Kuidas oleks õige ? ? ?
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kuidas oleks õige ? ? ?
- This topic has 27 replies, 12 voices, and was last updated 18 years, 1 month tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
detsember 12, 2007 at 9:33 e.l. #134138
tonn999
MemberRäägin sulle kuidas noor Schwarz treenis üksinda. Ta kujutas endale ette et kang ja seeria mida ta tegema hakkab on tema vastane-vaenlane. Ta kujutas endlae ette et kui ma ei suuda seerias teha plaanitud arvkordusi siis ta sureb, et vaenlane (kang) sel juhul võidab teda. Ta joonistas kriidiga seinale niipalju kriipse kui plaanis teha seeriaid. iga kriips oli üks vaenlane. Tehes seeria ära tõmbas ta ühele kriipsule risti juti peale. Selle “vaenlase” oli ta siis alistanud. Loomulikult nii tehes pead olema enda vastu aus ja laduma kangile siiki just niipalju raskust, et see tõesti oleks sinujaoks raske, mitte nii, et paned vähem ja hopaaaaaaaaa. üks vaenlene jälle vähem.See on krdi hea taktika
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , järgmine trenn üritan seda asja sedapidi võtta, siiamaani olen koguaeg kordand endale, et kang on nõrk ja mina olen tugev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , ning isegi kui max on peal ütlen, et krdi kerge ja kusjuures see aitab küvasti, sest väga palju on psühholoogias kinni…detsember 12, 2007 at 10:07 e.l. #134140Bonsuna
MemberSee on krdi hea taktika
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , järgmine trenn üritan seda asja sedapidi võtta, siiamaani olen koguaeg kordand endale, et kang on nõrk ja mina olen tugev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , ning isegi kui max on peal ütlen, et krdi kerge ja kusjuures see aitab küvasti, sest väga palju on psühholoogias kinni…Täpselt nii see on, esmalt me arvame, et äkki ei suuda, kui aga ei proovi siis ei hakkagi suutma.
Mis puutub aga sellesse 100-sse% siis ei pea mitte seda kartma, et me liiga kõvasti treenime vaid seda, et me liiga vähe ei pingutame. Karta seda ei ole vaja , sest organism ütleb sulle ise kohe kui ta puhata tahab. Siis peab teda kuulda võtma, muidu võib tõesti olla vigastus või ületreening platsis.
detsember 12, 2007 at 11:21 e.l. #134162rinaldo
Member… ning isegi kui max on peal ütlen, et krdi kerge ja kusjuures see aitab küvasti, sest väga palju on psühholoogias kinni…Minu jaoks pole ükski raskus liiga raske, jõudu on lihtsalt vähe. Ja kui jõudu on vähe siis tuleb treenida ja just selle “kerge” raskusega.
Nagu Ronnie Colemani kuulsad sõnad on: “Light weight baby!”
Tähtis osa treeningust käib psühholoogilisel tasemel.
detsember 12, 2007 at 1:49 p.l. #134184maximus89
MemberLihas võib ju ära taastuda 4 päevaga, aga närvisüsteem vajab pikemat puhkust.Kui ma teen oma seljapäeval 5 seeriat jõutõmmet, siis lihased valutavad oma 2-3 päeva, aga närvisüsteem taastub sellisest shokist veel tükk aega.
Samas ma pole eriti nõus selle 1 aasta, 1 kava põhimõttega.Ma ise olen suht algaja ja jõuksis käinud poolteist aastat ainult, aga ma vahetan oma kava iga kuu aja tagant – esiteks pakub uus kava uut väljakutset ja mõjub hästi moraalile ja teiseks saan ma peale igat kava teha kokkuvõtte, kui hästi see toimis.Kui ma ühe kavaga sain kuus oma 2kg lihasmassi (see oli 5×5 kava) ja teisega ainult paarsada grammi, siis ma ei teeks kohe sellist järeldust, et ma pean nüüd seda 5×5 kava aasta otsa tegema, kuna see toimis.Ma olen üpris kindel, et mul ei tuleks selle 5×5 kavaga iga kuu 2kg massi, kui ma vahepeale teisi kavasid ei teeks.Ma püüan iga kuu teha hoopis teistmoodi kava kui eelmine oli ja kui mõni kava annabki paremaid tulemusi, siis ei saa öelda kohe, et see on nüüd parem kava.Keha adaptsioon treeningkoormusele ei ole ju nii kiire ja vahest tuleneb see suurem lihaskasv hoopis sellest shokist, mis keha sai kui ma kavas drastilisi muutusi tegin.
detsember 12, 2007 at 4:55 p.l. #134218Hellboy
MemberMinu küsimus Marek’ile ja teistele oleks: Puhta lihasmassi eesmärgil, millinne massikogumis ja rasvapõletuse süsteem peaks olema? Näiteks pakuks, kas sellinne süsteem oleks mõistlik: nädal aega massikasvatus(kaloraaz üle 200-300) ja nädal aega dieeti(kaloraaz alla 200-300), kas sellinne jaotus kasvatab üldse mingit massi( sest teatavasti mida rohkem kogud rasva ja pärast hakkad seda maha võtma läheb ka rohkem lihasmassi selle käigus kaduma?). Loodan, et saite mõttest aru ja keegi võiks pakkuda parima puhta lihasmassi kogumise viisi ja nö. kiireima(see tähendaks, et dieedi ajal kaotaks võimalikult vähe lihast) ja näite juurde võiks juurde lisada ka teaduslikku juttu, mis seda kinnitaks. Küsimuse juures peaks arvestama seda, et võistlustel ei käi ja eesmärk ainult pidevalt kiiresti puhast lihast koguda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pikk võibolla segane jutt, aga sellinne küsimus tekkis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 12, 2007 at 5:03 p.l. #134220Bonsuna
MemberLihas võib ju ära taastuda 4 päevaga, aga närvisüsteem vajab pikemat puhkust.Kui ma teen oma seljapäeval 5 seeriat jõutõmmet, siis lihased valutavad oma 2-3 päeva, aga närvisüsteem taastub sellisest shokist veel tükk aega.Samas ma pole eriti nõus selle 1 aasta, 1 kava põhimõttega.Ma ise olen suht algaja ja jõuksis käinud poolteist aastat ainult, aga ma vahetan oma kava iga kuu aja tagant – esiteks pakub uus kava uut väljakutset ja mõjub hästi moraalile ja teiseks saan ma peale igat kava teha kokkuvõtte, kui hästi see toimis.Kui ma ühe kavaga sain kuus oma 2kg lihasmassi (see oli 5×5 kava) ja teisega ainult paarsada grammi, siis ma ei teeks kohe sellist järeldust, et ma pean nüüd seda 5×5 kava aasta otsa tegema, kuna see toimis.Ma olen üpris kindel, et mul ei tuleks selle 5×5 kavaga iga kuu 2kg massi, kui ma vahepeale teisi kavasid ei teeks.Ma püüan iga kuu teha hoopis teistmoodi kava kui eelmine oli ja kui mõni kava annabki paremaid tulemusi, siis ei saa öelda kohe, et see on nüüd parem kava.Keha adaptsioon treeningkoormusele ei ole ju nii kiire ja vahest tuleneb see suurem lihaskasv hoopis sellest shokist, mis keha sai kui ma kavas drastilisi muutusi tegin.
Ütlen siinkohal, et kuu aega ainult ühe kava järgi teha on ilmselgelt vähe. Või siis nii, et kui mingi variant sulle paremini sobib siis ma ei näe põhjust miks kuu möödudes peaks hakkama midagi uut leiutama ja oma arengut sellega pidurdama. Ja eluilmaski ei saa sa kuu ajaga 2kg lihasmassi juurde. Isegi keemiat kasutades oleks see super tulemus.
detsember 12, 2007 at 5:07 p.l. #134221Bonsuna
MemberMinu küsimus Marek’ile ja teistele oleks: Puhta lihasmassi eesmärgil, millinne massikogumis ja rasvapõletuse süsteem peaks olema? Näiteks pakuks, kas sellinne süsteem oleks mõistlik: nädal aega massikasvatus(kaloraaz üle 200-300) ja nädal aega dieeti(kaloraaz alla 200-300), kas sellinne jaotus kasvatab üldse mingit massi( sest teatavasti mida rohkem kogud rasva ja pärast hakkad seda maha võtma läheb ka rohkem lihasmassi selle käigus kaduma?). Loodan, et saite mõttest aru ja keegi võiks pakkuda parima puhta lihasmassi kogumise viisi ja nö. kiireima(see tähendaks, et dieedi ajal kaotaks võimalikult vähe lihast) ja näite juurde võiks juurde lisada ka teaduslikku juttu, mis seda kinnitaks. Küsimuse juures peaks arvestama seda, et võistlustel ei käi ja eesmärk ainult pidevalt kiiresti puhast lihast koguda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pikk võibolla segane jutt, aga sellinne küsimus tekkis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parim on selline lähenemine, et kalorsus on kerges plussis ja teed samas ka vähemalt 3x nädalas a`40min. aeroobset treeningut. Nii ei kogu sa eriti jama endale selga, lihasjõud ja mass aga suurenevad, seda muidugi juhul kui treeningprogramm+ taastumine (puhkus) on paigas. Ära küsi, et kuidas oleks siis see PAIGAS. Liiga individuaalne, selleks , et sulle siin nõu anda peaks sinust teadma 100 ja 1 asja.
detsember 13, 2007 at 3:49 p.l. #134345maximus89
MemberÜtlen siinkohal, et kuu aega ainult ühe kava järgi teha on ilmselgelt vähe. Või siis nii, et kui mingi variant sulle paremini sobib siis ma ei näe põhjust miks kuu möödudes peaks hakkama midagi uut leiutama ja oma arengut sellega pidurdama. Ja eluilmaski ei saa sa kuu ajaga 2kg lihasmassi juurde. Isegi keemiat kasutades oleks see super tulemus.Heaküll, väike liialdus, tuli lihtsalt 2kg massi, kõhu ümbermõõt suurenes ka omajagu, niiet eks seal pidi seda pekki ka tulema.Aga ma küsiksin, et kuidas see arengule halba teeb, iga kuu kava vahetada?Keha ju adapteerub stressile – nagu hirm põhjustab adrenaliini eritumist, mis tõstab pulssi ja laiendab veresooni, nii trenn vallandab kasvuhormooni, mis põhjustab lihaste kasvu, et paremini toime tulla koormusega.Kui ma olen kuu aega oma kava teinud, siis toimub juba kehas teatud adaptsioon, nüüd kui see kava drastiliselt muutub, siis keha saab aru, et olukord pidevalt muutub ja ta peab sellega arvestama ja pidevalt kasvama, sest ta ei või kunagi teada mis järgmiseks tuleb.On ju ka paljud kulturistid öelnud, et iga trenn peaks olema erinev ja sellised “shokiteraapia” treeningkavad mõjuvad ju praktikas hästi.Näiteks sobib tuua ka see treening mida näitlejad tegid filmi “300” võteteks.Seal oli iga trennipäev hoopis erinev ja mingist kavast ei saanud juttugi olla, lihtsalt sätiti asju nii, et lihased jõuaks ära taastuda ikka.Selle mõne kuuga said nad üsna palju kuiva lihasmassi.Rohkem kui võiks oodata traditsiooniliselt kavalt, mida teha mitu kuud jutti.
Muidugi ma mainiks veel, et need põharjutused nagu surumine, jõutõmme, kükid, lõuatõmbed, svungimine jne. on mul kuust kuusse samad, lihtsalt muutub päevade asetus, seeriate arv, korduste arv, superseeriad (vahemikus 5x-12x) ja abistavad harjutused.Sellesmõttes, et põhiplaan – soojendus, venitused, baasharjutus(ed), isoleerivad harjutused, kardio – see on mul ikka sama.
detsember 13, 2007 at 4:26 p.l. #134350Bonsuna
MemberHeaküll, väike liialdus, tuli lihtsalt 2kg massi, kõhu ümbermõõt suurenes ka omajagu, niiet eks seal pidi seda pekki ka tulema.Aga ma küsiksin, et kuidas see arengule halba teeb, iga kuu kava vahetada?Keha ju adapteerub stressile – nagu hirm põhjustab adrenaliini eritumist, mis tõstab pulssi ja laiendab veresooni, nii trenn vallandab kasvuhormooni, mis põhjustab lihaste kasvu, et paremini toime tulla koormusega.Kui ma olen kuu aega oma kava teinud, siis toimub juba kehas teatud adaptsioon, nüüd kui see kava drastiliselt muutub, siis keha saab aru, et olukord pidevalt muutub ja ta peab sellega arvestama ja pidevalt kasvama, sest ta ei või kunagi teada mis järgmiseks tuleb.On ju ka paljud kulturistid öelnud, et iga trenn peaks olema erinev ja sellised “shokiteraapia” treeningkavad mõjuvad ju praktikas hästi.Näiteks sobib tuua ka see treening mida näitlejad tegid filmi “300” võteteks.Seal oli iga trennipäev hoopis erinev ja mingist kavast ei saanud juttugi olla, lihtsalt sätiti asju nii, et lihased jõuaks ära taastuda ikka.Selle mõne kuuga said nad üsna palju kuiva lihasmassi.Rohkem kui võiks oodata traditsiooniliselt kavalt, mida teha mitu kuud jutti.Muidugi ma mainiks veel, et need põharjutused nagu surumine, jõutõmme, kükid, lõuatõmbed, svungimine jne. on mul kuust kuusse samad, lihtsalt muutub päevade asetus, seeriate arv, korduste arv, superseeriad (vahemikus 5x-12x) ja abistavad harjutused.Sellesmõttes, et põhiplaan – soojendus, venitused, baasharjutus(ed), isoleerivad harjutused, kardio – see on mul ikka sama.
Ma tahan sulle seda öelda, et mis mõtet on kava vahetada kui see veel sinupuhul töötab? Ei saa ju olla kindel, et järgmine variant sama hästi mõjuks. Loomulikult kui vana kava enam arengule mõju ei avalda siis lihtsalt tuleb midagi uut välja mõelda. Seni aga kui asi töötab pole vaja leiautada. Ja ma ütlen veelkord. ÕIGE ASI TÖÖTAB KAUA! Mis aga puutub nendesse näitlejatesse, siis ükskõik mis kava või süsteemi järgi nad oleksid seal treeninud oleksid nad arenenud, sest vaevalt nad enne seda väga regulaarsed trennimehed olid. Sõnaga nagu algajad, tee mis teed ikka kasvad.
detsember 13, 2007 at 10:05 p.l. #134383jrx
MemberNendest näitlejatest ja ERITI kaskadööridest olid enamus ikka enne väga heas vormis. Seal oli muidugi eesmärgiks arendada jõudu JA vastupidavust JA alandada rasvaprotsenti.
Aga asi mida ei tasu unustada on see, et hoolimata sellest, et harjutused selles ja teistes sellistes “kavades” pidevalt vahetuvad, on seal siiski ikka üldine skeem paigas. Lihtsalt arusaam sellest, mis on “kava” on natuke üldisem.
detsember 14, 2007 at 1:04 p.l. #134433maximus89
MemberMind panem imestama see, et kulturistid kõik räägivad, et ei ole võimalik lihast kasvatada ja rasva põletada samal ajal, ometi see “300” treeningkava seda tegi ja see pole sugugi ainuke juhus.Kui võtta näiteks sprinterid, siis nemad on kõik lihaselised, võtke kasvõi Maurice Greene – võiks arvata, et selliste lihastega on ta küll kulturist.Ometi on nad aasta läbi kuivad, sest neil on aasta läbi ühesugune dieet ja ühesugune treening.Sprinterid ei tegele lihasmassi kasvatamisega üldse, ometi see kasvab.Samuti tean ma isegi jõusaalist osasid tegelasi, kes on aasta läbi kuivad, aga lihas kasvab.Ma arvan, et sellised rasked baasharjutused nagu rebimine näiteks, kui neid teha piisavalt intensiivselt ja näiteks kordustega vahemikus 6-10 põletavad küll rasva ja kasvatavad lihast samal ajal.Muidugi söömine ise on ka juba anaboolse mõjuga ning kui süüa palju ja treenida intensiivselt, siis oleks lihaskasv suurem, aga äkki tuleks siiski see müüt uuesti üle vaadata, et rasvapõletamine ja lihase kasvatamine üheaegselt on võimatu?
detsember 14, 2007 at 1:20 p.l. #134435gmaster
Membersee juba on osaliselt ümber lükatud, ühes siin avaldatud artikliski tuli see välja
detsember 14, 2007 at 1:30 p.l. #134436Bonsuna
MemberMind panem imestama see, et kulturistid kõik räägivad, et ei ole võimalik lihast kasvatada ja rasva põletada samal ajal, ometi see “300” treeningkava seda tegi ja see pole sugugi ainuke juhus.Kui võtta näiteks sprinterid, siis nemad on kõik lihaselised, võtke kasvõi Maurice Greene – võiks arvata, et selliste lihastega on ta küll kulturist.Ometi on nad aasta läbi kuivad, sest neil on aasta läbi ühesugune dieet ja ühesugune treening.Sprinterid ei tegele lihasmassi kasvatamisega üldse, ometi see kasvab.Samuti tean ma isegi jõusaalist osasid tegelasi, kes on aasta läbi kuivad, aga lihas kasvab.Ma arvan, et sellised rasked baasharjutused nagu rebimine näiteks, kui neid teha piisavalt intensiivselt ja näiteks kordustega vahemikus 6-10 põletavad küll rasva ja kasvatavad lihast samal ajal.Muidugi söömine ise on ka juba anaboolse mõjuga ning kui süüa palju ja treenida intensiivselt, siis oleks lihaskasv suurem, aga äkki tuleks siiski see müüt uuesti üle vaadata, et rasvapõletamine ja lihase kasvatamine üheaegselt on võimatu?Teoreetiliselt on see muidugi lihtne ja võimalik. Oleneb mis tasemel sportlane sellist asja teha üritab. Algajal on see kindlasti teatud piirini võimalik. See piir, lihaskasvu seisukohalt on aga nii toimides (samaaegselt rasvu põletada) kindlasti madalam kui siis, kui toiduga saadava energia hulk on suurem, suurem niipalju, et sellega kaasneb ka mõningane rasvaprotsendi suurenemine.
Samuti toimib üheaegne lihaskasv ja rasvaprotsendi vähenemine sellisel juhul kui mingil põhjusel on eelnevalt tugevalt treeninud sportlane pidanud treeningutest pikema pausi ja lihasmass sellel perioodil on vähenenud. Kindlasti on lihasmass sellisel juhul, mittetreenides vähenenud ja rasvaprotsent tõusnud. Antud juhul saame aga siiski rääkida endise sportliku vormi TAASTAMISEST, mitte aga edasi arengust.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.