Skip to main content

Kui tahad kasvada, siis tee kolm trenni nädalas…

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Kui tahad kasvada, siis tee kolm trenni nädalas…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
  • Autor
    Postitused
    matti
    Member

Tagasi uudise / artikli juurde

Tervitused taas armas fitness.ee lugejaskond. Olen fitness.ee – sse juba neli aastat tõlkinud ja artikleid kirjutanud. Palju asju, mida olen tahtnud lugejale läbi oma artiklite või mõne tõlke öelda, on öeldud. Mitte, et artiklid, mida tõlkida, maailmast kõik otsas oleksid, vaid järjest rohkem peab otsima ja vaagima, mida tõlkida või kirjutada, et see lugejale ikka midagi ka pakuks. Niisiis, järgnev kirjutis võiks olla üks neist olulistest asjadest, millega edumeelne treenija peaks kindlasti arvestama.

Mõned nädalad tagasi sain e- mailile kirja, kus viidati pikale artiklile…

matti
    Member

Mis siis arvate?

oks
    Member

Lugesin läbi ja nüüd jään endale kindlaks, et teen 3 korda nädalas edasi trenni, mitte enam.

Vahepeal juba mõtlesin, et teen 5-6 korda, kuid see tõi mu maa peale tagasi

asdfghjkl
    Member

Seal mõeldakse, et optimaalne on teha kolm korraliku* jõutrenni nädalas. Ehk siis- üpris rihmaks ühe trenniga. Sel juhul 4ndat trenni ei jõuagi närvisüsteemi väsimuse tõttu teha korralikult. Samas 4ndat aeroobset päeva jõuab teha küll, seal pole vaja midagi keskenduda eriti, lihtsalt metsa alla minna ja joosta. Ma arvan nii.

47
    Member

Janar, milline oleks sel juhul (3x nädalas) optimaalne splitt ja treeningmaht (sh. baas- vs. isolatsiooniharjutused). Olen isegi proovinud 3x nädalas, kuid kui anda ühel päeval mitmele lihasrühmale baasharjutustega korralikult pihta, jääb paratamatult nn. teisene lihasrühm, mida konkreetsel päeval treenitakse, vaeslapse ossa, kuna närvisüsteem ja ka mentaalne seisund on selleks hetkeks juba väga kurnatud. Seetõttu olen ise jaotanud spliti 5-ks.

Kas vastuseks võiks sinu nägemuses olla nädalate lõikes ühel splitipäeval lihasrühmade järjestuse ümbertõstmine, et teiseste lihasrühmade arengut samuti soodustada?

3x nädalas jõutrenn tundub puhkuseks, taastumiseks ja “trenninälja” tekitamiseks iseenesest ahvatlev variant…

Capricorn
    Member

Mulle 3x nädalas sobib ideaalselt (eelmisel aastal kasutasin). Kui võimalik oleks, kasutaksin seda praegugi, kuid hetkel üritan läbi ajada 2x nädalas treenimisega. Väike areng ikka toimub.

j6ujunn
    Member

hei!

3x n2dalas j6utrenni teha on ok,aga palju v6ib max aeroobset3-4?

t2nud!

navigaator
    Member

Väljaspool suvist perioodi teen 3 korda nädalas Leesmani kava ning ütlen ausalt, et rohkem ei jõuakski. Samas ilusasti taastub järgmiseks trenniks. Tavaliselt treeningu pikkus kipub ikka kusagil 2,5 tundi tulema.

FrodoB
    Member

Jamh. Ka minule tundub senise kogemuse puhul 3 korda käimine kõige paremini sobivat. Aga siit tekkib kava koostamisega see probleem, et kuidas erinevad lihasgrupid jagada? Ise arvan, et ei ole mõtekas üritada nädalaga tervet keha läbi teha ning teha kolm liiga pikak trenni (mis omakorda ei ole ilmselt “keskmise ja madala andekusega naturalistidele eriti arendav). Ise olen siiani üritanud terve keha jagada nii umbes 9 päeva peale ära. Või mis te arvate? Kui pooldate 1 nädal – terve keha skeemi, siis kuidas te päevade kaupa jaotaksite? Ma arvan, et sellisel juhul muutub olulisemaks ka harjutuste valik.

Bulletproof
    Member

hei!

3x n2dalas j6utrenni teha on ok,aga palju v6ib max aeroobset3-4?

t2nud!

Mailman
    Member

Üks päev : Jalad

Teine päev: Rind õlg triitseps

Kolmas päev: Selg, biitseps

Minu mõistus jagaks selle niiviisi

MõmmiLiis
    Member

Üks päev : Jalad

Teine päev: Rind õlg triitseps

Kolmas päev: Selg, biitseps

Minu mõistus jagaks selle niiviisi

A kuhu jääb kõht?

Mailman
    Member

A kuhu jääb kõht?

See on väike probleem, seda teed kas trenni lõpus või hoopis kodus

hunter
    Member

Üks päev: Selg, triitseps, kõht.

Kolmas päev: Reied, Biitsepsid, küünarvars

Teine päev: Rind, Õlg, sääred

……….. : Rind, Biitseps, Kõht

………. : Selg, Õlg, Sääred

………..: rind, triitseps, küünarvars.

Isiklikult kasutaksin esimeset varianti. Miks? Esiteks selga koos triitsepsiga treenida on palju mõnusam. Saab rohkem biitseps koormust, mis peaks tähendama paremat arengut. Samas selg on suur lihasgrupp, kui teha kõvasid trenne, siis sealt saadud koormusega biitseps ära ei pruugi taastuda. Peale korraliku lamades surumist on ka õlg suht läbi. Noh, katsetamise asi .. mulle see sobib.

Eks ta ongi, midagi jääb kergelt vaeslapse osasse tõepoolest, kuid arvan, et peaaegu alati on see nii. Eks kõik sõltub paljuski oma eelistustest, vajadustest, tugevatest ja nõrkadest külgedest. Ise proovin hetkel sellist lahendit:

NELI TRENNI NÄDALAS

ESMASPÄEV – Alakeha – reie esikülg (8 – 10), tagakülg (4 – 5), säär (3 – 5), kõht (3 – 5)

TEISIPÄEV – Ülakeha – seljalailihas (15 – 18), trapets (4 – 5), biitseps (5 – 6)

KOLMAPÄEV – Puhkus

NELJAPÄEV – Alakeha – reie esikülg (8 – 10), tagakülg (4 – 5), säär (3 – 5), kõht (3 – 5)

REEDE – Ülakeha – seljalailihas (5 – 6 seeriat) rind (6), õlg (6), triitseps (6 – 8)

LAUPÄEV – Puhkus

PÜHAPÄEV – Puhkus

Vahel ka:

ESMASPÄEV – Alakeha – reie esikülg (8 – 10), tagakülg (4 – 5), säär (3 – 5), kõht (3 – 5)

TEISIPÄEV – Ülakeha – seljalailihas (8 – 10), õlg (6), triitseps (6 – 8), biitseps (5 – 6)

KOLMAPÄEV – Puhkus

NELJAPÄEV – Alakeha – reie esikülg (8 – 10), tagakülg (4 – 5), säär (3 – 5), kõht (3 – 5)

REEDE – Ülakeha – seljalailihas (8 – 10), rind (6), triitseps (6 – 8), biitseps (5 – 6)

LAUPÄEV – Puhkus

PÜHAPÄEV – Puhkus

KOLM TRENNI NÄDALAS

ESMASPÄEV – Reie – esikülg (12 – 15), tagakülg (5), säär (5), kõht (5)

TEISIPÄEV – Puhkus

KOLMAPÄEV – Rind (8), õlg (8), triitseps (8)

NELJAPÄEV – Puhkus

REEDE – Seljalailihas (15 – 18), trapets (4 – 5), biitseps (5 – 6), kõht (4 – 5)

LAUPÄEV – Puhkus

PÜHAPÄEV – Puhkus

või:

ESMASPÄEV – Seljalailihas (8 – 10), rind (6), triitseps (6 – 8), biitseps (5)

TEISIPÄEV – Puhkus

KOLMAPÄEV – Reie – esikülg (12 – 15), tagakülg (5), säär (5), kõht (4 – 5)

NELJAPÄEV – Puhkus

REEDE – Seljalailihas (8 – 10), vahel ka trapets (4), õlg (6), triitseps (6 – 8), biitseps (5)

LAUPÄEV – Puhkus

PÜHAPÄEV – Puhkus

Ise „saan lubada“ omale rinna ja õla vähest arendamist, kuna need reageerivad väga hästi ja neid on varasemalt võib – olla ka mõnevõrra enam treenitud. Suurt tähelepanu pööran hetkel rohkem just seljale. Palju sisaldub nendes jaotustes süsteeme (5 x 5), lailihasel on lõuatõmbed esimesena 5 x 5 järgi ja jalgadel hetkel jalgadega surumine, mille tegin ka 5 x 5 järgi, kuid tegin asja ringi nii, et esimesel päeval teen 5 x 10 ja teisel päeval 10, 10, 10, 10, 6, 12. Kükiga hoian hetkel pisut tagasi, kui teen siis sel nädalal, kui treenin 3 x nädalas. Jõutõmmet ei tee ka hetkel üldse.

Samuti olen endiselt veendunud, et periooditi vajab alakeha enam koormust ja see väljendub ilmekalt ka minu 4 päeva jaotusest.

Nagu näete, annan omale päris palju varieerimise võimalust ja mängumaad. Sulgudes lihase taga on seeriate arv. Kindlasti ei pea nii tegema, vaid see on lihtsalt näide, kuda ise hetkel majandan!!!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.