kui tihti jõusaali?
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » kui tihti jõusaali?
- This topic has 12 replies, 10 voices, and was last updated 23 years tagasi by
M.M..
-
AutorPostitused
-
jaanuar 21, 2003 at 8:19 p.l. #1060
michelle
Memberküsimus eeskätt neile kes ka jõusaali kasutavad, mitu päeva nädalas seal käite? kui pikalt olete ja millal ja kas teete ka mingi puhkeperioodi(nädal-paar)? mida lisaks teete?
vastan ise, et hetkeseisuga käin 3 korda nädalas umbes tunni korraga või pisut pikemalt ja kodus teen iga päev umbes samapalju, lisaks käin suusatamas või jooksmas. selline lihtne skeem mul.
jaanuar 21, 2003 at 8:57 p.l. #32337alex
Memberesmalt oleksa vaja teada, mida sa soovid saavutada?
jaanuar 21, 2003 at 9:02 p.l. #32338bjbaum
MemberKallis “michelle” ülepingutamine ei ole päris hea lahendus. Paistab, et näed iga päev päris kurja vaeva oma keha kallal või teed siis seda lihtsalt mõnu pärast. Igatahes peaks 3*nädalas piisama küll aga mis eesmärgil? Kas tahad ennast lihtsalt hästi tunda ning vormis HOIDA või soovid hoopis vormi PARANDADA(võtta paar kuni 10kg alla, trimmida vähe lihaseid või tõsta lihas- toonust). Tavaline viga mis n.ö. tavainimene esimesena teeb kui ta ei ole rahul oma kehaga on see, et hakatakse tegema ülemõistuse trenni. St väga tihti ja väga pikalt, et jumala eest vähemalt 1kg kehakaalu langeks. Millele aga tähelepanu ei pöörata on igapäevane toidulaud. Sa võid treenida väga palju, kuid kui jätkad oma söömis harjumustega on muutust vähe loota. Alla võtmist tuleb alati alustada just nimelt oma toidulaua korrigeerimisega. Ei tule karta niivõrd neid kurikuulsaid rasvu kui just süsivesikuid. St süsivesikutest saadud kasutamata energia ladustatakse ning see läheb säilitamisele rasva arvel. Kui päevane kaloraaz on paigas võiks öelda, et olete juba 75% lähemal parematele tulemusteni. Ja siis juba mõõdukalt trennis käija ning intensiivselt treenida.
Aga mis puutub puhkeperioodi siis jah näiteks mina teen kindlasti teatud aja tagant 1-2 nädalase puhkuse kus ei liiguta lillegi. Ma ei tee seda mingisuguse põhimõtte pärast vaid mu keha lihtsalt nõuab seda. Kui on juba ilmselged ületreeningu nähud tasub alati korraks aeg maha võtta ja peale puhkust jälle korralikult asja kallale asuda. Ei ole ju mõtet terve aasta näiteks nühkida seal jõusaalis 50%-ga. Sellisel juhul ei ole tulemust eriti loota ning praktiliselt seisate kohapea. Ma parem puhkan ennast vahepeal korralikult välja ja alles siis asun 80-90% lammutama.
Kõige hilisem näide on endl varukast võtta. Kus suutsin kreatiini kuuriga vastu pidada ainult 2 nädalat. Seda sellepärast, et ennem kuuri oli piisav puhkus ning nüüd suutsin nii võimsalt treenida, et 2 nädalast piisas(6*nädalas käisin trennis). Nüüd jälle 1-2 nädalat puhkust ja siis juba tavatoidu peal vähe pikemat aega edasi.
jaanuar 22, 2003 at 10:46 e.l. #32339michelle
Memberei ole eesmärk kaalus alla võtta või nn “vormi saada”, pigem tahan jõudu kasvatada ja kergel moel ka lihasekasvatust teha ja trenn ka heaks vaimseks puhkuseks. alustasin umbes 4 aastat tagasi, aga siis tuli paus sisse nii pooleteistaastane, ja nüüd olen pool aastat käinud. siiani pole kordagi üle pingutanud. mul vend pingutas ja enam jõusaali ei saa, rikkus õla ära. mingi süsteem on mul olemas trennil aga 3 korda nädalas ei suurendanud lõpuks jõudu, jäin ühele saavutatud tasemele ja mõtlesin et suurendan siis päevade arvu.
jaanuar 22, 2003 at 2:19 p.l. #32340madis_r
Member…. mõtlesin et suurendan siis päevade arvu.
Pigem oleks mõistlik vähendada päevade arvu. Kui sa iga päev teed, millal lihas siis taastub ?
2-3 korda mitte rohkem, kui soov jõudu suurendada, see on rusikareegel.
jaanuar 22, 2003 at 2:48 p.l. #32341Anonüümne
GuestMöödunud aasta viimastel kuudel käisin ma mingi 4-6 korda nädalas jõusaalis ning veetsin seal oma 3-4 tundi. Pärast treeningut oli kojuminek suht raske. See oli esimene periood, kus ma märkasin oma lihaste kasvu!! Kuid siiski, varsti tekkis ületreenitus (väsimus, nõrkus, lihasevalu) ja pidin lihtsalt lõpetama mõneks ajaks. Enam ma nii hullult ei treeni ning igal treeningul suudan 100%-lt tööd teha, mis ennem ei olnud vahetevahel võimalik.
Minu arust 3 korda nädalas on täitsa norm(kuigi ma ise käin tihemini
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Lihas jõuab puhata, jne jne.jaanuar 22, 2003 at 5:38 p.l. #32342michelle
Memberma mõtlesin seda et kui tegin ainult 3 korda nädalas trenni ja tunni korraga, et siis suurendan päevade arvu. võibolla pingutan tõesti liiga, kuid kusagil 2 kuu tagant teen nädala pausi, vahel pikemalt. aga siiani pole üle pingutanud, et oleks märganud lihaste pinget, krampi või misiganes ületreenimine tekib, koju jõuan ka ilma raskusteta. kiiret pole mul kuhugi ju, aga kahjuks pole muöl siiani olnud kusagilt uurida kuidas ja mida täpselt teha tuleks, niisama teiste pealt vaadatud-õpitud.
jaanuar 22, 2003 at 6:38 p.l. #32343madis_r
Memberkui sul on ligipääs netti siis milles küsimus ?
pane kasvõi http://www.bodybuilding.com, ära loe keemiajutte ja – kavasid ning saadki targemaks
jaanuar 22, 2003 at 8:11 p.l. #32344ilo
Memberka amazon.ee-st võid leida nii mõnegi kava, mis sind kindlasti aitavad.
samuti võid päevasel ajal sisse logida amazoni jutukasse,kust saad samuti head infi ja tarku teadmisi.
jaanuar 23, 2003 at 6:47 e.l. #32345T
Membermina treenin 6x nädalas. ületreenitust ei teki. lihas kasvab niiet nahk rebeneb. olen katsetanud ka teisi variante. näit 4x nädalas. täielik jama. vähemalt minu arvates.
jaanuar 23, 2003 at 8:15 e.l. #32346Rainer B
MemberTo: T
kaua sa oled trenni teinud ja mis kava kasutad
jaanuar 23, 2003 at 10:26 e.l. #32347J.L
Membermis oleks mõttekam lihase kasvu suhtes: kas 1 nädal täie rauaga 6x näd. ja siis 1-2 nädalat puhkust või tavaliselt iga nädal 3x nädalas trenni.
jaanuar 23, 2003 at 10:47 e.l. #32348M.M.
Member3 x nädalas ja täie rauaga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.