Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Kristjan-Johannes Konsapi blogi
- This topic has 3,239 replies, 227 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
K J Konsap.
-
AutorPostitused
-
juuli 27, 2012 at 8:50 p.l. #320721
gmaster
MemberSaunas? Külm-kuum-külm-kuum-külm-kuum-külm.
juuli 28, 2012 at 10:32 e.l. #320742AlanBStard
ModeratorKas sa endal midagi tuksi ei karda keerata selliste burneridoosidega? Krooniline stressreaktsioon neerupealiste üleaktiivsusest + võimalik kilpnäärme alatalitlus?Seal on tibake kortisoolireaktsiooni allareguleerijat sees, vähevõitu muidugi.
Aga kilpnääre, millest?
juuli 28, 2012 at 10:33 e.l. #320743AlanBStard
ModeratorKirp, kas teed yoyo-dieeti või ainult ühe dieediringi?
juuli 28, 2012 at 10:42 e.l. #320744Kristjan-Johannes Konsap
Member“Algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama”
Nagu eestlaste peopidamisviisid, nii ka kaalulangetus. Kui eilne hommikune kaal polnud veel kalorikärpele reageerinud, siis õhtune pani suu ammuli. Ja kui teada, kui suur on sinu õhtuse ja hommikuse kaalu vahe, saab teha prognoose. Kui siia retsepti lisada veel tänane 10,5 tunnine uni, oligi hommikuseks tulemuseks 1 kg kaalulangust võrreldes 26.07 kaaluga. Üks asi on muidugi see, et pikem uni vähendabki kaalu. Samamoodi vähendab lühike uni öist kaalulangust ja seda tuleb ühelt teisele režiimile üle minnes arvestada.
Aga millest ma rääkida tahtsin, et kaalulangus toimubki teinekord viivitusega. Siin on muidugi palju erinevaid muutujaid, mis seda mõjutavad. Mõni ehk ütleb selle peale, et oluline on kaalulangus nädala lõikes. Nõustun. Kui tavainimeses tekitab iga päev kaalumine stressi, siis kaalu tõesti kord nädalas ja toimivate kavade puhul on edasiminek nähtav.
Ma aga arutleks veidi. Eile polnud isegi jõusaalitrenni, seega jäi see kulutus ära, kuid kaal langes ikkagi. Samas jäi ära ka trennijärgne sheik(ja paarsada kalorit) ning Amino Rushi annused, seega ei saand keha ka kreatiini, mis vett kinni hoiaks. Siia võib lisada veel soola ja palava ilma ja mille iganes. Ühesõnaga muutus ületas mu ootused. Arvatavasti pendeldab kaal edaspidi ka ülespoole tagasi, aga see on OK, sest 81,5 kanti peaksin kaaluma alles järgmise nädala lõpuks. Graafikust ees olla on rahustav.
Ahjaa: mida tahtsin veel öelda. Ka vorm saabub viivitusega. Kui ma võtan nüüd alla nt -500g nädalas, siis MINUL õnnestub ideaalset päevaplaani hoides võtta iga päev alla täpselt 100g, mis on ka suht lähedal piirile, palju keha üldse päevas rasva jõuab põletada. Aga kui ma kaotasin ühel päeval korraga -500g, kas ma jäin siis 400g lihasest ilma? Või olin järgmiseks päevaks poole kilo rasva võrra teravam?
Ei. Suurem kaalulangus on ikka tingitud veehulgamuutusest, glükogeenivarudest ja võib-olla ka soolestiku rütmist. Kuna keha aga veesisalduse taastab ja kaalu hoida õnnestub, siis järelikult toimus nädala lõpuks kaalulangus ikka rasva arvelt. Natuke teravam võib olla ka järgmiseks päevaks(vesi), kuid minul avaldub see kaalulangus pildis siis, kui kaalunumber püsima jääb, nö numbrid kinnitada õnnestub.
Kuna ma olen 2 päeva tublilt dieeti pidanud, lubasin endale täna veidi maitsvama ja ka suurema hommikusöögi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tunnikest aeroobset ma täna küll ei tee, kuid tugev jalatrenn on ees küll. Ja kui õhtune kaal näitab liigset tõusu, küll ma siis õhtusöögi kogust reguleerin.Vaba päev võimaldas hommikusöögi kalla rohkem vaeva näha, seega sõin külmade keedetud munade asemel kookosrasvaga praetud, salatimaitseaine ja mingi Maggi idamaise kastmega mune
Süsivesikuallikaks oli kaerakliipuder, mille 150 ml(ca 70g, ~30g süskareid) täitsid taldriku üllatavalt hästi! Üks mure mul tegelt kogustega on: kuna köögikaal on kadunud, hindan putrude/riisi jms koguseid silmaga ja sealt võib tulla kas vahe tegeliku kalorivajadusega.
Võtsin Paul Eerikust šnitti ja kasutasin erandlikult oma aia ande.
Korrektuse huvides lisan pildi ka taustast. Nimelt hommikusöök ei möödunud köögis vaid õues võrkkiiges. Siin teile pilt murust.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuniks söök valmis, panin sisse veidi aminohappeid, siis 2 kps Burnerit ja enne sööki 5 ml(lonks) kalamaksaõli.
Söögikorra lõppu 200 ml 2,5% piima, must kohv ja multivitamiin.
Täna Revalisse jalatrenni, kui ilm veidi jahedam ehk 19.00st. Võite liituda.
juuli 28, 2012 at 10:43 e.l. #320745Kristjan-Johannes Konsap
MemberSeal on tibake kortisoolireaktsiooni allareguleerijat sees, vähevõitu muidugi.
Aga kilpnääre, millest?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma teadsin, et sinu arvates võiks seda kasvõi topelt võtta.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 28, 2012 at 10:47 e.l. #320747Kristjan-Johannes Konsap
MemberKirp, kas teed yoyo-dieeti või ainult ühe dieediringi?
Teen Naistelehest leitud kapsasupidieeti ja jätsi-pitsadieeti. Ainult et kapsasupi ja jätsi-pitsata.
Ma kavatsen võtta normaalsele tasemele, kust VAIKSELT juurde hakata võtma. Näiteks 3 kuud juurde, 1 maha tsükkel.
juuli 28, 2012 at 1:10 p.l. #320750egle eller-nabi
MemberVäga isuäratav hommikusöök!! ja mainin, et sinu dieedi blogi on väga motiveeriv. Eelmist postitust lugesin eile mitu korda- iga kord kui magusa isu tuli
Ma lihtsalt alati harjunud end premeerima magusaga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lugesin aga jälle su juttu ja lõikasin endale värsket kurki sokolaadi asemel
juuli 28, 2012 at 1:59 p.l. #320751Kristjan-Johannes Konsap
MemberVäga isuäratav hommikusöök!! ja mainin, et sinu dieedi blogi on väga motiveeriv. Eelmist postitust lugesin eile mitu korda- iga kord kui magusa isu tuli
Ma lihtsalt alati harjunud end premeerima magusaga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lugesin aga jälle su juttu ja lõikasin endale värsket kurki sokolaadi asemel 
Silme ette tuli pilt, kuidas Egle kurki lõikab, nagu omal ajal rehielamus talu peremees leiba. Pere on pika söögilaua ääres, Egle uhkelt selle otsas. Ühes käes suur seatapunuga, teises kurk, mis pikk nagu prantsuse sai ja aina lõikab pereliikmetele vanuse järgi parajaid viilakaid.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tore kuulda, et mu blogist kellelegi kasu on. Eriti kui need söömata jäänud šokolaadid kasvõi 0,01% bikiini Euroopa meistritiitlile kaasa annavad.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hommikusöögi kohta nii palju, et vähemalt näeb hea välja! Üldiselt ei viitisi toidu maitsele väga rõhku panna.
juuli 28, 2012 at 5:37 p.l. #320753jrx
MemberSeal on tibake kortisoolireaktsiooni allareguleerijat sees, vähevõitu muidugi.
Aga kilpnääre, millest?
Mõtlesin, laksust, et L-türosiin äkki… aga nüüd jah mõistan, et see on aminohape ja olgugi, et selle puudumine võib põhjustada alatalitlust, siis üleannustamise korral vist negatiivset tagasisidemehhanismi ei teki.
juuli 28, 2012 at 7:20 p.l. #320756egle eller-nabi
MemberJah, täpselt õige pilt minust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kasu on väga palju olnud. Tõesti hea tõmmata paralleele. Kuigi ma ise ei taha end igal hommikul kaaluda. Hakkan liialt analüüsima igat sammu ja suutäit. Et äkki see ja teine ei sobi. Pigem paari päeva tagant- lootes positiivset üllatust.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minu “MIhklipäev” on homme kui pean Natalja ette astuma bikiinides
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma loodan väga, et kasu kajastub ka minu hooaja Bikini fitnessi vormis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> KIndlasti on see protsent suurem kui 0,01
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 28, 2012 at 7:52 p.l. #320757Kristjan-Johannes Konsap
MemberJah, täpselt õige pilt minust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kasu on väga palju olnud. Tõesti hea tõmmata paralleele. Kuigi ma ise ei taha end igal hommikul kaaluda. Hakkan liialt analüüsima igat sammu ja suutäit. Et äkki see ja teine ei sobi. Pigem paari päeva tagant- lootes positiivset üllatust.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minu “MIhklipäev” on homme kui pean Natalja ette astuma bikiinides
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma loodan väga, et kasu kajastub ka minu hooaja Bikini fitnessi vormis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> KIndlasti on see protsent suurem kui 0,01
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu ala ma väga ei jaga ja ei oska öelda, kas sul oleks vaja areneda just vormi või pigem lihasmassi suhtes. Vormile annab libastumiste vältimine kindlasti kaasa, lihasmassi dieedi ajal niikuinii ei kasvata.
juuli 28, 2012 at 7:54 p.l. #320758Kristjan-Johannes Konsap
MemberÜhesõnaga täna oli super jalatrenn. Kui trenni ajal oli muu kõrval ka energiatase ideaalne, siis hetkel hakkab väsimus kontidesse jõudma. Pikem kokkuvõte seega homme.
juuli 28, 2012 at 9:28 p.l. #320763AlanBStard
ModeratorTeen Naistelehest leitud kapsasupidieeti ja jätsi-pitsadieeti. Ainult et kapsasupi ja jätsi-pitsata.
Ma kavatsen võtta normaalsele tasemele, kust VAIKSELT juurde hakata võtma. Näiteks 3 kuud juurde, 1 maha tsükkel.
Ma yoyo all mõtlesin seda vaheldumisi lõikamiste + 3-nädalaste kasvutsüklitega asja mis ma kunagi rääkisin… aga tont teab kas selline töötab ka.
Idee selles et kogu kasv jääks lihase kõrgenenud insuliinitundikkuse ja kasvupotentsiaali alasse.
juuli 29, 2012 at 9:13 e.l. #320660Kristjan-Johannes Konsap
MemberMa yoyo all mõtlesin seda vaheldumisi lõikamiste + 3-nädalaste kasvutsüklitega asja mis ma kunagi rääkisin… aga tont teab kas selline töötab ka.
Idee selles et kogu kasv jääks lihase kõrgenenud insuliinitundikkuse ja kasvupotentsiaali alasse.
Ah see “pärast dieeti läheb kõik õgitud toit otse kasutusse ja kasvab vaid lihas”?
Mõni väidab midagi sellist ka tavapärase 2x aastas võistlushooaja puhul. V-o seal killuke tõtt on ja oma koht ka insuliinitundlikkusel, kuid kas see, mis pärast võistlusi mühinaga juurde tuleb, isegi kui peki lisandumist väga ei tähelda, on ikkagi kasvav lihas või kõigest taastuv? Kas see on üldse lihas või on see lihaste paisumine lihtsalt enne nullis olnud glükogeenivarude taastumine?
Kui ma nüüd suudan(jumal teab, kuidas mott on), siis hetkel on plaan proovida Indrek Otsuse bulkimismeetodit. Ehk nt 3 kuud võtad juurde 1 kg kuus, neljandal võtad 1 kg maha jne. See peaks tagama, et lisandunud kaal on maksimaalselt lihas ja samuti ei paisu kaal väga kaugele võistluskaalust. Lihtsam teha vahepeal väikseid kuuajaseid dieete, kuid korraga enne võistlust üks pikk 6 kuune dieet 10 kg maha saamiseks.
juuli 29, 2012 at 9:28 e.l. #320777Sarge
MemberMõni väidab midagi sellist ka tavapärase 2x aastas võistlushooaja puhul. V-o seal killuke tõtt on ja oma koht ka insuliinitundlikkusel, kuid kas see, mis pärast võistlusi mühinaga juurde tuleb, isegi kui peki lisandumist väga ei tähelda, on ikkagi kasvav lihas või kõigest taastuv? Kas see on üldse lihas või on see lihaste paisumine lihtsalt enne nullis olnud glükogeenivarude taastumine?
Vastan su küsimustele:
1. Taastuv lihas.
2. Lihaste paisumine lihtsalt enne nullis olnud glükogeenivarude taastumine.
Selline asi võib juhtuda ka niisama kui näiteks oled mitu päeva tööd teinud ja toitumine on kesiseks jäänud. On näha kohe, et lihas on olemas, aga tühi ja paistab väike (mõne jaoks kadunud). Hiljem kui vabal päeval saad paar päeva korralikult süüa, muutud kohe suuremaks.
Viimane võistlushooaeg tegin jalatrenne kolmapäeval kui võistlused leidsid aset laupäeval.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.