Kuidas toituda/valmistuda enne cooperi testi
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kuidas toituda/valmistuda enne cooperi testi
- This topic has 6 replies, 4 voices, and was last updated 20 years, 4 months tagasi by
nohik.
-
AutorPostitused
-
september 21, 2005 at 7:42 p.l. #5375
nohik
MemberTervist.
Kes veel ei tea, siis cooperis tuleb 12 min. jooksul läbida joostes nõnda pikk maa, kui suudad.
Iseenesest ma seda jooksu põrmugi ei karda ja ka keha ei ole just päris madalseisus, aga hakkas huvitama, et äkki saab tulemust veel parandada.
Hommik algab korraliku pudruga ja jooks oleks keskpäeval. Kusagilt olen kuulnud, et shokolaadi ei tohiks enne sellist pingutust süüa – kuigi see annaks ju hea energia kehale???).
Äkki oleks parem mingi müslibatoon näiteks. Ja kui kaua enne jooksu seda manustada?
Või mida üldse?
september 21, 2005 at 7:47 p.l. #59540Sohne
Membertäh. et cooperi test sisaldab ainult jooksu??
kus siis olid veel kätekõverdused ja kõhulihaseharjutus ka sees?
september 22, 2005 at 4:39 e.l. #59545ROtter
MemberÕiget toitumist alusta juba 3-4 päeva enne starti,st,vii süsivesikute osakaal toidus kuni 70% -ni,samuti tarbi piisavalt vedelikku.Võistluspäeva hommikusöök peab olema vähese rasvasisaldusega,ka valgurikas toit on vastunäidustatud.Kuna eelnevatel päevadel on piisavalt laaditud süsivesikuterikast toitu,siis eelneva ööga lihaste glükogeenivaru ei vähene oluliselt.
Üks tund enne starti võib süüa :
– 1 banaani
– 5 küpsist ja kaks klaasi spordijooki
– 2 viilu leiba.
Kõige parema sobiliku menüü leiad katse-eksituse meetodil mitmekordse katsetamise teel.
september 22, 2005 at 7:11 e.l. #59551vend vähk
ModeratorTere!
Igasugusteks testideks ja muudeks vastupidavusüritusteks on ettevalmistamine individuaalne. Ise olen juba kolmandat nädalat võistluseelsel dieedil ja selle ajaga olen viinud soolade ja rasvade hulga menüüs miinimumini. Ootamatult tuli mulle pühapäeva hommikul kutse osaleda rattamaratonil (63 km maastikul). Jõudsin kohale viimasel minutil ja siis kõlas ka kohe stardipauk… Terve raja läbisin umbes 3 tunniga ja mul ei olnud kaasas ei joogipudelit, ega kiluvõileiba… Ainult ühe korra jõin mingisugust spordijooki 18 km enne fini?it joogipunktis. Ei tekkinud mul krampe ega lihasvalu ei sõidu ajal ega ka pärast seda. Selle sõiduga kaotasin umbes 3 kg kehakaalu. Rattaga sõidan harva ja nii pikka distantsi sõitsin elus esimest korda. Dieediväliselt on mul ikka vahel kohustuslikud Kaitseväe testid ja siis on küll järgmisel päeval nii mõnigi lihas valus. Järgmiseks üldfüüsiliseks testiks ongi mul plaan nädal enne piirata soolade ja rasvade tarbimist, et katsetada, millist effekti selline tegevus annab. Loodan, et positiivset.
Siinkohal oleks huvitav teada, kuidas valmistus viimaseks rattamaratoniks Marek Kalmus? Ka tema võttis sellest sõidust osa ja kuuldavasti päris hea ajaga!
september 22, 2005 at 7:19 p.l. #59591nohik
MemberÕiget toitumist alusta juba 3-4 päeva enne starti,st,vii süsivesikute osakaal toidus kuni 70% -ni,samuti tarbi piisavalt vedelikku.Võistluspäeva hommikusöök peab olema vähese rasvasisaldusega,ka valgurikas toit on vastunäidustatud.Kuna eelnevatel päevadel on piisavalt laaditud süsivesikuterikast toitu,siis eelneva ööga lihaste glükogeenivaru ei vähene oluliselt.Üks tund enne starti võib süüa :
– 1 banaani
– 5 küpsist ja kaks klaasi spordijooki
– 2 viilu leiba.
Kõige parema sobiliku menüü leiad katse-eksituse meetodil mitmekordse katsetamise teel.
Tänan väga, just sellist postitust ma ootasingi. Väga asjalik.
Samas küsiksin puhtast uudishimust, et kuidas selle ?okolaadiga siis on? Et kas vastab tõele et enne jooksu või siis sarnast füüsilist pingutust ei tohiks seda süüa?
Olen kuulnud ka, et enne eksamit ei olevat soovitatav ?oholaadi süüa, sest viivat veresuhkru järsult kõrgele ja see teeb aju uimaseks??? Kuigi kõik võtavad midagi magusat kaasa.
Äkki vabandate mu algajalikkust ja oskate kommenteerida?
september 23, 2005 at 6:07 e.l. #59601ROtter
MemberSeedesüsteemis kiiresti imenduv glükoos tõstab kiiresti ka veresuhkru sisaldust (hüperglükeemia),millele organism reageerib veresuhkru sisaldust langetava hormooni – insuliini produktsiooni tõusuga.Tekkiv hüpoglükeemia mõjub negatiivselt nii kehalisele kui vaimsele töövõimele.
Shokolaadis on ohtrasti suhkrut ja rasvainet,100 g annab ca 500 kcal energiat.Kakaos sisalduval kofeiinil on ergutav mõju.Shokolaadi söömisel moodustub organismis serotoniin,mis toimib närvisüsteemile,eriti tähtis on see naistele.
Ajurakud saavad oma elutegevuseks vajaliku energia peamiselt glükoosist.Keskmine glükoosivajadus on 100 g ,see moodustab 1/5 kogu süsivesikutega saadud energiast.
Siit ka järeldus,et shokolaad on vajalik,ent tuleb kombineerida kiiresti ja aeglaselt imenduvaid süsivesikuid,et säilitada stabiilset veresuhkru taset organismis.
september 26, 2005 at 7:15 p.l. #59765nohik
Memberappi, millised teadmised ja lahkus / viitsimine nende jagamiseks
AutorPostitusedViewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)- You must be logged in to reply to this topic.