Skip to main content

Kuidas rikkuda ära vorm ja kahjustada tervist ?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Kuidas rikkuda ära vorm ja kahjustada tervist ?

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 80 total)
  • Autor
    Postitused
    Fred Antson
    Member

Ma rääkisin üldistest füsioloogilistest seaduspärasustest, nagu süsivesikurikka ,samuti valgurikka toidu (eriti pulbrid!) tugevast mõjust insuliinieritusele,mis teeb dieedipidamise raskeks,rasvavaese toidu pärssivast mõjust suguhormoonide tootlikusele,liigse aeroobse kahjulikkusest jne.Sellest kõigest lähtudes on praegune metoodika rasvade põletamiseks/vormi saavutamiseks kummaline,pehmelt öeldes rumal! Ma loodan,et kõik võistlejad lõpuks mõistavad : keemiliselt assisteeritud sportlane omab täielikku kaitset suure treeningmahu ja rasvavaese toidu osas (õige on tegelikult öelda,et ta peab niimoodi toimima – aeroobne koormus on vajalik steroididest tingitud võimalike kõrvalmõjude ennetamiseks südamele ning eksperimendid on näidanud rasvarikka dieedi täielikku läbikukkumist keemikutel) ja kui soovite neile mingitki vastupanu osutada,siis ei saa koondis end vanaviisi ette valmistada.

Ott,Sul oli 2003 aastal tõepoolest supervorm,kuid mõtle,milline oleksid olnud sama vormi,kuid veidi suurema lihasmassiga!

Proovisid tulemuseta valgu/rasva dieeti? Kui treeningu ajal jaks lõpeb,siis on puudu energeetilisest materjalist – süsivesikutest,mida ei andnud peale treeningut piisavas koguses (minu lähenemine on kontrollitud,mitte madala süsivesikutesisaldusega dieet!),samuti võib olla põhjuseks vähene rasv,mille tõttu on keha sunnitud kasutama ka ülejäänud ajal rohkem süsivesikuid ja tulemuseks ongi see,et varud kahanevad ja ei vea kõrge intensiivsusega trenni lõpuni välja.

Mis puutub tavaharjutajasse,siis see oli täpselt ka minu mõte,et ärge suuri muudatusi kohe ette võtke,vaid katsetage tasapisi,siis jõuate ise veenduda,kuidas vähendatud süsivesikutesisaldusega (osadel kindlasti ka vähendatud valgusisaldusega!) ja suurendatud tervisliku rasvasisaldusega toitumine teie tervist ja välimust paremaks teeb! Ja see mõjub positiivselt kõigile (individuaalne on see,kui suures ulatuses tuleb süsivesikuid kärpida ja rasva lisada!),sest iga suutäis toitaineid,mida me suhu paneme, avaldab sõltuvalt oma koostiselt kindlat hormonaalset mõju.

Fred Antson
    Member

Magusad puuviljad ja eriti kartul sobivad treeningujärgse(te)sse toidukorda(desse)! Porgandi pärast pole muretseda põhjust – kõrge GI,kuid süüakse ju väheses koguses.

Kas siis nt puuviljad on paremad kui mõned aedviljad, nt kartul-porgand. Nendel on ju kõrge glükeemiline indeks, kas nendel siis rasva kaotades kohta eriti pole? Ma olen kuulnud mingist glükeemilisest koormusest ka, mis nt kartulil-porgandil on madal, aga nt leival on kõrgem. Aedviljad on iseenesest ju komplekssüsivesikud, peale trenni läheb kõik loosi, aga kas muul ajal valgu ja rasva kõrval on see halb, kui on glükeemiline indeks kõrge (isegi aedviljade puhul)?

Väga hea, et sa sellest juttu tegid! Paljud pole ilmselt glükeemilisest koormusest midagi kuulnudki. Glükeemilist indeksit kasutavad isegi paljud kirjateosed valesti. Glükeemiline indeks üksinda näitab vaid konkreetse toiduaine koostises esinevate süsivesikute mõju veresuhkrule, aga ta ei iseloomusta selle toiduaine mõju tervikuna veresuhkrule, mis tähendab seda, et me ei tea kui suur on nende nn kiirete süsivesikute osakaal massiühikukohta selles toiduaines. Seega suur GI ei ütle meile suurt mitte midagi. Et kellegil ei tekiks arusaamatusi, mida tähendab kiire süsivesik, siis peame silmas osasid glükoosijääkidel põhinevaid suhkruid (kõne alla tulevad muidugi oligosahhariididest sahharoos, mis sisaldab tegelikult ka fruktoosijääki ja polüsahhariididest tärklis). Aeglasteks nimetagem puuviljade koostises domineerivat fruktoosi (on ka erandeid, nt banaan) ja piimatoodetes leiduvat laktoosi, sest nemad tõstavad veresuhkrut aeglaselt. Glükeemiline koormus näitab aga seda, kuivõrd suur on nende kiirete süsivesikute osakaal selles toidus tervikuna. Toome väikse näite: ananassi GI on umbes 65, mis tähendab keskmist näitu, aga tema glükeemiline koormus on ainult 6, mis on madal näitaja. Seega see suhteliselt suure sahharoosiosakaaluga (süsivesikute osas) puuvili pole tegelikult väga halb midagi, sest me peaksime ananassi päris suure hulga sööma, et esineks tõsine sugar spike. See on eelkõige tänu kas suurele veehulgale, suurele kiudainetesisaldusele või suurele valgu-rasvaosakaalule toidus. Peale trenni läheb tõesti kõik loosi.

Arnold
    Member
    jrx
    Member

Puhh… olgugi, et info minu jaoks üldiselt teada oli, siis need artiklid on nüüd tõsine inspiratsioon enda toitumine korda teha. Ma olen viimased poolteist kuud saasta söönud.

Ainus häda on see, et hea valk, hea rasv ja hea süsivesik on kallis :???:”>

Mr.Mesi
    Member

Fredi meetod toimib, mina isegi ei söö enam munavalget, täiiesti sodi, isegi mu koer ei taha seda jama.Nii, et rahvas, ma nüüd sealiha, munakollast ja hapukoort õgima.

greenu
    Member

lugesin nagu läbi ja uurisin kuid kas see mitte süsivesikute söömine hommikul kehtib ka siis kui ma homikul jõusaalis käin …. igal tööpäeva hommikul söön kausitäie putru margariiniga ja siis 0,5 h hiljem lähen tunnikeseks jõusaali ….

ROtter
    Member

lugesin nagu läbi ja uurisin kuid kas see mitte süsivesikute söömine hommikul kehtib ka siis kui ma homikul jõusaalis käin …. igal tööpäeva hommikul söön kausitäie putru margariiniga ja siis 0,5 h hiljem lähen tunnikeseks jõusaali ….

Pudrust saad ka ju valku. Kõige parem ongi kombineerida taimset ja loomset valku 1:3- le. Sööd pudrule lisaks paar keedumuna ja klaasi piima.

greenu
    Member

hmm .. tänud … proovin …

subertoz
    Member

Tooks arutellu veel küsimuse natuke teise vaatenurga alt.

Nimelt milline peaks olema valkude, süsivesikute ja rasvade vahekord kui pole võimalik treenida vigastuse tõttu ent ometi on soov seada korda toitumine ning peale vigastuspausi asuda ka uuesti treenima? Eesmärgiks siis kehakaalu vähendamine rasva arvelt vähendamaks koormust taastuvale põlvele. Kas toitainete vahekord peaks jääma samaks ning samuti söögikordade arv? Oletan, et antud juhul tagaks ilmselt paremad tulemused süsivesikute % vähendamine kuna hetkel pole tugevalt treenida võimalik?

Fred Antson
    Member

Pudrust saad ka ju valku. Kõige parem ongi kombineerida taimset ja loomset valku 1:3- le. Sööd pudrule lisaks paar keedumuna ja klaasi piima.

Kes annab/rakendab taolist nõu,ei ole kontrollitud süsivesikutesisaldusega toitumise olemust mõistnud!

Tooks arutellu veel küsimuse natuke teise vaatenurga alt.

Nimelt milline peaks olema valkude, süsivesikute ja rasvade vahekord kui pole võimalik treenida vigastuse tõttu ent ometi on soov seada korda toitumine ning peale vigastuspausi asuda ka uuesti treenima? Eesmärgiks siis kehakaalu vähendamine rasva arvelt vähendamaks koormust taastuvale põlvele. Kas toitainete vahekord peaks jääma samaks ning samuti söögikordade arv? Oletan, et antud juhul tagaks ilmselt paremad tulemused süsivesikute % vähendamine kuna hetkel pole tugevalt treenida võimalik?

Mida vähem aktiivne on inimene,seda väiksem on süsivesikute vajadus – seega on Sinu oletus õige!

ROtter
    Member

Arvutame natuke:

Kaerahelbepuder 200 g – 184 kcal

rasva 2,4 g

valke 7,2 g

sv 32 g

Või 10 g – 66,1 kcal

rasva 7,3 g

valke 0,1 g

sv 0,1 g

Keedumuna 2 tk. – 162 kcal

rasva 10,8 g

valke 14,4 g

sv 0 g

Piim 2,5 % 250 g – 130 kcal

rasva 5 g

valke 7,5 g

sv 12,5 g

Kokku energiat – 542,1 kcal

rasva 25,5 g

valku 29,2 g

süsivesikud 44,6 g

Valgud – 29,4 %

Rasvad – 25,6 %

Süsivesikud – 44,9 %

PT London
    Member

Arvutame natuke:

Kaerahelbepuder 200 g – 184 kcal

rasva 2,4 g

valke 7,2 g

sv 32 g

Keedumuna 2 tk. – 162 kcal

rasva 10,8 g

valke 14,4 g

sv 0 g

Piim 2,5 % 250 g – 130 kcal

rasva 5 g

valke 7,5 g

sv 12,5 g

Kokku energiat 476 kcal

rasva 18,2 g

valku 29,1 g

süsivesikud 44,5 g

Nii, k6ik klapib, hasti rehkendatud!

Tubli , hinne 5+ :???:”>

ROtter
    Member

Unustasin enne, et panen pudrule natuke võid ” silma” ja muna on ka ilma võita natuke kuivavõitu.

Fred Antson
    Member

Kui soovid massi teha,siis ära mu nõuandeid järgi – need on mõeldud inimestele,kes tahavad olla terved ja head välja näha;

kui tahad rasva põletada,siis pudru söömine lihtsalt raskendab seda,kuigi juurde Sa seda ei tekita,sest treeningu tõttu jääb tõus insuliinitasemes ära,kuna hakkad ju süsivesikuid treeninguenergiaks kasutama.

P.S. Margariini asemel kasuta kindlasti võid!

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 80 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.