Skip to main content

Kükk

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Autor
    Postitused
    Lible
    Member

Kas poolkükk on sama kasulik kui täiskükk (mõtte selles et ei kükita nii madalale kui vähegi võimalik ) .. kuna täiskükiga tunnen et põlved annavad järele ja jalapressi ei saa kahjuks kasutada ..!!

matti
    Member

ma arvan,et kuna sul põlved järgi annavad siis pole sul ka valikut.Kasulikkusest rääkides,sügavkükki laskudes töötavad seal alumises liigutuse osas peamiselt tuharalihased.

Mr.Y
    Member

Täiskükk on põlvedele just palju parem kui poolkükk, sest siis nagu ütlesid tulevad suuremad lihased mängu, poolkükis on põlv suure pinge all. Tegelikult nelipealihasele on ka täiskükk parem, mitte see ei treeni ainult tuharalihast. Sügav kükk pidi just kõige paremini “veetilka” kasvatama.

ArnoTT
    Member

Ma ei tea minu arust nagu põlvedel valusam mida sügavamale sa kükid, pinge ikka täisküki ajal suurem. Tee siis täisküki ja poolküki vahelist.

jrx
    Member

Küki kastile – lööd kaks kärbest ühe hoobiga.

Mr.Y
    Member

Ma ei tea minu arust nagu põlvedel valusam mida sügavamale sa kükid, pinge ikka täisküki ajal suurem. Tee siis täisküki ja poolküki vahelist.

Ma mõtlesingi jõutõstjate täiskükki, kus reieluu peab olema paralleelne maaga. See päris täiskükk, mis tõstjad teevad ei ole ka väga hea põlvedele. Jõutõstjate oma on tõestatud nendst parim, siis päris täiskükk ja kõige hullem on poolkükk. Kastile kükk on teistsugune hoopis.

Kuup
    Member

Poolkükk on jah suht jube, kuna saad kasutada suuremaid raskusi, mis hakkab ka seljale.

joker
    Member

Täiskükk igaljuhul efektiivsem kui poolkükk. Poolkükki võib vahelduseks kasutada, aga põhiline peaks olema ikkagi täiskükk (või lihtsalt täisamplituud mis iganes aparaadil või harjutuse puhul). Vähemalt ise olen sellisele järeldusele jõudnud. Samas on ka siis raskused väiksemad ja ei jäta oma jälge keskosale.

Mr.Y
    Member

Poolkükk on jah suht jube, kuna saad kasutada suuremaid raskusi, mis hakkab ka seljale.

See poolkükk kipub alati lühemaks ka jääma raskust lisades. Korvpallurid on kõvad kükkijad siin nt, lasevad 100kg seeriaid 10-15 cm on tagumikku alla. Ei tea kas nad täisküki seeriaid 50kg isegi jõuaks teha.

sdmartin
    Member

kas keegi saab ära seletada miline on se kasti kükk

theONE1
    Member

Paned kasti tagumiku alla kui kükid

ArnoTT
    Member

Ma arvan , et meil paljudel siin täiskükist ja poolkükist erinevad vaated. Mõne jaoks on täiskükk poolkükk, ja teise jaoks natukene kükitades juba poolkükk. Ma ei tea minu arust ikka kui niisama kükitad ja tagumik peaaegu vastu kandu, hakkab ikka põlvedele ja sidemetel rohkem kui teha poolkükk ja lisada veel raskust. Võibolla see jah, et täiskükis paned vähem raskusi peale. Aga minule ütles arst peale operatsiooni, et mitte mingil juhul ei tohi teha täiskükki ja kangiga asteid, healjuhul võin kangiga teha veerand kükki.

Czar
    Member

Sul on vormi probleemid kui valutama hakkavad.

Kükkides põlved suru välja, põlved ja jalad peavad ühte suunda osutama.

Ära küki otse alla vaid taha, st põlved teevad väikse nõksu ja siis surud tagumiku taha ja lased siis ennast alla.

Aga ma arvan, et kui teha ei oska siis ära tee parem üldse või proovi kasti küki, õpid vormi.

Box squats, otsi netist või t-nationist, t-nationis on Dave Tatel väga head artiklid kirjutatud sellest.

Pool kükk unusta ära, kasutu ja mõttetu põlve raiskamine.

Joker, ainuke asi mida korralik kükk keskosale jätab tugevam ja stabiilsem keskosa.

Kui jätab jälje siis nõrk keskosa, rohkem jõutõmmet tegema =)

ArnoTT
    Member

Vaata Czar kui sul on olemas selline raamat nagu “Jõu, ilu ja tervise anatoomia” 1 osa, seal lehekülg 81 on näidatud milline on täiskükk, siis selline arusaam on minul ka täiskükist aga mõne jaoks on täiskükk juba siis kui oled natuke põlvi kõverdanud. Ja minu teada täiskükk teevad rammumehed ja siis ka paar korda mitte 10 kordust suurte raskustega.

Joker, ainuke asi mida korralik kükk keskosale jätab tugevam ja stabiilsem keskosa.

Kui jätab jälje siis nõrk keskosa, rohkem jõutõmmet tegema =)

Joker ei ole jõutõstja, kui sa sellest ei ole veel aru saanud. Kulturisti keha juures on tähtis efekt: laiad õlad, kitsas keskkoht , kitsad puusad. Kui keskkoht oleks jäme nagu jõutõstjatel, siis ei oleks selle ala tegijana lavale asja. Tugevusel ja nõrkusel ei ole siinkohal mingit rolli. Kui sa teaks, missuguste raskustega ja tehnikaga tema täiskükkide seeriaid teeb, siis sa siin niimoodi ei lahmiks

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.