Skip to main content

Kui kaua peaks treenima ühe kavaga ?

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Kui kaua peaks treenima ühe kavaga ?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Miller
    Member

Kui näiteks alustan algaja kavaga, siis mitu nädalat seda peaks tegema, et edasi liikuda järgmise kavani ja jälle järgmisele jne ?

mesikäpp
    Member

Mina olen kuulnud,et algaja kava tehakse ikka mingi 4-6 kuud ja alles siis minakse edasi, kuigi eks siin mängib rolli treenija ise ka, ma mõtlen siin kohal seda kui kiiresti ta areneb. Pea asi et juba kõeluse küljes natuke liha ka oleks enne, kui edasi lähed.

anz
    Member

Endale näiteks piisas 2’st kuust. Käisin siis 3x nädalas. Pärast seda kaht kuud, ei olnud enam sellist erilist trenni tunnet, niisiis liikusingi edasijõudjate kava peale. Sellest ajast on ka paljudele sõpradele enam kui küll olnud. Muidugi on ka inimesi, kes võtavad kohe mingi suurema ja parema kava ning teevad selliste raskustega, mis neile sobilik.

ja jälle järgmisele jne

Hmm, pärast edasijõudja kava, ei tulegi nagu midagi uut, lihtsalt jagad oma trenni rohkem päevade peale laiali.

renku
    Member

Soovitan 2-3 kuud teha ja siis vaadata, kuidas tundub. Kui kõik on OK, võid jätkata, aga kui tundub, et tahaks nagu midagi teisiti juba teha, võid asuda järgmise kava juurde.

Ott Kiivikas
    Member

Üldlevinud aeg tegemaks algajate kava on 2 kuud, peale mida võib võtta järgmise taseme kava. Loomulikult sõltub algajate kava pikkus ka sellest milline on olnud eelnev kokkupuude jõusaaliga. See kaks kuud kehtib inimese kohta kes ei ole varem jõusaaliga kokku puutunud või kellel on jäänud aastate pikkune paus vahele.

Doggystyler
    Member

aga need kes on ka ennem teinud?

ero
    Member

need kes enne on juba teinud: oleneb kui pikk paus on sisse tulnud ja milline on hetke vorm!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.