Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Kristjan-Johannes Konsapi blogi
- This topic has 3,239 replies, 227 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
K J Konsap.
-
AutorPostitused
-
oktoober 15, 2012 at 6:40 p.l. #327076
Sarge
MemberKirp, sul jäi midagi mainimata. Testo sul ju nii laes, et midagi on kasvama hakkanud!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 15, 2012 at 6:50 p.l. #327078Archangel
MemberNo taastumise koha pealt minu jaoks probleeme ei ole. Treenides hetkel igat suuremat lihast 3x nädalas 45min, 20 seeriat, 12x seerias umbes 40-50% maxiga, 30-60sek puhkused – siis olen küll väga sodi peale trenni, aga üldjuhul olen 48h pärast järgmiseks trenniks juba täiesti valmis ja ei tunne küll, et taastumisega probleeme oleks. Vbl viimasel päeval on selline tunne, et kerge väsimus nii vaimne, kui füüsiline hakkab peale tulema – kuid siis jällegi vaba päev otsa ning saab see väsimus minema pühitud.
Ma olen endale võtnud plaani iga 6 nädala tagant teha veel juurde taastav nädal, kus koormus 50%, et valmistustuda järgmiseks 6 nädalaseks tsükliks.
Eks see kindlasti individuaalne ka ja IMO sõltub ka tunduvalt rohkem aeroobset võimekusest. Sest kui see on madal siis palju seeriaid, kordusi ja lühikesi pause hakkavad juba selle nurga alt sind pinnima.
Peaks ka seda arvesse võtma, et tõsiste vigastuste oht on tunduvalt madalam selliste kavade puhul. Seega on reaalsem seda kava tunduvalt kauem kasutada ilma forsseeritud pausideta, mis suurte raskustega treenijatele tihtipeale paar korda aastas sisse juhtuvad. Ikka tõmmatakse siit või sealt lihas ära, kerge rebend või põletik vms.
Eks ülekoormuse oht võib tõesti olla ka selle kavaga, kuid IMO on tunduvalt lihtsam koormust ajutuselt veidi piirata, et ülekoormuse nähte vähendada – kui seda on treeningute vbl täiesti katki jätmine mingi lihase jaoks, kuna on tugevam vigastus käsil.
oktoober 15, 2012 at 7:04 p.l. #327079Kristjan-Johannes Konsap
MemberKirp, sul jäi midagi mainimata. Testo sul ju nii laes, et midagi on kasvama hakkanud!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ahjaa. Jätkem ikka midagi saladuseks ka. Vähemalt esialgu.See ju puhas auhinnamängu küsimus.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 15, 2012 at 8:01 p.l. #327084Sarge
MemberNo taastumise koha pealt minu jaoks probleeme ei ole. Treenides hetkel igat suuremat lihast 3x nädalas 45min, 20 seeriat, 12x seerias umbes 40-50% maxiga, 30-60sek puhkused.
Ma olen endale võtnud plaani iga 6 nädala tagant teha veel juurde taastav nädal, kus koormus 50%, et valmistustuda järgmiseks 6 nädalaseks tsükliks.
treeningute vbl täiesti katki jätmine mingi lihase jaoks, kuna on tugevam vigastus käsil.
Enne tegid trenni 40-50% ja taastad ennast 50%?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Või mõtled, et sellest 40-50% veel võtad omakorda 50%, ehk siis 25%?Peaks ka seda arvesse võtma, et tõsiste vigastuste oht on tunduvalt madalam selliste kavade puhul. Seega on reaalsem seda kava tunduvalt kauem kasutada ilma forsseeritud pausideta, mis suurte raskustega treenijatele tihtipeale paar korda aastas sisse juhtuvad. Ikka tõmmatakse siit või sealt lihas ära, kerge rebend või põletik vms.
Eks ülekoormuse oht võib tõesti olla ka selle kavaga, kuid IMO on tunduvalt lihtsam koormust ajutuselt veidi piirata, et ülekoormuse nähte vähendada – kui seda on treeningute vbl täiesti katki jätmine mingi lihase jaoks, kuna on tugevam vigastus käsil.
Sellise kava puhul on pikk ekstrentriline faas, mille tõttu on suure CK oht.
oktoober 16, 2012 at 1:28 p.l. #327120AlanBStard
ModeratorVäike tehniline küsimus, CK on vist Cock Knocker?
oktoober 16, 2012 at 1:37 p.l. #327121Sarge
MemberVäike tehniline küsimus, CK on vist Cock Knocker?
Just, täpselt nii!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Usun, et said väga hästi aru, mida mõtlesin.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2012 at 2:21 p.l. #327125AlanBStard
ModeratorEi saanud. Raske ekstsentrilise faasiga võiks kaasas käia kõva lammutustöö, lihasvalu ja kõrge kreatiinkinaas, aga kreatiinkinaas vist otseselt kedagi ei huvita kui just mõõtmas ei käi.
Või oli ikka kreatiinkinaas?
oktoober 16, 2012 at 3:00 p.l. #327129Kristjan-Johannes Konsap
MemberKohe-kohe Reval-Sporti rinnatrenni. Eile läks laadimiseks, aga loodetavasti läks asja ette, sest täna nädala tähtsaim trenn.
Olen trenniks vaimselt valmistunud, keskendunud ning loodetavasti on kasu. Eelmises trennis läks 10x10x67,5 kg lõpus mustalt, sest haare oli liiga kitsas ja triits väsis harjutuse lõpuks ära enne kui rind.
Täna tahaks siiski proovida 10×10 70kg-ga. Kui ei õnnestu, siis järgmine kord muudan plaani.
Keskendugem enne trenni. Plaanita ei saa sõtta minna.
oktoober 16, 2012 at 3:31 p.l. #327131vend vähk
ModeratorKohe-kohe Reval-Sporti rinnatrenni. Eile läks laadimiseks, aga loodetavasti läks asja ette, sest täna nädala tähtsaim trenn.
Olen trenniks vaimselt valmistunud, keskendunud ning loodetavasti on kasu. Eelmises trennis läks 10x10x67,5 kg lõpus mustalt, sest haare oli liiga kitsas ja triits väsis harjutuse lõpuks ära enne kui rind.
Täna tahaks siiski proovida 10×10 70kg-ga. Kui ei õnnestu, siis järgmine kord muudan plaani.
Keskendugem enne trenni. Plaanita ei saa sõtta minna.
Kusjuures mina kinkisin Kirbule selle uhke mütsi kunagi!
oktoober 16, 2012 at 6:29 p.l. #327150rait83
MemberNo taastumise koha pealt minu jaoks probleeme ei ole. Treenides hetkel igat suuremat lihast 3x nädalas 45min, 20 seeriat, 12x seerias umbes 40-50% maxiga, 30-60sek puhkused –
Nii treenides mõjutad ju ainult ühte tüüpi lihaskiudusid?
oktoober 16, 2012 at 6:46 p.l. #327152Kristjan-Johannes Konsap
MemberKusjuures mina kinkisin Kirbule selle uhke mütsi kunagi!

Tõsi ta on. Parimad 15 krooni, mis sa eales kulutanud oled.
oktoober 16, 2012 at 7:10 p.l. #327154Kristjan-Johannes Konsap
MemberTänane trenn oli enesetunde ja nt pumbatuse mõttes hea, aga eesmärk jäi siiski napilt täitmata.
Ehk siis 10x10x70 kg lamades surumise viimasel seerial ei tulnud mitte 10, vaid 9 kordust ja see oli ikka max mis max.
Tegelt teadsin, et kui viimasel trennil sai 10×10 patuga pooleks mustalt ära tehtud, siis enne ei tohi raskust suurendada, kuni 10x10x67,5 kg ilusti vormistatud.
Aga läksin ahneks nagu ikka. Lootsin parema taastumise peale jne.
Järgmine kord plaanin teha kas 67,5 kg-ga või isegi 65 kg-ga ja ülejärgmisel korral siis taas 70 ja üleülejärgmisel 72,5 kg.
Arvatavasti on rind järgmiseks korraks ka veidi paremini taastunud, sest EMV tõttu lükkub trenn esmaspäeva peale.
Teise harjutusena tegin kaldpingil lendamist 3x11x16 kg. Täna veidi kiirema tempoga, pumpavamalt, sest lamades surumine võttis ikka kõik rinnast välja, mis võtta andis.
Ettekallutatult lendamist tegin pingil lamades 3x11x7 kg.(aeglane negatiiv, plahvatuslik positiivne faas)
Istudes kõrvale lendamist 3x11x9 kg (aeglane negatiiv, plahvatuslik positiivne faas)
Prantsuse surumist seekord sirge kangiga (EZ oli hõivatud) 3x11x30 kg. (4 sek negatiiv, plahvatuslik positiivne faas)
Pärast trenni 40 min aeroobset. Venitused, vahurull, saun ja kontrastdušš.
Siim Kelneril palusin ka surumise tehnikat jälgida ning ta tõdes, et paremat õlga üritan alateadlikult venituse eest hoida, mistõttu parema poole puhul surun rohkem triitsaga. Siuke väärakas diagonaalis kangi hoid ühesõnaga. Üritan seda parandada.
Kuna Workout Shocki võtan hetkel reeglina ainult rinnapäeval, siis oli efekt seda suurem ja pumbatus metsik. Beeta-alaniini hakkasin ka taas tarbima. Loodetavasti jõuab efekt enne realiseeruda, kui kava läbi saab.
Fotokas oli ka kaasas, et võistlejate lavaküpseid vorme pildistada. Aga kuna masin streikis nagu tervishoiutöötaja, te täna pilte ei näe.
Peate ette kujutama tühja Kelnerit ja selga treenivat Liisi.
Samakamees võib lisaks ette kujutada Alexandrat, kes täna mind FitShop Robocopis külastas…
oktoober 16, 2012 at 7:22 p.l. #327155htilga
MemberMiks Shocki just rinnapäeval?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> võiks ju pigem kas jala või seljapäeval?oktoober 16, 2012 at 7:47 p.l. #327156Kristjan-Johannes Konsap
MemberMiks Shocki just rinnapäeval?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> võiks ju pigem kas jala või seljapäeval?Sest tahan just rinda järgi aidata. Selle areng on alati pinnuks silmas olnud. Järgmine eesmärk oleks selg.
oktoober 16, 2012 at 7:53 p.l. #327159Archangel
MemberNii treenides mõjutad ju ainult ühte tüüpi lihaskiudusid?
Ainult ühte tüüpi lihaskiude pole võimalik mõjutada. Alati saavad kõik tüübid suuremal või vähemal määral vatti. Jah võib öelda, et mõjutan veidi enam neid kiude, mis visuaalsele suurusele kõige paremini kaasa ei aita – kuid minu puhul on tegemist vajalikkusega, sest lihtsalt suuremaid raskusi pole mida kasutada.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.