Skip to main content

Kulturism on surnud

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 119 total)
  • Autor
    Postitused
    ROtter
    Member

Igal spordialal on toitumine esmatähtis siiski.

Male on ka sport.

villu_v
    Member

Igal spordialal on toitumine esmatähtis siiski.

No vaevalt küll

gmaster
    Member

Kulturistid teevad sporti võistusteks valmistudes kuigi ka seda ainult 50% ulatuse teise poole moodustab toitumine.

Olümpia-alade mehed ei toitugi:D? kõvematel on lausa omad söögid kastidega võistlusriiki kaasa võetud.

Aile
    Member

Tähendab, see teema, kas kulturism on sport või mitte, seda pole absoluutselt mõtet jätkata. Oma olemuselt on kulturism rohkem sport kui mitmed teised alad kokku. Spordiga on kahtlemata tegemist ja ühe jõhkrama ja suuremat väljakutset pakkuva spordiga. Täpselt nii on nagu Raivo ütles. See ettevalmistumine, mida tuleb teha, et laval olla ja vähegi kriitikat kannatav välja näha, see on meeletu. Olen alati öelnud, et trennid on paljude alade korral karmid, arusaadav, ent mida naljalt kuskil ei leia, on karmid trennid koos kaloraazi jälgimise ja piiramisega. Selleks, et 3 – 4 kuune võistlusettevalmistus ära teha, selleks on omajagu karakterit vaja. Artikkel nendib pigem seda, et mis on kulturismist spordina saanud!!!

Siin kirjutatakse nõustumise korral vist +1

gmaster
    Member

Mingis mõttes on ta ikkagi sportide sport, pigem ikka avangard sportide seas. See kompott seal “eliitkonnas” on lihtsalt eksperimenteerimisega liiale läinud.

Päris hea võrdlus

villu_v
    Member

Võistussporti tehakse ikka rahvale ja kulturism ei ole just just kõigepopulaarsem ala, midagi peaks muutma, et tekiks ka publikut.

Aile
    Member

Võistussporti tehakse ikka rahvale ja kulturism ei ole just just kõigepopulaarsem ala, midagi peaks muutma, et tekiks ka publikut.

On ju ka tunduvalt väiksema vaatajaskonnaga alasid kui kulturism.

Näiteks..

Mina tegin ka aastaid dzhuudot ja kui võistlused toimusid… siis hea, kui mõnede vanemad või õed vennad kohal olid.

Raivo Piiber
    Member

On ju ka tunduvalt väiksema vaatajaskonnaga alasid kui kulturism.

Näiteks..

Mina tegin ka aastaid dzhuudot ja kui võistlused toimusid… siis hea, kui mõnede vanemad või õed vennad kohal olid.

Sama võiks öelda ka teiste maadlusliikide kohta – kreeka-rooma-ja vabamaadlus, sumo. Samas kui vaadata kasvõi Eesti tasemel võistlusi, siis nii karikal kui meistrikatel on saalid alati täis.

Kui sul näiteks on mõni jalustrabav idee, kuidas muuta kulturismi kasvõi meie riigi tasemel populaarsemaks ja vaatemängulisemaks, siis ma arvan, et alaliidu juhatusel ning presidendil ei ole midagi selle vastu, kui saadad neile oma tähelepanekud ja nõuanded. Tõsiselt!

Aile
    Member

Kui sul näiteks on mõni jalustrabav idee, kuidas muuta kulturismi kasvõi meie riigi tasemel populaarsemaks ja vaatemängulisemaks, siis ma arvan, et alaliidu juhatusel ning presidendil ei ole midagi selle vastu, kui saadad neile oma tähelepanekud ja nõuanded. Tõsiselt!

Ideid saab teate kust…lugege reegleid korvpallis, kogu ülesehitus on, et seda mängu oleks parem nn “üles võtta”.

Me saaksime oma võistlusi kindlasti kaamera jaoks “söödavamaks” teha. Pakkudes nii kaameramehele paremat positsiooni, mõeldes rohkem nii põranda toonile…kui ka taustale.

Eestlastest publik ei ole ka suurem asi, võiks olla rohkem eestvedajaid saalist, siis naudivad ka teised rohkem, võtavad tuld jne.

villu_v
    Member

Tegelikult ma eelnevalt juba rääkisin sellest:)

jrx
    Member

Sama võiks öelda ka teiste maadlusliikide kohta – kreeka-rooma-ja vabamaadlus, sumo. Samas kui vaadata kasvõi Eesti tasemel võistlusi, siis nii karikal kui meistrikatel on saalid alati täis.

Millal sa viimati maadluse meistrikatel kohal käisid? Ma küll pole väga publikut näinud kahjuks:(

Raivo Piiber
    Member

Millal sa viimati maadluse meistrikatel kohal käisid? Ma küll pole väga publikut näinud kahjuks:(

Väljendasin end ehk valesti-täissaalide all pidasin silmas kulturismi. Maadluse Eestikatel käin igal aastal ja viimati, kui ise osalesin (2006), siis ei olnud Viljandi Spordihallis ka rohkem kui 30..40 pealtvaatajat.

Tegelikult ma eelnevalt juba rääkisin sellest:)

Et kulturism ja rammumehevõistlus liita? Siis poleks see enam ei kulturism ega ka rammumehe võistlus. Pudzianowski oli enne rammumehesse minekut kulturist, tõsi.

Ja selline asi on meil olemas ka, nimeks tal Athletic fitness

Bailey
    Member

Raske on kaasa elada spordile, mille sooritus on reaalselt juba enne võistlusi toimunud, korvpallis visatakse korv, plaksutad, aga kulturismis on sooritud toimunud kõigi trenni aastate jooksul, millega selline lihas on saavutatud ja/või viimase seasonitsükli ajal. Kui sul on ikkagi kuivust, massi ja/või proportsioone puudu kõrvalseisjaga võrreldes, siis on teda edestada suhteliselt võimatu. Reaalselt, et publik näeks tegelikku sooritust peaks juba siis näitama videot kulturisti(võistleja) trennist,toitumisest ja ettevalmistusest ehk sooritusest. Õllekõhuga tugitoolisportlane kulturisti võistlustel ei edesta, isegi kui poseerib palju paremini.

Tippkulturismist on saanud rohkem tsirkus, inimestele näidatakse ebareaalsete/ebainimlike lihastega kolle. Paras freakshow on saanud sellest, küsimus on vaid, kes on nõus rohkem oma tervist ohverdama ja sisse võtma/süstima endale, olenemata sellest respect neile toidulisandid ja steroidid üksi lihast ei kasvata ja palju tööd ja vaeva tuleb näha, et nii suureks kasvada.

trewe
    Member

Raske on kaasa elada spordile, mille sooritus on reaalselt juba enne võistlusi toimunud, korvpallis visatakse korv, plaksutad, aga kulturismis on sooritud toimunud kõigi trenni aastate jooksul, millega selline lihas on saavutatud ja/või viimase seasonitsükli ajal. Kui sul on ikkagi kuivust, massi ja/või proportsioone puudu kõrvalseisjaga võrreldes, siis on teda edestada suhteliselt võimatu. Reaalselt, et publik näeks tegelikku sooritust peaks juba siis näitama videot kulturisti(võistleja) trennist,toitumisest ja ettevalmistusest ehk sooritusest. Õllekõhuga tugitoolisportlane kulturisti võistlustel ei edesta, isegi kui poseerib palju paremini.

Aga ka korvpallioskused on samuti saavutatud aastate pikkuse tööga, ega muidu sa ei plaksutaks, kui seda tööd selja taga poleks…

Ja hea vorm juba näitab seda, et trenn ja toitumine (ehk ettevalmistus) on hea, seega oleks täiesti ebavajalik mingit videot trennist ja toitumisest näidata. “Tegelik sooritus” toimubki lava peal, kuna see ongi nö. lõppfaas. Koht kus võrreldakse ja hinnatakse. Selles spordis on esmane eesmärk siiski hea vorm, mitte ettevalmistus, kuna seda viimast ei hinnata. Loeb lõpptulemus.

villu_v
    Member

Et kulturism ja rammumehevõistlus liita? Siis poleks see enam ei kulturism ega ka rammumehe võistlus. Pudzianowski oli enne rammumehesse minekut kulturist, tõsi.

Ja selline asi on meil olemas ka, nimeks tal Athletic fitness

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 119 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.