Kuidas vältida ülesöömist ?
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kuidas vältida ülesöömist ?
- This topic has 38 replies, 24 voices, and was last updated 14 years, 8 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
mai 13, 2011 at 2:02 p.l. #302080
happier13
MemberMul endal ka täpselt sama probleem
Tõstan endale toitu, see saab otsa.. Siis lähen ja tõstan juurde kuna see oli lihtsalt nii isuäratav:D ning pärast siis mõtlen,et see polnud ju vajalik
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> et ega toit otsa ei saa vms
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuid õnneks seda ei juhtu iga nädal vms
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuid siiski häirib.mai 13, 2011 at 3:22 p.l. #302094Kevin de puta madre
MemberIsu tuleb, lükka närimiskumm suhu. Mind see aitab.Mul teeb aga isu veel hullemaks.
Kui väga täis söönd ennast olen, siis on hea visata näts suhu. Aitab raskustunnet kõhus leevendada.
mai 13, 2011 at 3:42 p.l. #302096Okk
Member..Tõstan endale toitu, see saab otsa..See probleem on mul ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Aga tõsiselt rääkides siis aeglaselt süües annab probleemi leevendada . Täiskõhu signaal teatavasti jõuab ajju viivitusega . Äkki tulevikus annab mingi lisasensori istutada makku vms…. , aga praegu lihtsalt rohkem nautima
mai 13, 2011 at 4:07 p.l. #302104Carlsson
MemberKui mul ettenähtud söögikogus on söödud, aga kõht ikka tühi siis joon teed, törtsu mee ja suhrkuasendajaga… vähemalt aju on rahuldatud.
mai 13, 2011 at 5:23 p.l. #302110Mart Muru
MemberTuleb paksukeste laagrisse minna
mai 14, 2011 at 7:27 e.l. #302148Ak_47
MemberKui mul ettenähtud söögikogus on söödud, aga kõht ikka tühi siis joon teed, törtsu mee ja suhrkuasendajaga… vähemalt aju on rahuldatud.Võid näiteks enne sööma hakkamist ära juua 1-2 klaasi vett.Kui peale sööki on veel kõht tühi,siis hammusta salatilehti juurde
mai 20, 2011 at 11:36 e.l. #303022cythoslar
MemberTihti on nii, et kõht on täis, aga siiski lähen teen endale midagi uut maitsvat ja siis pärast mõtlen, et kas mulle ikka oli seda vaja. Kuidas ma saaksin seda vältida ? Olen teinekord söömise asemel mingi muu tegevuse ette võtnud, ntks sporti teinud vms, aga iga kord see ei aita, sest tihti ma ei saa ntks sporti teha ja siis läheb mõte ikka toidule ja tulemuseks on see, et haaran jälle kapist mõne pala.Tuleb aeglasemalt mäluda ja toitu nautida, mitte lihtsalt sisse vohmida. Siis saab ka kõhu korralikult täis ega teki vajadust lisa järele.
Võid mõelda ka põnevate asendustegevuste peale, mida söömise asemel teha. Tee endale väike nimekiri ja kui järgmine kriis käes, kasuta seda.
mai 20, 2011 at 11:59 e.l. #303025Rebane
KeymasterSee on ju vana trikk jõululauas, et rääkida ei tohi. Ole vait, ja liiguta kiirelt. Kui kiirelt toit makku jõuab – 10-15 minutit? Nii et esimesed 20 minti tuleb lihtsalt kurgust kõik alla toppida, jutuajamistest keelduda ning minimaalselt juua (sest siis saab kõht rutem täis) ja kui molutama jääd siis tõesti – ülla-ülla enam rohkem ei tahagi. Lõpuks tunned et näe, kõht saab täis. Siis on viimane aeg veel paar kiiremat liigutust teha ja toppida veel niipalju suhu head ja paremat kui ainult mahub. Ja vot siis peale kõike seda räägid juttu, võibolla pikutad 6 tundi, ägised ja enam toidust mõelda ei taha
Nii et kuidas vältida ülesöömist? Tee risti vastupidi. Varu aega, söö rahulikult, mälu ja miks mitte – joo midagi ka kõrvale.
Restoranides on eriti hästi asi korraldatud, kui teed mitu käiku. Kõik ei veeta korraga lauale vaid tuuakse imetillukesed portsjonid. Sööd selle ära ja vahid ringi. Siis 20 minti hiljem tuleb järgmine lusikatäis mingi mämmi. AMPS ja räägid jälle 30 minti juttu. Siis tuuakse magustoit ja peale selle ärasöömist vaatad et ohhoo – rohkem ei tahagi.
A noh, see ei ole nagu teaduslik lähenemine asjale – pigem siis vist enda tähelepanekud.
Nüüd mul tuli jõuluprae isu peal.
mai 20, 2011 at 12:08 p.l. #303027AlanBStard
ModeratorTuleb aeglasemalt mäluda ja toitu nautida, mitte lihtsalt sisse vohmida. Siis saab ka kõhu korralikult täis ega teki vajadust lisa järele.Võid mõelda ka põnevate asendustegevuste peale, mida söömise asemel teha. Tee endale väike nimekiri ja kui järgmine kriis käes, kasuta seda.
Ei, järgmine kord kui hundiisu peale tuleb, koosta nimekirja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.