Ma arvan ,et treeningute kestus peaks tõusma ikka koos treenitusega ja kindlasti ei saa olla ainult aeg määrav faktor treeningute edukuse määramisel või mõõtmisel. Mind ei ole mõtet selles mõttes esile tuua, et nii nagu ma ise ei soovita ma teistel järgmia hakata – mõtlen kohe praegu, mitte et ma ei sooviks inimesi suunata mahukama treeningmetoodika juurde. Kuid ülilühikestest treeningutest ,eriti juhul kui viljeletakse istuvat eluviisi ma tõesti aru ei saa, kardetakse, et toimub mingi hirmus katabolism ja et lihased lakkavad kasvamast. Praktika vähemalt sellist kinnitust ei anna. Miinum tund ideaalis -1,5 tundi on minuarust optimaalne algajatele, sisaldab ka teatud osa aeroobsest tööst ja edasi saab vaadata ,kas soovite tihedamini treenida ja väiksema mahuga treeningu kohta või siis natuke harvemini kuid suuremamahulisemalt. Eks niipalju kui eri inimesi ka eri arvamusi – nii et ka antud postitus ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Kui aeroobne otsa siis tõesti venib trenn pikemaks aga algaja tavaliselt aeroobset ei tee (it’s for pussies), seega biits ja kummis rind, selle teeb tunnikesega ära küll.
Kuigi algajatel kipub rohkem see probleem olema, et valgutakse laiali ümbritseva tõttu, naised jne.
See oleks minu arust näiteks hea teema järgmiseks Risto artikliks – kuidas keskenduda saalis, et treening korralikult läbi viia.