Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Kristjan-Johannes Konsapi blogi
- This topic has 3,239 replies, 227 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
K J Konsap.
-
AutorPostitused
-
november 14, 2012 at 9:13 e.l. #329891
Tragl
MemberLäksin ise ka siin ~kuu tagasi kinnastelt randesidemete peale üle. Rinda ja biitsa teha on ikka oluliselt parem ikka kui ranne on korralikult toestatud.
Kas see lõppkokkuvõttes rannet ei nõrgesta?
november 14, 2012 at 9:35 e.l. #329894IVARK
MemberKas see lõppkokkuvõttes rannet ei nõrgesta?
Nõrgestab, sellepärast ei maksagi kogu aeg nendega teha. Usun, et neid kasutataksegi ainult nö. suurima vastupanuga trennides, muudel päevadel kui maht on väiksem võiks ilma teha. Mul omad kogemused õpetasid:-)
november 14, 2012 at 9:40 e.l. #329896Archangel
MemberNõrgestab, sellepärast ei maksagi kogu aeg nendega teha. Usun, et neid kasutataksegi ainult nö. suurima vastupanuga trennides, muudel päevadel kui maht on väiksem võiks ilma teha. Mul omad kogemused õpetasid:-)
Jah, kas raskemad trennid või lihtsalt tavapäevadel viimaste seeriate suurimate raskuste puhul, kus sellised kohad nagu randmed ja alaselg on juba väsinud ning suured raskused tekitavad vigastuste-ohtu.
november 17, 2012 at 10:47 e.l. #330194lkv
MemberKas naine ei või siis ise endale raha teenida?
Maha ei pea jätma, aga enne tuleb mõelda, kas üldse lapsi teha. Mina küll enne majandusliku kindlustatuse saavutamist paljuneda ei kavatse.
Tahaks ikka lapsele kõike vajalikku pakkuda, mitte siia ilma virelema tuua.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 17, 2012 at 10:50 e.l. #330196Kristjan-Johannes Konsap
Membernovember 17, 2012 at 11:52 e.l. #330202Kristjan-Johannes Konsap
MemberKui juba teema tõstatati, räägin veidi viimasest ajast.
Läinud mikrotsükli viimased trennid kiskusid veidi raskeks just enesetunde koha pealt. Üleüldine väsimus ja toitumine läks ka lappama. Eks ole ka taas kuu aega lammutatud ja koormust aina tõstetud. Vaim tahaks puhata ja trenni teha teadmiseta, et PEAN uue rekordi tegema, suutlikkuseni pingutama.
Plaanisin järgmise nädala teha kergelt. Kuna tegemist ootavad vähemalt 3 toitumis/treeningkava ja koolitööd on ka palju, oleks olnud hea teha paar-kolm korda nädalas kergeid terve keha trenne.
Eile juhtus aga pull asi. Läksin õhtul trenni teadmisega, et teen kergelt. Sain aga vaevalt esimesed sõudeergomeetritõmbed ära teha kui tundsin, et teeks ikkagi kava järgi ja suht tugevalt. V-o piisas juba teadmisest, et VÕIN sel nädalal kergemalt võtta, et vaim puhata saaks.
Tegingi siis tavapärase rinnapäeva. Raskemates harjutustes teadlikult ca 2,5 kg kergema raskusega, kuid varu oli teha vähemalt sama palju kui viimati.
Samuti tegin trenni ilma igasuguste Workout Shockide jm stimulaatoriteta, mis näitab, et see jõud on mul ka niisama sees. Koos Shockiga ja trenniks keskendumisega peaks järgmisel nädalal taas arengut näitama.(Y)
Eile sai trennis ära proovitud ka FAST Pro sarja uus INTRA.
Olin seda pikka aega oodanud, sest Rushi sidruni ja mustika maitsed viskavad ikka lõpuks üle.
Kuidas iseloomustan? Maitse on kindlasti parem, magusam nagu mulle meeldib. Kogenud kasutaja võib kõrvalmaitsest nime järgi aminohappeid esile tuua, kuid mida rohkem trenni ajal jõin, seda enam ära harjusin.
Koostis käib ka ajaga kaasas.
Aminohappeid on soliidne kogus, eriti minu lemmikuid BCAA.
Samuti on sees beeta-alaniin: võin ühe beetaka annuse päevast vähemaks võtta.
Tsitruliinmalaat on esindatud, samuti tähtsamad mineraalained, mille kaotus trennis vähendab samuti töövõimet.
Rõõmustab ka magneesiumi olemasolu. Ise teen küll üle kuu Chela MZB kuuri, kuid paljud kindlasti alahindavad magneesiumi. Hea võimalus neile seda “vägisi sisse sööta”.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vitamiin B6 osaleb teatavasti valkude ainevahetuses, seega ka igati omal kohal.Kui juba, siis nimetan ka muud praegu kasutatavad lisandid.
Beeta-alaniin ca 5 g päevas, seni Amino Rush 1 annus hommikuse aeroobsega, teine õhtuse jõusaaliga. Pärast trenni Dextro ja Whey+, soetasin ka paki vaarika Whey3, lihtsalt vahelduseks Whey+ kahele maitsele. FASTi kreatiini pudistan ka veidi jookidesse sisse.
Täna sain normaalselt magada, mistõttu on motivatsioon ja energia taas tõusuteel. Pärast tööd personaaltreening ja endal seljatrenn.
november 20, 2012 at 11:27 e.l. #330427gmaster
MemberSoovitan sulle paremaks treeningaegseks jõudluseks delfiinimeditatsiooni
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2012 at 11:45 e.l. #330431Kristjan-Johannes Konsap
MemberSoovitan sulle paremaks treeningaegseks jõudluseks delfiinimeditatsiooni
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nagu ma aru saan, siis too daam on veidi peast lihtne?
Olen igasuguse abi eest tänulik, aga umbes sama juttu võin kuulata ka Nõmme raadiost.
Aga mida rohkemate inimestega ma tutvun, seda rohkem avastan, et ma olen ikka üpris normaalne selles taustsüsteemis.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2012 at 12:27 p.l. #330432IVARK
MemberNagu ma aru saan, siis too daam on veidi peast lihtne? Olen igasuguse abi eest tänulik, aga umbes sama juttu võin kuulata ka Nõmme raadiost. Aga mida rohkemate inimestega ma tutvun, seda rohkem avastan, et ma olen ikka üpris normaalne selles taustsüsteemis.
/> Su sagedus ei ole lihtsalt vastav. Ma ei saanud aru, kas ta rääkis 2012 või 2017 aastast, vahet pole, eks see jutt on sama segane kogu aeg.
november 20, 2012 at 3:37 p.l. #330441pinepearl
MemberNiisiis. Kuhu ma jäingi. Alustasin oma kulturismitreeninguid oma maakodus oma toas käepärase surumispingiga möllates. Vist peale 2. kuud liikusin üle 3ks jaotatud kavale, tehes keha 2x nädalas läbi. Need treeningud ei olnud just kõige lõbusamad, kuid ilmselt korvas suure sageduse madal intensiivsus, mis algajatel ikka on. Pausid seeriate vahel olid mul 30 sek. Kas ka 4ks jaotatud kava tegin ei mäleta. Igatahes on mul meeles, et tollal treeningkavasid uurides imestasin, miks võib ülakeha jaotada lausa 3/4 päeva peale, tervet alakeha peab aga endiselt treenima ühel päeval. Hiljem muidugi selgus, et ma polnudki hull, lihtsalt alakeha alahinnatakse pidevalt… Raskused polnud ilmselt ulmelised, sest kükki tegin ju kangiga, mille suutsin maast pea taha tõsta: kükipuuri mul polnud.
LISANDID JA IIDOLID
Mida kindlasti ära märkida tahtsin oli, et toidulisandeid hakkasin ma kasutama juba teisest treeningkuust. Võib öelda, et meil on üpris pikk suhe.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oma esimese paki legendaarset Protein Nr.1 ostsin soliidse juurdehindlusega Viru Keskuse Spantal Spordist. 4 spl seda peale trenni oli üks mu päeva korralikemaid valguannuseid. Muidu üritasin oma valgukotil järel käia ikka vanas Robocopi poes Telliskivi tänaval, kui vähegi hiljaks ei jäänud. Kord kuus sinna minna oli ikka suur sündmus. Peaaegu mäletan seda nö laohoonele omast lõhna, mis mind iga kord uksel tervitas. Muidugi vedas eriti siis, kui Härra Ott Kiivikas samal ajal seal juhtus olema. Kord olin suutnud kokku koguda suurema summa ja läksin sinna tõstevööd, kindaid ja valku soetama. Tegin tookord ka kliendikaardi, mis kohe esimese ostuga end ära tasus(Tee sinagi!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Peale selle sai soetatud ka üks motivatsiooniline pildimapp, mille sisu minu toa seina ehtima hakkas.Igatahes mäletan, et Ott isiklikult tuli mulle neid asju sobitama ja kui mees mulle ette astus, et ülemiselt riiulilt tõstevööd leida, avaldas mulle muljet tema läbi liibuva sviitri tungiv ulmeliselt lai selg.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mõnikord sai proovitud ka Whey Lemon Superit, mis tegelt oleks ehk hinna/koguse poolest mulle mõttekamgi olnud.Niisiis käisin korra kuus rongiga Tallinnas, et endale toidukraami tuua. Minu kuu norm oli 90 muna, 3 kg kana, 3 kg heeringat ja soliidne kogus kohupiima/kodujuustu. + pakk valku.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oma pisku taskuraha viisin põhiliselt jaama turule ja telliskivi säästukasse. Seda kogust andis muidugi koju tassida.
Nüüd jutustangi Teile loo oma elu parimast teeninduselamusest. Nimelt oli mul taaskord kuskilt raha tekkinud ja vaja oli hantlid ja lisaraskuseid muretseda.
Olnud oma tavapärase toidutavaari ära ostnud, suundusid Tallinn Kaubamajja, kust soetasid 2×15 kg tellitavad hantlid ja 10 kg ketta. Siis aga avastasin, et oh imet: ma vist ei jõuagi seda kõike koju tassida!

Tallinna Kaubamaja eeskujulikud töötajad tellisid mulle takso, andsid taksokupongi ja lasid veel kojugi helistada, et mulle rongi vastu tuldaks. Tervitused Spordiosakonda! Näete, mis tänu Teile poisist saanud on.
Treeningute algusperioodil mõjus trennipisik ka teistele. Oma pikaajalisest sõbrast naabripoisiga käisime sügisest kevadeni IGAL õhtul jooksmas. Kasvõi tavapärane väike ring+ asja juurde kuuluv päevasündmuste arutamine. Ka tema majja ilmus lõuatõmbamiskang, hiljem juba laenasid talle oma hantleid ja raskuseid. Tema aga printis mulle välja minu esimesed toitumisalased materjalid.
TOITUMINE
Toitumisele üritasin tähelepanu pöörata. Hommikusse kuulusid 3 muna. Tol ajal levinud info kohaselt aga eemaldasin neist kollased, saades nii ca 9g valku. Praegu mõtlen, et oleks vähemalt terved munad ära söönud, isegi olid tol ajal menüüs valku vähe. Loodetavasti sõin sinna kõrvale ka mingit putru… Koolilõunal ajasin endale sööki sisse “kogu raha eest” kuid siiski valisin võmalusel valgurikkamat poolt. Peale sööki sai koos mõne teise huvilisega piimakannu rüüstamas käidud. 2-3 kruusi läksid järjest nagu oleksime Ollika leti ääres
Peale kooli ja enne trenni sõin 9 kuud järjest heeringat, sest Amazon.ee artikkel “toidud, mis toimivad nagu toidulisand” väitis, et seal on enim kreatiini.
Lisaks veel küslauku ja vist ka mingi süsivesik. Tollest heeringast on mul siiani siiber. Kui ikka turult 3 kg heeringat ära ostad, siis kuu lõpuks pead seda juba vägisis sisse ajama. Liigse soola eemaldasin ma sealt leotamisega, saades nii üsna maitsetu tüki.Peale trenni läks siis 4 spl Protein Nr.1 ja peotäis rosnaid. Viimane toidukord oli 3 h peale sheiki ja koosnes 100g rasvatust kohupiimast + midagi veel.
Vahest juhtus ikka, et keegi perest käis mu toiduvarude kallal või et läksin emaga tülli, kuna tahtsin õhtusöögiks mõeldud hakkliha ära süüa. Ega temagi teadnud, et see äkitselt alanud hullus püsima jääb ja vilja kannab…
Toitumine oli küll suhteliselt korrapärane kuid kaloraaz madal. Alustades kaalusin ca 62 kg, 9 kuud hiljem 55kg
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga ma olen optimist: vähemalt sain üpris kuivaks ja mingi põhja ikka alla. Mingi aeg veel alustasin dieeti, süües hommikuks päevalilleseemnesuppi jms.Kõhtu tegin ka iga päev lootes saada sama, mis mehel pildi peal. Tulemuseks oli aga keskkoht, mis oli laiem kui õlad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mida veel tahtsin öelda, et juba suht treeningute alguses teadsin, et tahan saada kulturistiks. Mitte lihtsalt suuremaks ja tugevamaks, vaid võistlevaks kulturistiks. Käisin vaatamas ka esimesi võistlusi Salmes. Seal tundus, et minust laval olevate kujudeni on masendavalt pikk ületamatu tee…
Nagu mu järgmisest kirjatükist selgub, siis päris nii hull olukord ei olnud…
Ma alles praegu lugesin Sinu alustamise kohta. Puhas kuld.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2012 at 4:00 p.l. #330443Kristjan-Johannes Konsap
MemberMa alles praegu lugesin Sinu alustamise kohta. Puhas kuld.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pean sellele kunagi järje kirjutama. Suur osa huvitavaid seiklusi on veel rääkimata…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>II osa oleks Tallinnasse elama suundumine, Revali jõusaal, Oti noorte kulturistide rühm ja kõik muu, mis viis välja esimeste võistlusteni.
november 20, 2012 at 4:15 p.l. #330444pinepearl
MemberPean sellele kunagi järje kirjutama. Suur osa huvitavaid seiklusi on veel rääkimata…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>II osa oleks Tallinnasse elama suundumine, Revali jõusaal, Oti noorte kulturistide rühm ja kõik muu, mis viis välja esimeste võistlusteni.
Alusta kohe, ma arvan. Päris hea oleks homme varahommikul Riiga sõites Sinu seiklusi lugeda.
november 20, 2012 at 4:21 p.l. #330445Kristjan-Johannes Konsap
MemberAlusta kohe, ma arvan. Päris hea oleks homme varahommikul Riiga sõites Sinu seiklusi lugeda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> No kirjutamiseks peab kirjanikul ikka õige vaim peale tulema.Kuigi ega ma nende paari vaba tunniga täna niikuinii psühholoogia referaati valmis ei jõua.
november 20, 2012 at 4:26 p.l. #330446pinepearl
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> No kirjutamiseks peab kirjanikul ikka õige vaim peale tulema.Kuigi ega ma nende paari vaba tunniga täna niikuinii psühholoogia referaati valmis ei jõua.

No ma inspireerin Sind. Mida Sul selleks vaja on?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Võta shokolaadi või midagi…november 20, 2012 at 4:31 p.l. #330447Kristjan-Johannes Konsap
MemberNo ma inspireerin Sind. Mida Sul selleks vaja on?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Võta shokolaadi või midagi…Muusad inspireerivad kirjanikke. Kui su profiil nüüd ei valeta, siis oled selleks õigest soost.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>šokolaadi ma endale enam ei luba. Niigi olen viimane nädal õginud.

-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.