Kuidas siis?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kuidas siis?
- This topic has 22 replies, 8 voices, and was last updated 17 years, 8 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
mai 14, 2008 at 11:18 e.l. #13604
inside14
MemberKuidas oleks siis õigem/parem kehakaalu natukene alandada rasva arvelt. Ühest artiklist loed, et hommikusöök olgu enamjaolt valgud+rasvad, teisest aga, et valgu+süsivesikud. Noh üks mis kindel, süsivesikud on omal kohal peale trenni ja vbl ka aeglaseid natuke enne trenni, kuid mis ikkagi selle hommikusöögiga on? Kõik soovitused tunduvad artiklites loogilised ja põhjendatud aga mida siis ikka rakendada kasutusse, viimaselajal on see rasva kasutamine rohkem aktuaalne olnud kuid küsimus jääb!
mai 14, 2008 at 4:48 p.l. #154055maximus89
MemberKuna kahel korral päevas võib süüa korralikult süsivesikuid: peale rasket trenni ja hommikul, siis miks mitte seda ka teha.Sportlase metabolismis on ju ka süsivesikutel tähtis roll.Muidugi ma ei pea siin silmas rafineeritud jahutooteid, vaid täisteraputru, vastasel korral võib jääda puudu kiudainetest.
mai 14, 2008 at 5:23 p.l. #154062ROtter
MemberKuna kahel korral päevas võib süüa korralikult süsivesikuid: peale rasket trenni ja hommikul, siis miks mitte seda ka teha.Sportlase metabolismis on ju ka süsivesikutel tähtis roll.Muidugi ma ei pea siin silmas rafineeritud jahutooteid, vaid täisteraputru, vastasel korral võib jääda puudu kiudainetest.Palju võib rääkida sellest, et süsivesikurikkad toidud avaldavad uniseks tegevat toimet ja sobivad rohkem õhtuks.
Pärast süsivesikurikka toidu söömist lahkuvad konkureerivad aminohapped insuliini toimel verest ja sisenevad lihaskoesse, rohkem trüptofaani jõuab ajju, muutub seal serotoniiniks ja avaldab uniseks tegevat toimet. Kas on mõtet hommikul kohe pidurit tõmmata?
Päevase vajaliku koguse kiudaineid saab juba kolmest käärust leivast.
mai 15, 2008 at 10:01 e.l. #154110maximus89
MemberJa kolm kääru leiba ei sisalda siis piisavalt süsivesikuid, et uniseks teha?Ausaltöeldes ma olen söönud kogu oma elu hommikul palju süsivesikuid, aga unine olen ma alles õhtuks, siis kui on aeg magama minna.
mai 15, 2008 at 10:03 e.l. #154112ROtter
MemberJa kolm kääru leiba ei sisalda siis piisavalt süsivesikuid, et uniseks teha?Ausaltöeldes ma olen söönud kogu oma elu hommikul palju süsivesikuid, aga unine olen ma alles õhtuks, siis kui on aeg magama minna.Ega sa ei pea need kolm kääru leiba siis korraga hommikul ära sööma.
mai 15, 2008 at 12:23 p.l. #154118ROtter
MemberÜks tavaline viil leiba kaalub keskmiselt mingi 30g, seega tuleb ümaralt 3 viilu umbes 100g.6-9g kiudaineid päevas väheks nagu ei jää (soovituslik oli vist 20-30g)? Või kui suur see “käär” sinu mõistes on? Pool pätsi?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>vormileib (100 g):
– 225 Kcal, 2 g rasva, 6 g valgud, 47 g süsivesikud, 6 g kiudaineid
seemneleib (100 g):
– 273 Kcal, 9 g rasva, 11 g valgud, 39 g süsivesikud, 7 g kiudaineid
rukkileib (100 g):
– 218 Kcal, 1 g rasva, 7 g valgud, 45 g süsivesikud, 7 g kiudaineid
koorikleib (100 g):
– 239 Kcal, 3 g rasva, 9 g valgud, 44 g süsivesikud, 8 g kiudaineid
täisteraleib (100 g):
– 223 Kcal, 2 g rasva, 8 g valgud, 43 g süsivesikud, 9 g kiudaineid
Need 30g on sul mingid “säästukäärud”.

Ega sa ometigi kõike kiudaineid mõtle ainult leivast saada, sealt saad osa ja ülejäänud saad kookoshelvestest, pähklitest, puu- ja juurviljadest.
mai 15, 2008 at 5:26 p.l. #154168bohemianrhapsody
MemberNo ma ei tea…. mind küll süsivesikud otseselt uniseks ei tee… kui just tühja kõhu peale magusat süüa, võib-olla tõesti. Korralik puder hommikul annab küllalt hästi energiat ja piisavalt pikaks ajaks, et et seda näiteks ka hommikul süüa. Muidugi on inimesed erinevad, kuid kas see jutt nüüd natuke üle pingutatud ei ole?
mai 15, 2008 at 6:08 p.l. #154169ROtter
MemberNo ma ei tea…. mind küll süsivesikud otseselt uniseks ei tee… kui just tühja kõhu peale magusat süüa, võib-olla tõesti. Korralik puder hommikul annab küllalt hästi energiat ja piisavalt pikaks ajaks, et et seda näiteks ka hommikul süüa. Muidugi on inimesed erinevad, kuid kas see jutt nüüd natuke üle pingutatud ei ole?mai 18, 2008 at 10:17 e.l. #154553maximus89
MemberMa leian, et ei maksa minna äärmustesse.Puder on ikka ja alati olnud eestlase hommikusöögilaual.
mai 18, 2008 at 11:49 e.l. #154558ROtter
MemberMa leian, et ei maksa minna äärmustesse.Puder on ikka ja alati olnud eestlase hommikusöögilaual.Miks praemuna ja peekon äärmus on?
mai 18, 2008 at 12:57 p.l. #154572Aile
MemberMa leian, et ei maksa minna äärmustesse.Puder on ikka ja alati olnud eestlase hommikusöögilaual.Minu jaoks oleks n2iteks puder hommikul ysna 22rmuslik
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 18, 2008 at 2:09 p.l. #154591Angelo
MemberHommikul oleks hea müslit koos jogurtiga süüa:D
mai 18, 2008 at 2:19 p.l. #154593ROtter
MemberHommikul oleks hea müslit koos jogurtiga süüa:DVot see on äärmuslik.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 18, 2008 at 2:31 p.l. #154596paprica
MemberVot see on äärmuslik.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>isikud, kelle nime all on märge “spetsialist” võiks oma arvamusi ja postitusi vahest põhistada!!!!!!!
näiteks selle kasutajanime alt antav side on üldjuhul ülbelt lakooniline ja/või lisatakse mingi link. kui teil on teadmisi, siis ärge olge nende jagamisega sedavõrd kitsi. kui teil neid ei ole, siis………
mai 18, 2008 at 3:39 p.l. #154620rainisk
Memberisikud, kelle nime all on märge “spetsialist” võiks oma arvamusi ja postitusi vahest põhistada!!!!!!!näiteks selle kasutajanime alt antav side on üldjuhul ülbelt lakooniline ja/või lisatakse mingi link. kui teil on teadmisi, siis ärge olge nende jagamisega sedavõrd kitsi. kui teil neid ei ole, siis………
Nojah on ju väga valus lugeda artikkel läbi, et saada kätte oma vastused ning lisaks veel midagi kõrva taha jätta ! Kõik ei pea olema Sulle läbi mämmutatud ju, kui leiad ise vastuse jääb äkki paremini meelde.
Palju targem on anda ju näljasele õng kui üks kala. Oldmani teadmistes ei tasu kindlasti mitte kahelda.
P.S Mitte põhistada vaid siiski põhjendada.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.