Skip to main content

Kükk

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Fitnesspurk
    Member

Mul on nõrgad põlved ja kardan, et põlved ütlevad üles, kui kükin. Kas oleks soovituslik side ümber panna ? Kus taolist sidet saada võiks ning kuidas see sidumine välja peaks nägema, kas otse põlve peale seon tugevalt kinni ?

JungaTroll
    Member

Mul on nõrgad põlved ja kardan, et põlved ütlevad üles, kui kükin. Kas oleks soovituslik side ümber panna ? Kus taolist sidet saada võiks ning kuidas see sidumine välja peaks nägema, kas otse põlve peale seon tugevalt kinni ?

Esmalt, kust sa võtad, et sul on nõrgad põlved? Ja mida sa selle all silmas pead? Et kas on nooruses vähese või olematu liikumise tõttu arenenud menisk ja kõhred või nõrgad põlveliigese sidemed? Või käisid ikka koolis kehalise kasvatuse tundides korralikult ja liikusid veidi muul ajal ka kuid hetkel on lihased nõrgad? Või on tegemist mingi põlve patoloogiaga?

Nõrkade lihaste tõttu küll sidet ei soovitaks, pigem järjekindlalt hakata arendama jalalihaseid, mis annavad põlvele tuge.

smack
    Member

Kui sa õige tehnikaga kükid, siis sa just parandad oma liigeste tugevust ja samuti luustikku.

Jarmo Oberst
    Member

Kui sa õige tehnikaga kükid, siis sa just parandad oma liigeste tugevust ja samuti luustikku.

Õige! Kui kasutada nö. abivahendeid siis kindlasti ei saa põlved tugevamaks.

Fitnesspurk
    Member

No kui koolis sügisel kehalises jooksma hakkasime , siis muutus põlv natuke valusaks ning kükkimise alguses on ka tunda, kuidas põlv natuke nagu oleks valus. Jalad on mul suhteliselt nõrgad ka.

JungaTroll
    Member

No kui koolis sügisel kehalises jooksma hakkasime , siis muutus põlv natuke valusaks ning kükkimise alguses on ka tunda, kuidas põlv natuke nagu oleks valus. Jalad on mul suhteliselt nõrgad ka.

Põlveliiges on üks keerukamaid liigeseid õlaliigese kõrval. Üldnimetus “põlv natuke valus” võib tähendada väga palju erinevat. Ilmselt peaksid kirjeldama oma probleemi reaalsele spordiarstile, siin foorumis vaevalt sulle keegi diagnoosi oskab/julgeb panna.

Siin saab anda ainult rusikareeglina soovituse, et kui tegemist ei ole patoloogiaga, siis üldiselt parandab põlveliigese olukorda ikkagi vaid järjepidev jalgade treening. Mida rohkem põlveliiges liigub (mõistlikkuse piires) ja lihased tugevnevad, seda paremini liiges toitub ja lihased põlve kaitsevad. Küll aga tuleb siis treeningute puhul koormuse ja harjutuste osas nõu küsida treenerilt.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.