kükk (algaja)
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » kükk (algaja)
- This topic has 9 replies, 8 voices, and was last updated 17 years, 11 months tagasi by
daemonium.
-
AutorPostitused
-
märts 7, 2008 at 7:35 p.l. #9495
krrrr
MemberAndke nõu, et kas 14. a tüdrukule on kükk nagu ohtlik ?sest olen lugenud,et see koormab põlvi ja mis veel iganes.. aga see pidi hästi treenima,seda olen ka kuulnud. (Teen tavaliselt kas hantlitega,kergema kangiga või vahest üldse keharaskusega ).
märts 7, 2008 at 7:52 p.l. #144578rainisk
MemberLoe artikleid küki kohta. Õieti sooritatuna ei tee see midagi halba, aga samas vale tehnikaga võib palju pahandust teha !
Viimasel ajal on avaldatud lausa mitmeosaline artikel kükkimisest. Sealt jäi kõlama selline mõte, et kükk hakkab põlvi kahjustama juhul kui sääre ja reie tagaosa lihaste vahel tekib kangutamise effekt (st et alla laskmis asendis on sääred ja reie tagaosa üksteise vastas ja moodustavad nö kiilu, sama effekt, kui panna kükkimise ajal käsivars põlve õndlasse) ja kindlasti tuleb jälgida õiget selja asendit !
märts 7, 2008 at 7:54 p.l. #144579gmaster
Membervähese raskusega ja norm tehnikaga on see kindlasti palju turvalisem kui sebra ületamine
märts 7, 2008 at 8:49 p.l. #144590eintsius
MemberEsiteks tuleb saada hüppeliigeste ning puusaliigeste painduvus ning süvalihaste toonus heaks, seejärel on õige tehnikaga tegemine täiesti ohutu. Alaselg vajab ka kerget ettevalmistust.
märts 12, 2008 at 1:42 p.l. #145354Vilps
MemberEi hakanud uut teemat oma küsimuse jaoks tegema.
Kas kükkides tuleb teha nö. täiskükk ehk lasta 90 kraadist allapoole oma taguots või pigem kükitad just kuni täisnurgani?
Lugesin ka neid artikleid mõnda aega tagasi. Ise sain aru, et targem oleks teha täiskükk, kuna see täisnurgani kükitamine lõhub isegi rohkem põlvi jne…Küsimus tekkis sellest, et kursavend, kellega jutt kükkimisest tekkis ütles mulle, et “loll oled vä..ei tohi täiskükki teha.”
Keegi targem/kogenum ehk viitsib omapoolse arvamuse öelda.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2008 at 2:12 p.l. #145356SHOXi
MemberNeed on küll jube targad vennad, kes nii räägivad, millised on nende jalad? Mina oma kogemusel ütlen, et tegin pool kükki ikka mitu kuud ja areng oli väike, kohe kui läksin üle täiskükile oli hoopis teine lugu. Muidugi tuli raskusi kõvasti vähemaks võtta. Nüüd ma vaatan ja muigan vendade, kes teevad poolkükki ja topivad raskusi peale
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2008 at 2:51 p.l. #145359Vägivaldur
MemberPuhtalt omast kogemusest – poolkükk mõjub põlvedele palju koormavamalt kui täiskükk.
märts 12, 2008 at 3:04 p.l. #145369matti
MemberPuhtalt omast kogemusest – poolkükk mõjub põlvedele palju koormavamalt kui täiskükk.Sellele kirjutaks isegi alla
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2008 at 4:34 p.l. #145387Vilps
MemberNeed on küll jube targad vennad, kes nii räägivad, millised on nende jalad? Mina oma kogemusel ütlen, et tegin pool kükki ikka mitu kuud ja areng oli väike, kohe kui läksin üle täiskükile oli hoopis teine lugu. Muidugi tuli raskusi kõvasti vähemaks võtta. Nüüd ma vaatan ja muigan vendade, kes teevad poolkükki ja topivad raskusi peale
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hakkasin ise ka hiljuti täiskükke tegema hakanud. Loomulikult arengu kohta ei oska veel midagi öelda. Ehmatasin isegi alguses ära, kui palju raskusi tuli vähemaks võtta. Tavaliselt tegin 100-120 kg kangil….seekord alustasin 50-60kg ja sellest isegi piisas.
Tunnistan, et varem tegin (pool)kükke smithi masina, seega alguses oli natuke harjumatu vabaraskusega kükkida.
Peale trenni olid jalad ikka uskumatult läbi. Poolkükke tehes ja ilmselt ka smithi masina tõttu varem mu lihased nii läbi võetud küll pole olnud. Alguses andsid 2 päeva peale trenne veel jalad tunda.
märts 12, 2008 at 6:44 p.l. #145416daemonium
MemberPuhtalt omast kogemusest – poolkükk mõjub põlvedele palju koormavamalt kui täiskükk.Absoluutselt nõus.Mina sain oma põlved korda just täisküki abil.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.