Kulturismi maine
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Kulturismi maine
- This topic has 104 replies, 72 voices, and was last updated 18 years, 11 months tagasi by
mike.
-
AutorPostitused
-
oktoober 1, 2005 at 1:17 p.l. #5445
R.Tamm
MemberKuna analoogseid teemasid kohtab foorumis harva, otsustasin seda ise alustada.
Asja tegelik põhjus on, et kuigi info liikumine on üha intensiivsem, ei teata ega peeta kulturismi ja ka teisi jõusaalialasid kuigi olulisteks spordimaastikul; veel enam: kulturism on paljude arvates lausa taunitav nähtus (autori arvamus ei põhine uurimusel vaid muljel).
Miks see foorumlaste arvates nii on ja kuidas seda muuta?
Võiksite kirjutada ka sellest, kuidas suhtuvad teie lähedased ja tuttavad sellesse, et kulturismi või nt. jõutõstmisega tegelete.
oktoober 1, 2005 at 1:57 p.l. #60034bacardi
Membernu mulle öeldakse alati et nii noor ja parajalt suur juba:D:D
aga noh öeldakse et noor joodik jne, aga noh vähemalt kõik räägivad et need suuremad mehed juba, näiteks ott ja sellised, need kehad ei pidanud ilusad olema paljude arust, ega jah ise ka sellist tahaks, aga no minu arust mina näen lihases ilu
oktoober 1, 2005 at 3:05 p.l. #60037zwen
MemberMina nõustuksin prussakuga. Olen täheldanud, et kulturistide peale vaadatakse tõesti pisut imelikult nagu poleks neil kõik korras ning küsitakse miks nad seda teevad. Sageli ollakse aga kadedad, kuna endal igasugune lihas puudub ning selepärast halvustataksegi. Enda sõpradele aga jõusaali värk meeldib, üks klassivend on naljatlevalt kulturistide kohta “beefcake” öelnud muidu on ok.
oktoober 1, 2005 at 3:11 p.l. #60038M.M.
MemberIse kohtan ka üsna tihti halvustavat suhtumist. Kuna tegemist on sellise alaga mis kohe välimuse järgi inimestele silma paistab siis tekitab see paljudes meestes komplekse, mille suhtes nad püüavad ennast kuidagi õigustada. Pole hullu, enamustele ikkagi meeldib sportlik välimus.
oktoober 1, 2005 at 3:35 p.l. #60039Acid
MemberNoh, olgem ausad, egas minagi muutun vahest kadedaks, kui näen mõnda tipp-kulturisti keha, aga ma tean siinkohal, et kellegi halvustamine ei tee mind selliseks. Ainust võimalus hea vorm saavutada on ise jõusaali minna. Imho on halvustajad mingid ülilaisad sellid.
oktoober 1, 2005 at 4:04 p.l. #60040MR
MemberEndal selline kogemus et kunagi ostsin siis yhe paki proteiin NO1 ja sõbranna imestas silmad pungil peas et sa oled kyll peast lolliks läinud oma lihaste kasvatamisega et nyyd hakkad juba täielikku keemiat sellepärat sööma
oktoober 1, 2005 at 5:47 p.l. #60048zwen
MemberSee on tõesti väga huvitav, milliseid väärarusaamu rahva seas liigub. Valku, mis on tähtsaim organismi ehitusvahend, peetakse mingiks steroidiks. Ühe sõbra ema näiteks ei luba tal valku süüa. Vanemad tahavad võsukestele ju head, kuid väärarusaama tõttu teeb see ju tegelikult kahju.
oktoober 1, 2005 at 5:49 p.l. #60049daemonium
Membere-ee …
mina kogesin … no ütleme – mitte kõige aksepteerivamat suhtumist tol ajal,kui mu ümbermõõt ületas pikkuse,
oktoober 1, 2005 at 6:56 p.l. #60053Titaan
MemberKadedusega peab päris palju seal jamama
oktoober 1, 2005 at 6:56 p.l. #60054vormel
Membertegelikult on ju kulturism ja üldse jõusaalisport väga raske ala.sellejaoks peab olema tahtejõud ja järjekindlus.
paljud arvavad, et kui jumal mõistust jagas, olid kulturistid jõusaalis.üritan alati sellise arvamusega inimestele selgeks teha, et kulturism pole lollidele.
veel imestavad nad, et miks raiskame toidulisadele kallist raha.see on paratamatus.mitte midagi ei saa tänapäeval ilma rahata.
ja kindlasti on kadedus üks põhjus, miks selle ala tegijaid halvustatakse.
oi, kui tigedaks ajab mitteteadjate meeste jutt
oktoober 1, 2005 at 7:10 p.l. #60055Rambo vend
MemberÜtleme nii, et keskmine jõusaalimees on suhteliselt nüri kuju, madala intelligentsiga ja pooleldi kirjaoskamatu. Enamus jõusaalis käijatest ei tee seda keha ilu ja harmoonia ega tervise pärast, vaid selle mõttega, et “mul on suurem kui sul”. Olen aastaid vahelduva eduga jõusaalides käinud ja seal meeste jutte kuulanud. No lase kuul pähe, nagu neandertaallaste hulka oleks sattunud. Ju sellest ka siis halb maine.
Tasakaalustuseks pean ütlema, et vanemad mehed (30+) on üldjuhul teistsugused ja loomulikult treenerid, kes on oma olekult ja käitumiselt nagu ükskõik mis teise ala sportlased, avameelsed ja sõbralikud.
oktoober 2, 2005 at 6:34 e.l. #60063Aksel
MemberTohoh… kas tõesti on selline maine???
Saan aru, et on eelarvamusi, aga selliseid (siin eelpool kirjeldatud) probleeme. Ma ei suuda seda veidi nagu uskuda. Mina pole küll kohanud taolist halvustamist. see on ju loomulik, et saalis mittekäijad ei mõista ja ei oska kõike hinnata samamoodi, aga halvustamist… ei seda küll mitte!
Pigem olen kohanud probleemi, et pole saale. Usun, et selles ka see peamine põhjus, miks taolisi arvamusi esineb. Kuid see kõik on ajaküsimus! Kui tekib saale, kus saavad treenida kõige-ealised ja erinevate võimetega mehed/naised, küll siis tekib ka harjumus ja muutub suhtumine.
Elan hetkel Soomes. Saalis, kus käin, on ka üks üle 60-ste punt. Tavalised vanakesed. Tulevad saali, ajavad juttu. Aga teevad oma trenni ka ära. Vahvad ja terved mehed – teevad informaatori tüdrutega kõik naljadki ära!
Või siis vaata USA tänavapilti. Me naerame tihti, et küll on ikka paksusid seal palju. Aga samas – mitte kusagil maailmas (ilmselt) ei ole niipalju atleete nö. tavaliste inimeste seas. Ja ega paar- kolmkümmend aastat tagasi sealgi jõusaal nii tavaline nähtus ei olnud. Inimesed on muutlikud ja ka nende arusaamised!
oktoober 2, 2005 at 7:29 e.l. #60066joey
Memberolen kuulnud ütlust, et kulturistid on kõik ühed suured eneseimetlejad, vahivad ennast peeglist ja imetlevad kui suured ja ilusad nad on.
võibolla ka sellepärast on kulturistidel halb maine. kuigi ise usun, et asi nii hull ka pole. enda puhul on kogenud pigem respekti ja austust, kui midagi taunivat ja halba.
oktoober 2, 2005 at 7:45 e.l. #60069bacardi
MemberIgal ühel oma arvamus, niiet jah, olge tublid ja ärge laske ennast kõigest häirida;)
oktoober 2, 2005 at 8:07 e.l. #60072mait00
MemberSee eneseimetlemine on küll üks kõige loomulikumaid asju kulurismi maailmas, minujaoks on see suur motivatsiooniallikas.
Näiteks: kui sa ostad endali kalli sportauto siis sa ei jäta seda garaazi seisma ikka sõidad ja näitad või siis oled väga hea matemaatik siis sa meelega ei hakka arvutiga arvutama.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.