Skip to main content

kuidas KM’i teada saada

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » kuidas KM’i teada saada

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    asdfghjkl
    Member

Mis moodi oleks soovitav oma kordusmaksimumi (KM’i) mingis harjutuses järgi uurida?

Harjutuseks võib ilmselt olla mistahes harjutus, ja huvi oleks teada, mis on maksimaalne raskus, millega suudaks ühe korduse harjutust sooritada.

Kas nii, et lisada oletatav KM’i raskus harjutusele, ja testida, kas suudab ära teha ühe korduse, kui suudab siis lisada raskust juurde ja proovida seni, kuni ena mei jõua ja lugeda eelviimane kordus KM’iks? Sellise lähenemis-viisiga väsitab ju end ära kui ei ole kuigi hea ennustaja, ja viimasel kordus võib ebaõnnestuda kuna eelmised olid liiga väsitatavad. Aga teistmoodi vist ei saagi KM’i määratleda, kui ma siin kirjeldasin, kui saab kuidagi teisiti, siis ootaks vastukaja.

matti
    Member

Kordusmaksimum=rekord

asdfghjkl
    Member

Kordusmaksimum=rekord

Ma saan ka aru, et KM on rekord selles mõttes, et kuivõrd suure raskusega suudetakse üht kordust teha.

Aga kuidas sa soovitad seda rekordit välja selgitada?

taavs
    Member

kui ma tahan oma KM’i teada siis mul kulub selleks mitu trenni, esimene trenn ennustan, teine trenn alustan viimase trenni tulemust nati kõrgemalt, kui ei tule siis ta ei tulegi.

greenu
    Member

mingi reegel on see et võtad raskuse millega teed 10 korda … lisad sellele 30 kilo ja see ongi umbes sinu 1KM

V8
    Member

mingi reegel on see et võtad raskuse millega teed 10 korda … lisad sellele 30 kilo ja see ongi umbes sinu 1KM

See on küll väga mööda reegel!

greenu
    Member

aaa kehtib rinnaltsurumise kohta küll …

kaua ei viitsinud otsida seega panin googlisse 1 rm ja leidsin sellise lehe

http://www.bodybuilding.com/fun/1rm.htm

sisestasin sinna 100 kilo ja 10 kordust ja sain et minu max peaks olema 130 … ja see on õige …

samuti on see kehtinud ka mu sõprade puhul …. niii +- natuke …. selge see et biiza KM puhul see ei tööta …

Mr.Y
    Member

30 kilo reegel on väga loll reegel. Kehtib ainult sinu numbri puhul, aga suuremad ja väiksemad?

50kg x10= max 67kg

75kg x10= max 100kg

120kg x10= max 160kg

150kg x10= max 200kg

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.