Skip to main content

Kükid

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    pele
    Member

Probleem selles, et kükke tehes tõmbab ühe jala reielihase tagant kudagi kahtlaseks (jääb pingesse, venitused ei aita), kui edasi teen kükke, siis lööb valu sisse, nagu oleks ära tõmmanud lihase. Probleemid hakkavad juba soojendusraskustega, tunnen, et raskus kerge, aga jala tõmbab selle poolest ära. Ei aita miski, teen alati tublisti soojendust (20 mintsa ratast), venitan jne., aga tulemus on üks. Olen ka proovinud nii pakkude kui ka ilma pakkudeta. Samas saan väga hästi teha kõiki teisi harjutusi (jalapress jne.)

Ajuvaba on veel see, et mingi aasta tagasi ei valmistanud mulle kükid üldse mingeid probleeme…mingi trenn tuli lihtsalt valu sisse, siis mõtlesin, et vigastasin ennast, ning ei teinud kükke tükk aega, nüüd kogu aeg see sama jama :ph34r: Kellegil sama probleemi olnud? Mida üldse ette võiks võtta?

capoguy
    Member

endalgi teinekord selliseid kahtlasi vigastusi olnud, ei tea kust tulnud ja kestnud isegi terve aasta!!! Aga kunagi paraneb ikka ära. Seni proovi erinevaid küki variante:

kang rinnal

käärkükk

väljaaste kükk

soojenduseks tee reie tagaosale sääre painutusi kerge raskusega ja pärast kükiseeriaid veidi suurema raskusega peale

Czar
    Member

Vb seljaga mingi jama,

võimalik et mingit närvi pigistab. Kui oled koguaeg enne trenni venitanud siis nüüd ära enita enne vaid peale trenni. Enne trenni soojendused venitavad ise piisavalt.

Võiksid mõnde ortopeedi külastada või neuroloogi. Minu arust aitasid mingi harjutused sellega. Sellised vigastused on jah väga tüütud et ei saa aru mis täpselt viga on jne.

Kiropraktikut võiksid ka ühe korra külastatada, äkki läheb paremaks.

pele
    Member

Tänan vastuste eest…andis väheke mõtteainet selle anomaalia lahendamisel…

Raul23
    Member

Kuna siin selline küsimus siis küsiks ise ka sellist asja et mul just põlvedega probleem.Kui teen jala tagaosa siis eriti annab tunda ja veel hac küki puhul. põlve sisse tuleb selline tugev valu,kuidagi seal selle luu vahel et siis sisemise ja alumise põlve koha peal.Ei tea kas nüüd saite aru aga selline see on.

Aga siis teema alustaja küsimusele pakuks sama mida just öeldi et kõige mõistlikum olekski ehk mõne arstiga konsulteerida.

gmaster
    Member

Tänan vastuste eest…andis väheke mõtteainet selle anomaalia lahendamisel…

kui seljajama on, siis proovi jalgupidi rippuda. piisab ka kõhupingil lebamisest 5-10 min. naljakas, aga võib aidata, kui närv selgroodiski vahel

asdfghjkl
    Member

Ei aita miski, teen alati tublisti soojendust (20 mintsa ratast), venitan jne., aga tulemus on üks.

Võib olla ka see, et venitad üli hoolikalt, ja venitad lihast üleliia. Mul oli möödunud suvel jalgpalli võistlus, ja ma venitasin enne mängu nelipea lihase välja, ja ma ei saanud mängida ega pärast seda kuu aega jala trenni eriti teha. Proovi teha minimaalselt soojendusi ja venitusi, ja tee seejärel kükke, kui siis valu ei teki niiruttu, siis saab kindlamalt järeldada, et su soojendustes ja venitustes on midagi valet. Ma teen ise kükke küll palju väiksema eelvalmistusega kui sina, 3 minutit aeroobset ja samapalju venitusi, ja tundub sobivat. Jalatreeningutega olen ise seda täheldanud, et ei maksa koormuse all ollevat jalalihast liigutada manuaalselt, st et kui sul on kükkimisel suurem raskus turjal ja nelipea lihas niigi tugeva pinge all, siis ei maksa üritada 4pealihasega mängida, et näha kuidas ja kas ta ikka liigub, pinge seisunds olles, et siis võib kergelt lihast välja nihestada. Et ma ei saagi aru, miks sa nii palju soojendust teed, ja venita vähem ja mõõdukalt, ja tee harjutust rahuliku rutiiniga ,trikke pole vaja harjutuse vältel teha lihastega, muud nagu polegi soovitada.

zerocool
    Member

omast kogemusest võin öelda, et mul aitas selle vastu sõudmine sõudeergomeetril. kui võimalust, siis proovi!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.