Kuidas treenida nii, et kaal cm. kehalt väheneksid (eriti jalgadelt- reitelt)?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kuidas treenida nii, et kaal cm. kehalt väheneksid (eriti jalgadelt- reitelt)?
- This topic has 14 replies, 7 voices, and was last updated 15 years, 7 months tagasi by
kiku9.
-
AutorPostitused
-
juuni 13, 2010 at 1:32 p.l. #21567
kiku9
MemberTere,
Olen 17 aastane tüdruk. Ma sooviksin kaalu langetada ja eriti sooviksin kaotada cm jalgadelt, et mu reied ja sääred oleksid peenemad. Ma teen regulaarselt trenni- talvel spordiklubis (erinevad aeroobsed treenigud ja ka lihastreening) ja suveperioodil käin jooksmas. Probleem on see, et mul tekib lihasmass suhteliselt kergesti ning treenides muutuvad jalalihased väga suureks, kuid mina sooviksin just kaalu vähendada ja peenemaid jalgu. Mida teha, et rasvad rohkem põleksid? Ka toitumine on mul tervislik, ei tarbi kiirtoitu ja muid snäkse. Söön palju salateid ja puu-ja juurvilju. Äkki oskate nõuandeid anda.
Ette tänades,
Kiku.
juuni 13, 2010 at 1:46 p.l. #268334daemonium
MemberTere,Olen 17 aastane tüdruk. Ma sooviksin kaalu langetada ja eriti sooviksin kaotada cm jalgadelt, et mu reied ja sääred oleksid peenemad. Ma teen regulaarselt trenni- talvel spordiklubis (erinevad aeroobsed treenigud ja ka lihastreening) ja suveperioodil käin jooksmas. Probleem on see, et mul tekib lihasmass suhteliselt kergesti ning treenides muutuvad jalalihased väga suureks, kuid mina sooviksin just kaalu vähendada ja peenemaid jalgu. Mida teha, et rasvad rohkem põleksid? Ka toitumine on mul tervislik, ei tarbi kiirtoitu ja muid snäkse. Söön palju salateid ja puu-ja juurvilju. Äkki oskate nõuandeid anda.
Ette tänades,
Kiku.
1.Ülikergelt tekkivate väga suurte jalalihaste jutt on …
e-ee …
julmalt öeldes jama.Sry.
Põhjus ilmselt selles,et seni olematud lihased hakkavad tekkima,rasva sa aga ei põleta,Ilmselt toitumine vale.
2.Rasva põletatakse köögis.Et su toitumine EI SAA korras olla,näitab su postitus;kui kõik oleks OK,seda ei oleks lihtsalt,

Oma menüüd sa ära ei toonud – tee seda kindlasti – aga pakun lambist,et see on valguvaene,praktiliselt täiesti rasvavaba(taimsed rasvad ilmselt puuduvad üleüldse) ja süsivesikurikas …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 13, 2010 at 3:27 p.l. #268343Aile
Member1.Ülikergelt tekkivate väga suurte jalalihaste jutt on …e-ee …
julmalt öeldes jama.Sry.
Põhjus ilmselt selles,et seni olematud lihased hakkavad tekkima,rasva sa aga ei põleta,Ilmselt toitumine vale.
2.Rasva põletatakse köögis.Et su toitumine EI SAA korras olla,näitab su postitus;kui kõik oleks OK,seda ei oleks lihtsalt,

Oma menüüd sa ära ei toonud – tee seda kindlasti – aga pakun lambist,et see on valguvaene,praktiliselt täiesti rasvavaba(taimsed rasvad ilmselt puuduvad üleüldse) ja süsivesikurikas …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>On olemas “jämedajalgsete aeroobikatreenerite sündroom”, kuid siin ei ole lihasega küll miskit pistmist.
juuni 13, 2010 at 3:47 p.l. #268346gmaster
MemberOn olemas “jämedajalgsete aeroobikatreenerite sündroom”, kuid siin ei ole lihasega küll miskit pistmist.Jah, aga ma ei usu et praegu oleks tegemist sellega.
Selleks pidi ikka mingi päris ropp koormus olema:)
juuni 13, 2010 at 6:12 p.l. #268358PT London
MemberJah, aga ma ei usu et praegu oleks tegemist sellega.Selleks pidi ikka mingi päris ropp koormus olema:)
. Ma teen regulaarselt trenni- talvel spordiklubis (erinevad aeroobsed treenigud ja ka lihastreening) ja suveperioodil käin jooksmas.
Raudselt kasutab jalalihaste masinaid ja igasugu keharaskusega harjutused jalgadele, 2-3 treeningut koos aeroobse (rühma)treeninguga, see annab jalgadele suht suure koormuse! Paljud naised arvavad et treenides ohtralt jalgu saab sealt rasva põletada. Eelmine nädal küsiski uus klient, et miks tal jalalihased nii suured, ma ju teen ainult 2spinni ja veel yks eraldi treening jalgadele, polnud tal nad suured midagi, aga täpselt minu maitse, keskmisest lihaselisemad!
Selle neiu kohta on raske öelda, aga arvan et ma väga puusse ei pannud trenni suhtes, neiu võiks parima vastuse saamiseks, detailsem olla ja pilt ytleb ka palju…
juuni 13, 2010 at 9:09 p.l. #268370trewe
MemberKõigest julgustan: paljudele meeldivad pigem trimmis, kui täiesti siledad jalad. Soov ja otsus on loomulikult enda teha.
Kordan eelmise postitaja öeldut: pilt ütleb palju.
juuni 14, 2010 at 6:42 e.l. #268374Aile
MemberJah, aga ma ei usu et praegu oleks tegemist sellega.Selleks pidi ikka mingi päris ropp koormus olema:)
Ropp?
5-8 tundi nädalas… on ju veel üsna mahe koormus.
Kortisooli taseme tõusud ja langused on sügavalt individuaalne nähtus.
Ma ei väitnud, et hetkel on tegemist selle sündroomiga, kuid samas ei ole kellelgi alust ka seda välistada…
Kuidas saab jalgu ilusaks? Klassikaline ballett on väga hea lähenemine
Isegi minu 100 kg kangiga kükke teinud jalad võtavad ilmet
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 14, 2010 at 8:07 p.l. #268459kiku9
Member1.Ülikergelt tekkivate väga suurte jalalihaste jutt on …e-ee …
julmalt öeldes jama.Sry.

” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Toitumise kohta arvad küll valesti. Hommikul- Must leib, Merevaigu ja kurgi ja tomatiga, ka kodujuustuga, kaerahelbepuder, klaas mahla/ tee, jogurt.
Lõuna oode- õun, porgand
Lõuna: (Koolilõuna) puhkepäeval- värske salat, riisi või pastaga. Vahel keedetud kartul, aurutatud köögiviljadega. Must leib või täistera sai juustu ja tomati/kurgiga. Joohiks vesi või mahl
Õhtu.: Kanafilee, riisi, või aurutatud köögiviljadega , värske salat,mõnikord ka pasta või supid. joogiks, mahl, tee või vesi,
snäkk- pähklid, õun, apelsin.
Mõnikord söön päeva jooksul ka šokolaadi, kui mitte igapäeva. Samuit joon vahel õhtuti kakaod.
Toitumisest veel niipalju, et ei söö üldse punast liha, ega vorstitooteid, samuti ei joo piima, kuid teisi piimatooteid küll.
Ja loomulikult on menüü muutuv,kuid siin siis kirjeldan, kõige tavalisemaid toiduaineid, millest mu menüü enamasti koosneb.
juuni 14, 2010 at 8:12 p.l. #268460kiku9
Member. Ma teen regulaarselt trenni- talvel spordiklubis (erinevad aeroobsed treenigud ja ka lihastreening) ja suveperioodil käin jooksmas.Raudselt kasutab jalalihaste masinaid ja igasugu keharaskusega harjutused jalgadele, 2-3 treeningut koos aeroobse (rühma)treeninguga, see annab jalgadele suht suure koormuse! Paljud naised arvavad et treenides ohtralt jalgu saab sealt rasva põletada. Eelmine nädal küsiski uus klient, et miks tal jalalihased nii suured, ma ju teen ainult 2spinni ja veel yks eraldi treening jalgadele, polnud tal nad suured midagi, aga täpselt minu maitse, keskmisest lihaselisemad!
Selle neiu kohta on raske öelda, aga arvan et ma väga puusse ei pannud trenni suhtes, neiu võiks parima vastuse saamiseks, detailsem olla ja pilt ytleb ka palju…
Trennist siis niipalju, et ma ei treeni jõusaalis otseselt jalalihaste treenimismasinatega. Kasutan hantleid, ja kõhu-ja seljalihastemasinaid. Samuti talvel vahel jooksulinti. Kuid tõsi, käin aeroobsetes rühmatreeningutes. ja seda 4-5 korda nädalas (sügis-kevad periood) Erinevad stepi ja core trennid, aga lihstalt body- aeroobika. Suviti käin jooksmas. Üritan seda teha min. 3 korda nädalas, aga jah, suvi on nagu on, vahel lihtsalt ei viitsi.
juuni 15, 2010 at 4:47 e.l. #268466daemonium
MemberToitumise kohta arvad küll valesti. Hommikul- Must leib, Merevaigu ja kurgi ja tomatiga, ka kodujuustuga, kaerahelbepuder, klaas mahla/ tee, jogurt.Lõuna oode- õun, porgand
Lõuna: (Koolilõuna) puhkepäeval- värske salat, riisi või pastaga. Vahel keedetud kartul, aurutatud köögiviljadega. Must leib või täistera sai juustu ja tomati/kurgiga. Joohiks vesi või mahl
Õhtu.: Kanafilee, riisi, või aurutatud köögiviljadega , värske salat,mõnikord ka pasta või supid. joogiks, mahl, tee või vesi,
snäkk- pähklid, õun, apelsin.
Mõnikord söön päeva jooksul ka šokolaadi, kui mitte igapäeva. Samuit joon vahel õhtuti kakaod.
Toitumisest veel niipalju, et ei söö üldse punast liha, ega vorstitooteid, samuti ei joo piima, kuid teisi piimatooteid küll.
Ja loomulikult on menüü muutuv,kuid siin siis kirjeldan, kõige tavalisemaid toiduaineid, millest mu menüü enamasti koosneb.
Midagi ma valesti ei arvanud,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rasvad sul menüüs pea puudu – kanafilee ja pähklid ja kõik.Valguallikad – kodujuust ja juust,sedagi mitte iga päev,nagu ma aru saan.
Juurviljad on muidugi alati hea.
Riis ja kaerahelbed asenda tatraga – pole neil muidu häda midagi,aga kaalulangetamise perioodil võiks teraviljade osakaalu menüüs vähendada.Pasta peab kaduma.Jogurt kah.
Hommikusöögiks sobikski ntx tatrapuder või omlett(soovitaks just viimast – seega munad menüüsse!).
Õun-porgand pole mingi oode – seal võiks olla kodujuust.
Salatitesse peavad ilmuma avokado ja hapukoor.
Kala su menüüst kah ei paistnud …
Kui sööd leiba,siis ikka täisteraleiba,eks ole,

Hakka tarvitama kalaõli,ka kookoshelbed lisa menüüsse.
Ja veel – ega sa äkki liiga vähe ei söö?
Vaata ,palju su BAV on ja arvuta oma umbkaudne päevane kaloraazh välja ja anna teada(mõlemat saab teha “tööriistade” all).
Ja toksi otsingusse Fred Antson ja loe tema artiklid ilusti läbi.
juuni 15, 2010 at 10:12 e.l. #268493kiku9
MemberMidagi ma valesti ei arvanud,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Rasvad sul menüüs pea puudu – kanafilee ja pähklid ja kõik.Valguallikad – kodujuust ja juust,sedagi mitte iga päev,nagu ma aru saan.
Juurviljad on muidugi alati hea.
Riis ja kaerahelbed asenda tatraga – pole neil muidu häda midagi,aga kaalulangetamise perioodil võiks teraviljade osakaalu menüüs vähendada.Pasta peab kaduma.Jogurt kah.
Hommikusöögiks sobikski ntx tatrapuder või omlett(soovitaks just viimast – seega munad menüüsse!).
Õun-porgand pole mingi oode – seal võiks olla kodujuust.
Salatitesse peavad ilmuma avokado ja hapukoor.
Kala su menüüst kah ei paistnud …
Kui sööd leiba,siis ikka täisteraleiba,eks ole,

Hakka tarvitama kalaõli,ka kookoshelbed lisa menüüsse.
Ja veel – ega sa äkki liiga vähe ei söö?
Vaata ,palju su BAV on ja arvuta oma umbkaudne päevane kaloraazh välja ja anna teada(mõlemat saab teha “tööriistade” all).
Ja toksi otsingusse Fred Antson ja loe tema artiklid ilusti läbi.
Tõsi, kala söön jah vähe, seda võiks rohkem olla, sama munaga. Jah, must täisteraleib kuulub igapäeva menüüsse. Kuid miks ei sobi jogurt? Kuna ma ei joo piima ega keefirit, siis on ju hea, et jogurtit söön?
Aga arvutasin BAV’i ja minu päevane energiahulk on 1401.8 kcal.
Ja milliste toiduainetega saab rasvasid? Avokaado ja hapukoor?
Ette tänades.K.
juuni 15, 2010 at 11:36 e.l. #268499Aile
MemberTõsi, kala söön jah vähe, seda võiks rohkem olla, sama munaga. Jah, must täisteraleib kuulub igapäeva menüüsse. Kuid miks ei sobi jogurt? Kuna ma ei joo piima ega keefirit, siis on ju hea, et jogurtit söön?Aga arvutasin BAV’i ja minu päevane energiahulk on 1401.8 kcal.
Ette tänades.K.
Oluline on meeles pidada, et 1401.8 kcal on sinu baasainevahetus, ehk siis BAV, so energiakulu, mida organism vajab rahulikus olekus funktsioneerimiseks See number ei kata ei temperatuuri suuremast kõikumisest tingitud energiakulu ega ka seedimisega seotud energiakulu, ammugi veel mitte energiakulu, mis läheb igasuguseks liigutustegevuseks.
juuni 15, 2010 at 2:17 p.l. #268508daemonium
MemberTõsi, kala söön jah vähe, seda võiks rohkem olla, sama munaga. Jah, must täisteraleib kuulub igapäeva menüüsse. Kuid miks ei sobi jogurt? Kuna ma ei joo piima ega keefirit, siis on ju hea, et jogurtit söön?Aga arvutasin BAV’i ja minu päevane energiahulk on 1401.8 kcal.
Ette tänades.K.
Jogurt on mõttetult palju süsivesikuid.Söö pärem kodujuustu või kohupiima – seal süsivesikuid vähem,valku samas rohkem.
Kasulikud rasvad – avokado,hapukoor,kookoshelbed,kalaõli,pähklid etc
loomulikult on rasvu nii kanafilees kui ka kalas.
Kui su BAV on1400kcal,siis võiksid ehk päeva kaloraazhi ~1800-1900kcal kanti sättida.
juuni 15, 2010 at 2:34 p.l. #268509vs
MemberIgasugustes jogurtites (va maitsestamata) on suhkruid ligikaudu samapalju kui igasugustes limonaadides jms
Just! Ja tegelikult on nii, et kui sa ka maitsestamata jogurtit ise millegagi maitsestad, siis ise sa sinna niiiiii palju suhkrut nagunii ei pane nagu tootjad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 15, 2010 at 3:22 p.l. #268518kiku9
MemberJogurt on mõttetult palju süsivesikuid.Söö pärem kodujuustu või kohupiima – seal süsivesikuid vähem,valku samas rohkem.Kasulikud rasvad – avokado,hapukoor,kookoshelbed,kalaõli,pähklid etc
loomulikult on rasvu nii kanafilees kui ka kalas.
Kui su BAV on1400kcal,siis võiksid ehk päeva kaloraazhi ~1800-1900kcal kanti sättida.
Suur suur aitäh abi eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.