käin edukalt ülikoolis ja minu jaoks on “puhkus” just pärast loenguid kodust trenni minemine . Ja ma ei õpi kehakultuuri .
Minu sõbrad näiteks ei tea ,et ma proteiini tarbin , sest peale seda kui ma kord ühele mainisin , tuli igavene banaalne iba selle kohta , kuidas igasugune selline keemia jälk on ning tema tahaks küll kõike pigem “naturaalselt” saavutada .
Üldjuhul ei poolda ka mina väga esile toodud lihaseid ,aga see , mida meie randades üsna tihti näha võib , seda veel vähem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Räägime ikka tipp-tasemest,mitte tervisesportlastest.
oktoober 3, 2005 at 11:46 e.l. #60135savi_
Memberno idee poolest ei pea nemadki 24/7 ju saalis passima
oktoober 3, 2005 at 12:11 p.l. #59766Aksel
MemberRäägime ikka tipp-tasemest,mitte tervisesportlastest.
oktoober 3, 2005 at 12:22 p.l. #60138Aksel
MemberAga muidugi, näiteid võib tuua igasuguseid. Kõikidel aladel võib leida primitiimsema mõtlemisega inimesi – olgu siis riigi juhtimise, firma juhtimise, aga ka teaduses (!), hariduse vallas. No mis ime see siis on, kui leiame ka jõusaalides neid. Pealegi iga uus asi muudab inimese (ka haritud inimese) lapseks, kui see uus köidab inimese kogu tähelepanu mingil konkreetsel hetkel.
Saan aru, et rambo vend viitas ka taolisele võimalusele (kui need nüridana tunduvad noored kasvavad/arenevad, muutuvad ka nemad 30+ aastates “normaalseteks”).
oktoober 3, 2005 at 1:32 p.l. #60144isapoeg
MemberRonnie Colemani keha ka nüüd päris ei tahaks
oktoober 3, 2005 at 1:43 p.l. #60145Rambo vend
MemberÜks sõber tegi kunagi jõusaali. Lõpuks müüs ta oma osaluse ära, sest ei suutnud kuulata enam kulturistide omavahelisi jutte. 99% käis jutt söögist. Ja niimoodi aastast aastasse. Nooremad rääkisid kellelegi vastu lõugu andmisest. Juba antud lõugadest ja veel andmata. Neid olen kah ise kuulnud.
Näide kah:
Kaks suhteliselt jämedat venda istuvad peale trenni saunalaval ja räägivad:
“kuule, tead, käisin laupäeval mingil saunakal, naised olid normaalsed, aga mehed täielikud jobud. Jube igav oli, aga siis läksime sauna. Meestel olid kõigil jumalast jämedad ketid kaelas! Tuli välja, et tegelikult olid jumalast normaalsed vennad!”
Teine mees noogutas mõistvalt.
Teine lugu. Pühendunud jõusaaliskäija, kellega koos töötasin, räägib mulle hommikust õhtuni lugusid sama stsenaariumi, kuid erinevate osalistega: keegi solvas teda mingitmoodi ja tema andis talle selleeest peksa. Nii mitu kuud järjest. Vahel rääkis ka naistest. Üks lugu oli hea, kui ta kirjeldas, kuidas ta ühe naise maha jättis, sellepärast et temaga polnud millestki rääkida…! Anna kannatust, mees valdas ise ainult ühte teemat.
oktoober 3, 2005 at 3:59 p.l. #60150ROtter
MemberRäägime ikka tipp-tasemest,mitte tervisesportlastest.
oktoober 3, 2005 at 4:09 p.l. #60151ROtter
MemberMa pidasin silmas spordist kaugel olevaid erialasid.
oktoober 3, 2005 at 5:35 p.l. #60153vend vähk
ModeratorKulturismi maine…
See maine on paljuski meie enda teha. Paljud kritiseerijad on tavaliselt hädas oma isiklike probleemidega ning kulturismil kui spordialal ei ole sellega mitte mingit pistmist. Kahjuks on need neetud 80-date Astalavista filmid jätnud sügava jälje ja tobeda ettekujutuse atleetvõimlejatest siiani!
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.