kui palju peaks min. kaloreid sööma
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » kui palju peaks min. kaloreid sööma
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 18 years, 4 months tagasi by
Arcane.
-
AutorPostitused
-
september 14, 2007 at 6:44 p.l. #11738
Anonüümne
GuestTere!
BAV arvuti annab minu minimaalseks ööpäeva kaloraažiks 1538. Olen naine, 29. Mind huvitab, et kui palju võib siis ööpäevas kulutada tegelikult toidu peale, et toimuks kaalu langus. Ma teen ka kodus trenazööri peal trenni, trenniga kulutan tavaliselt 500 kalorit, päris tihti ka rohkem. Kui ma nt söön päevas oma 1500 kalorit ära ja teen trenni ning kaotan trenniga 500 kalorit, siis minu päeva kokkuvõttes tuleb ju 1000 kalorit, kas see on siis hea või just vastupidi halb, et kuna päeva kokkuvõttes tuleb vähe kaloreid, siis mu kaal ka ei lange. Kas ma peaks siis sööma 2000 kalorit päevas, kui ma trenniga kulutan 500 kalorit? Oskab keegi öelda, kui ma näiteks mõnel päeval trenni ei tee, kui palju kaloreid ma võin siis süüa, ilma et kardaks kaalutõusu? Kevadest saadik käisin jõusaalis, kus treener tegi mulle treeningkava ja toitumiskava, kuid viimasel ajal kaal ei lange ega ka tõuse. Õnnestus kaotada 12 kilo, kuid samapalju oleks vaja veel kaotada, seega ei saa kaal seista sellepärast, et olen normkaalus. Lugesin siit foorumist ühe treeneri soovitust, et parimaks kaalulangetajaks on ikkagi aeroobne treening mitte jõutreening. Üritangi nüüd teha rohkem aeroobset ja vähem jõusaali oma (käin jõusaalis nüüd 1-2 korda nädalas). Asjatundjad andke nõu, kui palju kaloreid ma peaksin sööma, et kaalu langetada? Tänud vastajatele!
september 14, 2007 at 7:56 p.l. #125238Kägu
MemberEi tasu uskuda seda mis suva inimesed internetis räägivad. See “asjatundja” kes siin vastab võib olla 13 aastane poiss, kelle teadmised piirduvad külapealt kuuldud stamp-ettekujutusega fitnessist.
Soovitan 2 asja:
1. Pöördu oma treeneri poole ja palu oma kava kohendada. Iga paari kolme kuu tagant tuleks kava ringi teha, muidu harjub keha sellega ära ja progress muutub aeglasemaks.
2. Hari ennast lugedes artikleid siin portaalis. Kui mainisid aeroobset, siis alusta näiteks sellest: http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3324
september 14, 2007 at 8:13 p.l. #125240Alexander Andrusenko
Moderator1. Kui sa 12 kg oled kaotanud ja selle aja jooksul pole toitumist muutnud, siis tõenäoliselt peaksid sa uue kava tellima. Kui kavaga alustasid, siis olid sa raskem ja vajasid rohkem sööki. Nüüd on su kehakaal väiksem ja kogused peaksid olema mõnevõrra väiksemad. Ilmselt oleks kõige parem paluda treeneril koostada uus toitumiskava.
2. BAV on see minimaalne kalorite hulk, mida on vaja elus püsimiseks juhul, kui sa päeva jooksul üldse ei liigu. See on see kaloraazh, mille keha vajab, kui ta puhkeolekus on. Kui sa päevas vähegi liigud, siis sa pead BAV-le päeva jooksul kulutatud kalorite arvu liitma (igasugune liikumine kulutab energiat). Kui sa selle kogu arvu välja arvutad (BAV + liikumise kalorid), siis sellest peaks mingisuguse arvu lahutama, et väike energiadefitsiit oleks, mis sunniks keha rasva põletama. Kui see energiadefitsiit liiga suur on (kui sa liiga suure arvu lahutad), siis ei pruugi keha enam üldse rasvavarusid lagundada – hoopis läheb nn “säästurežiimile” ja dieedist pole suurt kasu.
3. Ma arvan, et sa saad liiga vähe kaloreid.
september 14, 2007 at 10:43 p.l. #125249Arcane
MemberDieet peab olema proteiinirikas. See aitab kaotada rasva, samal ajal toetades ja kasvatades lihaseid. Sest, kui sa kaotad lihaseid, siis sa kaotad ka võimaluse kaotada rasva tõhusalt.1500 kalorit päevas, on väga keeruline saada nii väikese kalorsuse juures vajalikku proteiinide hulka ja et saada kõiki toitaineid, mida oma dieediks vajad. Ja süüa nii vähe iga päev.Kuid mida suuremaks suudad oma lihaseid treenida, seda rohkem kaloreid sa põletad ja seda rohkem võid sa süüa,ilma et läheksid paksuks. Ja seetõttu saad sa rohkem süüa, energiat on rohkem ja suudad paremini dieeti pidada..asi, mis kehas kaloreid põletab on lihaskude. Lihas on ainus, mis kaloreid põletab. Rasv ei põleta kaloreid ja luud ei põleta kaloreid. Seega on loomulik, et mida rohkem on sul lihasmassi, seda rohkem saad sa põletada kaloreid.Teine paljuräägitud küsimus on, et kui palju kaloreid sa põletad. See on metaboolne tase. Me kõik oleme sündinud teatud geenilise ainevahetuse tasemega, ehk lihtsamalt kui palju kaloried sa põletad teatud ajaga,,Mõnel inimesel on see tase kõrgem, mõnel aga madalam. Näiteks me kõik oleme kohanud inimesi, kes võivad süüa ja süüa, aga iial ei võta kilogi juurde. Samas, kui mõni lihtsalt vaatab toitu ja juba läheb paksuks. See on siis näide väga kiire ainevahetuse ja väga aeglase näide. Enamus inimesi on siiski kusagil keskel.Kui me tahame olla saledad, siis tuleb kiirendada seda protsessi.Süües piisavalt,et keha oleks tugev ja värske.Ainus viis kaotada rasva,kuid saades siiski maksimaalset lihasmassi,on kasutades süsivesikuid. Süsivesikute hulk on väga tähtis element sinu eesmärkide saavutamisel.
Reegel on järgmine:Sa võid süsivesikuid vähendada nii palju, et sa ei oleks säästurežiimile.
Kui sa lähed säästureziimile, siis peaksid koheselt võtma sisse süsivesikuid.Et anda tuge kehale harjutuste tegemiseks ja et põletada rasva tõhusalt.Säästurežiimile on piir milleni ei tohi minna, kui tahad tõhusalt oma dieeti pidada.Kui sellest ei piisa ja sa tahad kiiremini rasva kaotada,kui see dieet lubab,siis vähemate süsivesikute tarvitamine ei ole lahendus, vaid sa peaksid tegema rohkem kerget aeroobset trenni..Tuleks eelistada kauakestvaid süsivesikuid lihasatele..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.