Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Kristjan-Johannes Konsapi blogi
- This topic has 3,239 replies, 227 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
K J Konsap.
-
AutorPostitused
-
november 15, 2011 at 7:05 p.l. #305075
Kristjan-Johannes Konsap
MemberTäna tegin nädala raskeima trenni ehk jalapäeva.
Soojenduseks: 3x 15-12 säärte sirutusi ette, millele kulunud aeg võimaldas ka eelseisvaks trenniks veelkord keskenduda.
Kükk, kang turjal 6 seeriat püramiidi stiilis üles + 3 seeriat raskust vähendades alla tagasi.
Kuna jalapress, hack-küki trenažöör puuduvad, lisaks 4×8-12 pingilt plahvatuslikku kükki.
Lõppu 4x 15-10 säärte sirutusi ette.
Kõhuli jalgade kõverdamine 4×15-10
Sirgete jalgadega jõutõmme 3×15-12
Säärele pöiale tõusud ühe jalaga 5x 15-10
Keretõsted alaseljapingil 3×12
Kerepainutused kõhule 3×20-30
Tundub, et jalgade jõud on rohkem kadunud. Eks rind saab omajagu koormust ka kätekõverdustest, kuid jalg praktiliselt üldse mitte. Samas jämeduse olukord on vastupidine…
Kükis läksin üles kuni 120 kgni ja tegin 4 asemel 7(sest julgestaja motiveeris hästi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) Viimased kordused kiskusid küll poolikuks- ei söendanud enam põrgatuse abi kasutada. Tõstevööd ja sidemeid mul hetkel pole, samas ei arvagi, et neid tingimata kohe alguses vaja on. Las saavad põlved ja selg ka tugevamaks(tugevuse tagasi).Osa energiast läks ka kaasvõitlejate õpetamisele, keda viimastel päevadel on saalis nagu murdu. Samas ehk ongi hea, et ma end kohe alguses ribadeks ei tõmba. Mõtlesin sellele, et esmakordsele jõusaalikülastajale on ikka oluline, et sest korrast positiivne mälestus jääks, mitte teadmatus ja ebausk tulemustesse.
Homme selg, trapets, triitseps.
november 16, 2011 at 6:58 p.l. #304475Kristjan-Johannes Konsap
MemberPärast terve päeva kestnud motoriseeritud rännakut Harjumaa vahel suundusin plaanitud selja-trapetsi-triitsepsi trenni.
Kukkus välja nii:
Ettekallutatult kangi tõmbed 4x 12, 10, 8, 8 (20/10 kg sammuga, viimasel seerial 8×90 kg)
Traktor ühe käega, neutraalse haardega 4x 12, 10, 10, 10 (viimasel seerial 10x 50 kg)
Kitsa neutraalse haardega ploki tõmme alt 4x 15, 12, 10, 10 (viimasel ca 85 kg)
Ploki tõmme ülalt ette laialt 4x 15, 12, 10, 10 (viimasel 90 kg)
Õlakehitused kangiga 4x 12, 10, 10, 10
Kitsalt surumine kangiga 3×12
Pea tagant hantliga surumine 3x 10, 10, 12
Ploki alla surumine 3x 12, 10, 10
Ei jõua veel ja ei peagi kasutama suuri raskuseid: lihased võtab praegu niisamagi niiii valusaks, et hommikujooksu tehes: rind vappub ja valutab. Jooksen sööma: valutab. Jooksen ükskõik kuhu: valutab.
Trennid on hetkel suht intensiivsed: puhkepausid seeriate vahel 1-2 min: lihtsalt sisetunne dikteerib nii.
Homme puhkus ja reedel võiks kuskil linna peal(nt Spartas) väikse trenni teha, kui lihas taastunud on.
Tänase päeva trennimuusika:
Laupäeval kõik MMi vaatama!
november 19, 2011 at 4:19 p.l. #302403Kristjan-Johannes Konsap
MemberTänasel kaunil laupäeval võtsin ette teise rinna-õla-biitsepsi trenni.
Plaanis oli see eile Spartas teha, aga nagu näha, siis otsustati meid distsiplineerida ja seda juhuslikult läbi loosiõnne.
november 20, 2011 at 12:14 p.l. #301631Kristjan-Johannes Konsap
MemberTänane jalatrenn. See, et trenn siin kirjas on, annab mulle endalegi lisamotivatsiooni ja sunnib igal võimalusel trenni jõudma. Pluss on treeningpäeviku eest, sest hetkel paberil sellist ei pea.
Tänane trenn siis harjumatult hommikupoolikul, kuna loodan MMi finaali näha. Samas kui nüüd ülevalpool kirjas oleva 5 päeva taguse jalatrenniga võrrelda, oli trenn produktiivne: jõud ja mass taastuvad alati kiiremini kui nad muidu kasvavad.
Säärte sirutused ette 3×15 (kerge raskusega soojenduseks, suht plahvatuslik liigutus)
Kükk kang turjal 12×60, 10×80, 8×100, 6×110, 6×120, 10×80, 20x 70 (eelmine trenn tegin küll 120ga 7x, aga kiskus poolkükiks. Seekord oli amplituut normaalne, kuigi tehnikat saab veel lihvida. Põlvesidemeid ei kasuta hetkel, ühe saalis leiduva liiga suure vöö panin 120ga peale)
Väljaasted hantlid käes 3x 10, 11, 12
Säärte sirutused ette 1×15 (plaanisin rohkem teha, aga jalad olid juba piisavalt lödid, seega järgisin sisetunnet)
Kõhuli kõverdamine 3x 15, 15, 13 (tunnetus oli hea, korrigeerisin tegemise ajal asendit: tõmbasin pöiad enda poole ja kohendasin puusa asendit ning oi kus hakkas kakspead töötlema)
Ettekallutused kang turjal (rõhk reie kakspeale, sirgete jalgadega) 3x 8, 10, 10
Säärele pöia sirutused ühe jalaga 6x 10-12 (parem säär teeb jooksmisel valu ja tundus ka trennis nõrgem. Ei teagi, millega tegu, valu ei ole selline nagu kurikuulsal luuümbrise põletikul, mis järsu koormuse tõusu ja hüpet/põrutust sisaldavate aladega kaasneb)
Kõhule kerepainutused 3x max
Alaselja tõsted pukil 3x 10-12
Veidi ka toitumisest:
Hommikul tihti pärast hommikuvõimlemist(~06.30) üks Prode90/Protein Blocki sheik. Mitte et võimlemist nii antikataboolseks peaksin, vaid valku on vaja ja kõht läheb lihtsalt tühjaks, kui hommikusöök 1,5 tundi pärast ärkamist on.
~07.30 Hommikusöök(mis väes suht tagasihoidlik on)
~10.30 üks Pro Fx Lo-Carb või sama sheik, mis hommikul
12.30 Lõunasöök
~16.00 ajal sama sheik, mis enne, kui 17.00st trenni saab
Pärast trenni vadakuvalku(erinevad jäägid, mis mul on)+glükoos, kreatiin 5g
19.00 Õhtusöök
Kui trenni lähen ootamatult, et tund enne sheiki võtta ei jõua, siis segan kulbi Amino Rushi+glükoosi ja kreatiini trennivee sisse. Teise variandina võtan Amino Rushi ca 20 min enne trenni.
Tänane trennilugu:
Alates 1:48 tõmbab käima

Nüüd ootan MMi ülekannet ja külalist
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 21, 2011 at 5:45 p.l. #299331Kristjan-Johannes Konsap
MemberTänase kokkuvõte.
Täna tegin trennivaba päeva, sest eilne jalatrenn oli päris raske. Juba õhtul tundsin, kuidas lihased valusaks hakkavad jääma ning teadsin, et homne päev toob valu ja väsimuse…
Ja nii ka on: jalad on väga kanged. Üks asi on nelipea, millel oli põhirõhk, kuid igapäevaelus tuntavam on tuhar, mis jääb alati valusaks, kui harva suuremat koormust saab(käärkükk) ja sääred, mis igal sammul tunda annavad. Ja unustada ei saa ka reie kakspead. Ehk siis kogu komplekt. Kuna jalatrenn ON korralik koormus nii närvisüsteemile kui südamele, kopsudele jt, siis on puhkepäev mõistlik.
Dieedi ajal tegin pärast jalatrenni väiksema lihasgrupi trenni ehk õlapäeva. Ainult õla.
Pärastlõunal käisime taas rühmaga ujumas. Kasutasin seda aega pigem taastusprotseduurideks sauna ja külma duši vahel kui vees väsitamiseks. Kuid paari otsa jagu oma krooli, konna jm tehnikat lihvisin ikka. Ujumine iseenesest ka lihastele kasulik tegevus.
MM(nii palju kui laggivast videopildist nägin) oli vägev. Esta võit on kõva sõna, Oti võit. Rückenberg tegi elu parima tulemuse ehk finaali viies. Ja muidugi Kooviti maailmameistritiitel… tuleb tunnistada, et kõik on võimalik. Huilgasin siin arvuti taga ka: ehk oli abiks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Homme(kui metsast vähegi normaalsel ajal tagasi jõuan) seljatrenn. Kaasvõitlejad kibelesid juba täna trenni. Küll siis homme utsitan neid.
Ajalugu tänapäeva FB generatsioonile: http://9gag.com/gag/672491
november 21, 2011 at 6:04 p.l. #299220maleva
MemberKuhu sa sattunud oled? See küll sõjavägi pole, rohkem spaa moodi.
november 21, 2011 at 6:40 p.l. #299202-TANK-
Membernovember 22, 2011 at 7:37 e.l. #298804Kristjan-Johannes Konsap
MemberKuhu sa sattunud oled? See küll sõjavägi pole, rohkem spaa moodi.
Liialdad. 2x nädalas toimuvad sporditunnid väljaspool pataljoni. Kohapeal pole selleks lihtsalt tingimusi. Ujumine on Arte gümnaasiumis. Suurepärane idee iseenesest.
Kes tahab jõhkramat kogemust, siis soovitan minna Jõhvi, Viru jalaväepataljoni. Või Kuperjanovisse, seal peaks ka suht suur tamp taga olema.
Minu jaos on ka üks “supersõdur”, kes nimelt külma ilmaga kampsunit alla ei pane ja vastukarva habet ajab, et siis kõvatada saaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 22, 2011 at 7:38 e.l. #298791Kristjan-Johannes Konsap
MemberMul on üks sarnane pilt kus kirp (küll palju valgem ja noorem) on samas poosis jõuluvana ees

Tean, mida sa silmas pead. Oh aegu ammuseid, oh aegu kalleid neid.
november 28, 2011 at 6:06 p.l. #293108Kristjan-Johannes Konsap
MemberTäna tegin lõpuks jalatrenni, mille oleks pidanud ideaalis juba reedel tegema, aga väsimus oli sees ja ka nädalavahetusel ei jõudnud trenni. Väsimus seetõttu, et mul on juba eelmise nädala algusest RÄME köha, mis ei lase uinuda ning mille tõttu keset ööd tugeva köhahooga ärkan. Haigeks lubamist ei saa aga endale lubada, sest haiged meil nädalavahetusel linnaloale ei saa. Linnaloale saamist oli aga väga vaja.
Anti mulle küll siit Neo-Angini ja Brontexit, aga reedel välja saades läksin otse apteeki ja ostsin endale ise kangemat rohtu, mis ka suht kähku aitas. Kahjuks unustasin selle pataljoni tulles maha, aga tundub, et annab juba järele.
Tänase trenni tegin kergema, sest eelmine oli mäletavasti üpris tugev.
Säärte sirutused ette: 4x 15 (natuke tugevamalt kui lihtsalt soojenduseks, igal seerial 2 plaati juurde)
Kükk kang rinnal 6x 12-6 (Ott kunagi küsis, et kas ma seda teen ja soovitas soojalt. Pole ammu regulaarselt teinud, aga võttis päris hästi. Teatavasti suunab rohkem koormust reie nelipeale ja võtab koormust maha jala tagaosalt ja seljalt)
Käärkükk puuris, kang turjal 3x 15(astumisi ei teinud, sest analoogselt tsiviilsaalidele on ka pataljoni saal esmaspäeviti “weekend warrioreid” täis)
Kõhuli jalgade kõverdused 4x 12-15
Säärele ühe jalaga pöia sirutused 6x 10-15
Kerepainutused 4x 15-15
Keretõsted pukil, kettaga 3x 12
Trenn kokku 1 tund, 13 min(suht hea aeg minu jaoks).
Mahu tegin suht tagasihoidliku, sest uus jalatrenn on plaanitud juba reedeks.
See nädal on meil logistika teooriat täis: isegi pataljoniväliseid sporditunde pole. Samas loodan, et seetõttu jääb ka reservaeg puutumatuks ja trenni jõuab.
Vormiga olen suht-koht rahul juba: lihas on uuesti täis läinud ja klubisärgis ei pea silmi maha lööma.
november 28, 2011 at 6:23 p.l. #293083htilga
MemberSoovitan!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
http://www.tervisepy…/0/readmore/93/
1 tablett sisaldab 500mg toimeainet ning on kõigest muust jamast puhas.
Hind on ka inimlik, kuhugi ~8,3€ kanti jäi.
november 28, 2011 at 7:00 p.l. #293070Kristjan-Johannes Konsap
MemberSoovitan!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
http://www.tervisepy…/0/readmore/93/
1 tablett sisaldab 500mg toimeainet ning on kõigest muust jamast puhas.
Hind on ka inimlik, kuhugi ~8,3€ kanti jäi.
Njaa. Eks C-vitamiin ole üks põhilisi, mida stressi- ja haigusterohkel ajal võtta. Eraldi hetkel C-vitamiini ei võta, kuna tarbin a la üle päeva Ultralife vitamiine, millel on ka väga suur erinevate vitamiinide/mineraalide/ja muude tervist toetavate ainete sisaldus. Ja mis on samuti organismi poolt kergesti omastatavas vormis, sellepärast neid usaldan.
Eraldi C-vitamiini olen ostnud apteegist Vita-C vms nime all. Samuti 500 mg tabletid(kuigi ei tea, kui hea imendumisega).
Lisaks jätkub mul ka endiselt punase päevakübara tablette, mida tarbin 2 tk päevas, aga iga päev pole meeles võtta.
november 28, 2011 at 8:01 p.l. #293019htilga
MemberNjaa. Eks C-vitamiin ole üks põhilisi, mida stressi- ja haigusterohkel ajal võtta. Eraldi hetkel C-vitamiini ei võta, kuna tarbin a la üle päeva Ultralife vitamiine, millel on ka väga suur erinevate vitamiinide/mineraalide/ja muude tervist toetavate ainete sisaldus. Ja mis on samuti organismi poolt kergesti omastatavas vormis, sellepärast neid usaldan.
Eraldi C-vitamiini olen ostnud apteegist Vita-C vms nime all. Samuti 500 mg tabletid(kuigi ei tea, kui hea imendumisega).
Lisaks jätkub mul ka endiselt punase päevakübara tablette, mida tarbin 2 tk päevas, aga iga päev pole meeles võtta.
Mõtled seda?

Olen vaadanud selle “e-ainete” nimekirja ja selle põhjal väga ei soovitaks seda. Otsisin iga aine kohta eraldi infot ja potentsiaalselt päris karme asju oli sisse pandud. Allikaks oli raamat “Saladuslikud E–ained meie igapäevatoidus”.
november 29, 2011 at 11:06 e.l. #292305Kristjan-Johannes Konsap
MemberMõtled seda?

Olen vaadanud selle “e-ainete” nimekirja ja selle põhjal väga ei soovitaks seda. Otsisin iga aine kohta eraldi infot ja potentsiaalselt päris karme asju oli sisse pandud. Allikaks oli raamat “Saladuslikud E–ained meie igapäevatoidus”.
Seda jah.
november 29, 2011 at 11:18 e.l. #292278Alexander Andrusenko
ModeratorOlen ise ka varem tarbinud seda Vita-C-d, aga see on viimasel ajal apteekidest kadunud. 500 mg on mul õnnestunud hankida ainult närimistablette (ei mäleta nime). Närin neid 2-3 korda päevas olenevalt enesetundest.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.