Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Kristjan-Johannes Konsapi blogi
- This topic has 3,239 replies, 227 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
K J Konsap.
-
AutorPostitused
-
juuni 3, 2014 at 9:36 e.l. #367123
Tim.
MemberKemmi panemine on üks asi, paratamatus ka Eestis nagu statistika näitab, aga konkreetne kuju võiks küll käia nüüd pea norgus pikka aega ja häbi tunda, teades, et lisaks sellele, et vahele jäi, pole ju tegelt ka mingit vormi olla ja sai ju veel (eeldatavasti) puhtama taustaga sportlastelt igal võistlusel konkreetselt tappa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.juuni 3, 2014 at 11:57 e.l. #367127MariusL
MemberUsun, et häbi tal on. Vaadates seda, millise töö meedia teeb, siis peaks tal maine juba korralikult rikutud olema. Siimule lisaks olen ise ka kuulnud igast jutte muude ainete kohta, aga tulemuses jääb see kuidagi kajastamata.. Aga varem või hiljem võetakse enamus patustajaid ikkagi vahele.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 3, 2014 at 12:42 p.l. #367129Akrapovic
MemberTeine pool asju juures on see,et kui võistles siis kelle ta oma treeneriks oli märkinud.Kuigi ta ei olnud kindlasti seotud ega teadnud. Ise tunneks treeneri ees küll surmani häbi ,kui sellise jama keeraks.
juuni 3, 2014 at 1:29 p.l. #367131a n d y
MemberUsun, et häbi tal on. Vaadates seda, millise töö meedia teeb, siis peaks tal maine juba korralikult rikutud olema. Siimule lisaks olen ise ka kuulnud igast jutte muude ainete kohta, aga tulemuses jääb see kuidagi kajastamata.. Aga varem või hiljem võetakse enamus patustajaid ikkagi vahele.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Marius ei suuda rõõmu varjata, onju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teine pool asju juures on see,et kui võistles siis kelle ta oma treeneriks oli märkinud.Kuigi ta ei olnud kindlasti seotud ega teadnud. Ise tunneks treeneri ees küll surmani häbi ,kui sellise jama keeraks.
Jahh. Usun, et KÕIK teavad, et tema treener asjaga seotud ei ole. Kuid huvitav oleks ikkagi Imre poolset kommentaari kuulda!
juuni 3, 2014 at 2:03 p.l. #367133Sarge
MemberMarius ei suuda rõõmu varjata, onju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen alati rõõmus, kui valemängur jälle vahele võetakse. Usun, et kõik, kes võistlevad ausal teel jagavad minuga seda rõõmu. Samas olen ka natuke kurb ja pettunud, sest selline tee valiti endale.
Dopinguainete kasutajatele on loodud oma liiga.
juuni 3, 2014 at 3:13 p.l. #367135MariusL
MemberMarius ei suuda rõõmu varjata, onju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei saa õelda, et ma rõõmus oleks. Muidugi tekitab erinevaid tundeid see, et mees muga koos laval olnud ja äkki oleks veel olnud tulevikus, kes teab. Rõõmu tekitab see, et patustaja vahele võeti. Kahju on aga sellest, et mees sellise tee valis.
juuni 3, 2014 at 4:13 p.l. #367137FitMan
MemberMudaga loopimine läheb lahti. Võiks hakata avaldama ip aadresse nende ühe-postituse-5-minutit tagasi liitunute-tati pritsijate kohta. Tegelikult võiks üle minna foorumiga liitumise tasule, a la 3 € siis saab foorum “puhtamaks”, (selline asi toimib näiteks atv foorumis ja väga hästi)
juuni 3, 2014 at 5:24 p.l. #366545Kristjan-Johannes Konsap
MemberPostimehe video: Bernatski komisjoni tööd kokku võttev pressikonverents
24. minutil esitatakse antud teemat puudutav küsimus. Vastuseks noorsportlaste dopingukasutamisele hakkab Neinar Seli jahuma midagi “toidulisanditealase teadlikkuse tõstmisest”.
Kas ta arvab tõesti, et tegu oli järjekordse “USA Gaineri” juhtumiga? Leitud aine oli küll sama aga no andke andeks…
juuni 3, 2014 at 5:40 p.l. #366537Tragl
MemberMa kirjutasin siia ennist pika jutu, mis mind selle loo juures häirib. Kahjuks läks tekst kaotsi. Võtan siiski mõned punktid uuesti kokku.
1. Kirjutatakse, et oli ammu teada, et mees kasutas üht ja teist. Lubage küsida, miks te teadjad siis vennaga varem ei rääkinud? On asju, mida saab ennetada – kui on head tahet. Millal jõuab kohale, et iga dopingujuhtum kahjustab rõvedalt kogu seda ala? Kui on aimata, et asjad pole korras, siis vast tuleks probleemiga kohe tegeleda? Ja tegelema peaks kõik, kellel vähegi võimalik asja väärata.
2. Heidetakse ette kehva vormi. 18-aastane pikk rannafitnessist, kes teeb vormi kooli kõrvalt saia peal ja osales sisuliselt kõikidel võistlustel- vormil polnud tegelikult häda midagi. Asi ei ole ju siiski vormis. Mis vahet seal on, milline see oli? Kui oleks võimas vorm olnud, oleks midagi parem? Kahtlen.
3. Millalgi oli juttu Tartu noorkulturistidest, kes astusid dopinguteele. Mu meelest on see juhtum nende teistega seostatav. Tundub, et ühes Tartu seltskonnas on doping ilmne probleem. Kurb, et see on noorimate sportlaste seltskond. Samas on see loogiline ka, sest tegemist on ju alles tattidega, kes alles otsivad oma teed ja võib-olla vajavadki “vanemlikku suunamist”. Ühesõnaga, tööd tuleb Tartu noorte hulgas oi kui palju teha…
4. Veel kord – iga dopingujuhtum puudutab treenerit sama palju kui sportlast. Jah, treener ei pane talle seda suhu, kuid hea treener peaks sportlasi jälgima ja ta peab tundma ära ohumärgid. Noorimas vanusegrupis on treeneri roll eriti tähtis. Kui on sellised jamad, peab treener täiendavalt pingutama, täiendavat selgitustööd tegema. Treeneritöö ei ole vaid näitamine, kuidas raskusi tõsta ja poseerida.
5. Inimesed on erinevad. Ühed suudavad oma eksimustest õppida – kui mitte kohe, siis natuke hiljem, kui juba küpsust rohkem, teised võib-olla ei suuda. Sellise jamaga kaasnev isikuvastane kampaania võib teatud isiksusetüübi juures tekitada väga hullude tulemusteni viiva vastureaktsiooni. Seega ma paneksin südamele, ärge keerake eksinule selga, vaid püüdke neid suunata. Aidake neil leida õige tee. Pole mõtet teha asja halvemaks kui see niigi on. Noor mees – vitsad on valusad. Kui asju õigesti ajada, saab tast ühel päeval tubli sportlane.
juuni 3, 2014 at 5:52 p.l. #366534a n d y
Member3. Millalgi oli juttu Tartu noorkulturistidest, kes astusid dopinguteele. Mu meelest on see juhtum nende teistega seostatav. Tundub, et ühes Tartu seltskonnas on doping ilmne probleem. Kurb, et see on noorimate sportlaste seltskond. Samas on see loogiline ka, sest tegemist on ju alles tattidega, kes alles otsivad oma teed ja võib-olla vajavadki “vanemlikku suunamist”. Ühesõnaga, tööd tuleb Tartu noorte hulgas oi kui palju teha…
tegelt oli teada, et keegi tuletab selle nn “Lõuna-eesti katku” meelde.
aga seda ma ütlen, et need juhtumid ei ole omavahel seostatavad.
…ja siiski ärgem unustagem, et see aasta on tartu1/tallinn1….eelmine aasta tallinn2/tartu0…seega tiba õhust võetud seostatus. tallinnas on ju vahelejääjate protsent suurem…
juuni 3, 2014 at 5:54 p.l. #366517a n d y
Membermuide see point ei olnud mul, et nääe Tallinas tehakse kaa, vaid siiski see, et doping on kõikide linnade probleem.
juuni 3, 2014 at 6:31 p.l. #366480Akrapovic
Member1. Kirjutatakse, et oli ammu teada, et mees kasutas üht ja teist. Lubage küsida, miks te teadjad siis vennaga varem ei rääkinud? On asju, mida saab ennetada – kui on head tahet. Millal jõuab kohale, et iga dopingujuhtum kahjustab rõvedalt kogu seda ala? Kui on aimata, et asjad pole korras, siis vast tuleks probleemiga kohe tegeleda? Ja tegelema peaks kõik, kellel vähegi võimalik asja väärata.
2. Heidetakse ette kehva vormi. 18-aastane pikk rannafitnessist, kes teeb vormi kooli kõrvalt saia peal ja osales sisuliselt kõikidel võistlustel- vormil polnud tegelikult häda midagi. Asi ei ole ju siiski vormis. Mis vahet seal on, milline see oli? Kui oleks võimas vorm olnud, oleks midagi parem? Kahtlen.
+1
Kui keegi teadis ,et kasutas,siis keegi andis ka sõbraliku info edasi.
juuni 3, 2014 at 7:10 p.l. #367138Sarge
Member+1
Kui keegi teadis ,et kasutas,siis keegi andis ka sõbraliku info edasi.
Ma arvan pigem, et enne hoiti neid dopingurahasid suurvõistlusteks, et seal esikolmikus keegi maha võtta. Aga sellest aastast kehtestati dopingumaks, tänu millele saab ka “külavõistlustel” juba likvideerida dopingu kasutajad.
juuni 3, 2014 at 7:26 p.l. #367139Tragl
Membertegelt oli teada, et keegi tuletab selle nn “Lõuna-eesti katku” meelde.
aga seda ma ütlen, et need juhtumid ei ole omavahel seostatavad.
…ja siiski ärgem unustagem, et see aasta on tartu1/tallinn1….eelmine aasta tallinn2/tartu0…seega tiba õhust võetud seostatus. tallinnas on ju vahelejääjate protsent suurem…
Minu argument on see, et pole vahet, kas inimene on vahele jäänud või ei ole, pole vahet kas ta parasjagu võistleb või ei võistle, iga dopingujuhtum lammutab omal kombel müüri, seda enam kui tegemist on noortega. Ma pidasin silmas neid selle, kes võistlemisest loobusid ja kes ise tunnistasid, et pole puhtad. Kui ma ei eksi, siis kõik kuulusid/kuuluvad samasse treeningrakukesse, on juuniorid, tunnevad üksteist jms. Seos oleks nagu täitsa olemas. Paari aasta jooksul 3-4 dopinguvenda ühest ja samast klubist – natuke palju.
Teab, mis keerulised seosed seal olla võisid: treenid dopingupoistega koos, endal tuleb vorm jõle raskelt, aga teised kasvavad võimsalt – psühholoogiliselt võib kupli mõnel paigast küll keerata. Ja nii see läheb.
juuni 3, 2014 at 7:38 p.l. #367141a n d y
MemberMinu argument on see, et pole vahet, kas inimene on vahele jäänud või ei ole, pole vahet kas ta parasjagu võistleb või ei võistle, iga dopingujuhtum lammutab omal kombel müüri, seda enam kui tegemist on noortega. Ma pidasin silmas neid selle, kes võistlemisest loobusid ja kes ise tunnistasid, et pole puhtad. Kui ma ei eksi, siis kõik kuulusid/kuuluvad samasse treeningrakukesse, on juuniorid, tunnevad üksteist jms. Seos oleks nagu täitsa olemas. Paari aasta jooksul 3-4 dopinguvenda ühest ja samast klubist – natuke palju.
Teab, mis keerulised seosed seal olla võisid: treenid dopingupoistega koos, endal tuleb vorm jõle raskelt, aga teised kasvavad võimsalt – psühholoogiliselt võib kupli mõnel paigast küll keerata. Ja nii see läheb.
Ma sain väga hästi aru, keda Te mõtlete. Ma lihtsalt tean, et need juhtumid pole omavahel seotud.
Muidugi sealt rakukesest on sirgunud mitukümmend kulturisti ja mis edasi otsustatakse teha on ju iga mehe enda otsus.
Selles mõttes aga on ühel teatud interneti trollil õigus, et kui kõik lehed promovad ÜLISUURI mehemürakaid, kellel naturaalse spordiga mingit pistmist pole, siis võib kiusatus ju tekkida.
Hetkel ei räägi nendest noormeestest, kes on olnud steroididega pahuksis. Lihtsalt kõrvalteemana mainin, et kui iga valgupakikene on Bull Mentula pildiga ja isegi see leht promob võistlusi, kus mehed suuremad kui mäed ja kui kõik ahhetavad Kai Greene’i ja Schwarzu peale, siis mida on oodata. Kõik ei viitsi jääda keskmikuks. Au neile, kes jäävad ausa spordi peale.
Aga seda nn.ajupesu ei tehta ei klubide-ega iniemeste siseselt. Müts maha nende ees, kes seda rasket teed nühivad ilma “kütuseta”
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.