Kriitika treeningkavale
- This topic has 23 replies, 11 voices, and was last updated 12 years, 12 months tagasi by
Märt Puusepp.
-
AutorPostitused
-
november 28, 2012 at 9:09 p.l. #331080
daemonium
MemberSumo kükki? Sellega peab küll mingi ime puusade painduvus olema et mingit sügavust saavutada (vähemalt mul on selline tunne, ehk teised suudavad paremini).
Kui selja püsti hoidmine on nii tähtis selle prolapsi puhul (ei oska täpsemalt seda kommenteerida kuna pole antud asja asjatundja) siis kas poleks mõttekam teha just tõstja stiilis kükki ehk et rohkem rõhku eeskükil kus ettekallutamine pole väga võimalik?
Ass to grass ei tee jah,
november 28, 2012 at 9:36 p.l. #331082AlanBStard
ModeratorMillist mõju avaldab seljale jalapress? Mõned teevad vööga, on see vajalik?
Kui prouadele muljet tahad avaldada siis ikka.
november 28, 2012 at 9:36 p.l. #331083AlanBStard
ModeratorAss to grass ei tee jah,
november 28, 2012 at 10:25 p.l. #329868daemonium
MemberAga goblet squat?
Hommikul proovime ära.
edit:
Proovisin.
Võtan kavva.
Tnx soovituse eest!
november 29, 2012 at 3:16 p.l. #331108Martin Mägi
Member@ goblet squat. Mul on kavas “Jõutõmme pakkude pealt”, kuna ma ei oska otsida seda kuidagi, siis näitan enda videot. Ma teen seda valesti selles videos, jalad peaks laiemalt olema, peaks sügavamalt kükkima ja sirgema (püstisema) seljaga. Aga mõttest saab aru. Ja minu jaoks väga väljakutsuv. Mõjub kuidagi nagu küki ja jõutõmbe segu.
november 29, 2012 at 9:51 p.l. #331148toorik
MemberTundsin selle vastu veel huvi, et mitu harjutust näiteks rinnalihastele on mõtet ühel päeval teha? Kuidas on lood üldiselt teiste lihasgruppidega?
jaanuar 23, 2013 at 4:10 p.l. #335538toorik
MemberOlen nüüd veidi üle kolme kuu põhimõtteliselt selle kavaga treeninud. Eelmisest postitusest saadik olen teinud ka mõningaid muudatusi.
1. päev – Rind, õlg, triitseps, kõht
- Surumine kangiga lamades
- Surumine hantlitega kaldpingil
- Surumine kangiga istudes
- Lendamine küljele hantlitega seistes
- Ploki alla surumine triitsepsile
- Keretõste kõhupingil
- Kerepöörded trenažööril
- Õlatõsted hantlitega
2. päev – Selg, biitseps, jalg, säär
- Tõmme plokil ülalt ette või lõuatõmme
- Alatõmme trenažööril, kitsas haare
- Keretõste alaseljapingil
- Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes
- Jalapress
- Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli
- Pöiasirutus trenažööril istudes
- Jõutõmme (suhteliselt kerge raskusega selja tõttu)
Igatahes mõtlesin nüüd seda, et ma olen praeguse kavaga enda arvates rahul. Jõunäitajad on paranenud ning kehakaal on samuti tõusnud. Nüüd uurisin kehatüüpide kohta pisut enam ning sain aru, et olen ektomorfse kehatüübiga inimene. Kas mul oleks mõistlikum treenida sel juhul hoopis selle kava järgi http://www.fitness.ee/treeningkavad/49 ?
Samas ma tahaks seda kava mõnevõrra endale sobivamaks muuta. Kuidas ta oleks näiteks sellisel kujul:
- Kükk kangiga (selja tõttu kergema raskusega)
- Jalapress
- Surumine kangiga lamades
- Lõuatõmme
- Lendamine küljele hantlitega seistes
- Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes
- Lamades kitsa haardega surumine või ploki alla surumine
veebruar 6, 2013 at 3:00 p.l. #336559toorik
MemberTekkisid paar küsimust seoses õlgade treeninguga:
- Mis on kukla tagant surumise eelised võrreldes eest surumisega?
- Mida arvata kangi tõmbest lõua alla? Kas seda on mõistlikum teha kitsa või laia haardega?
veebruar 7, 2013 at 8:35 e.l. #336606Märt Puusepp
MemberMinu arvamus:
- Väldi kukla tagant surumist, kuna sellega kaasneb liiga suur vigastuse oht.
- Mida kitsam haare, seda rohkem töötab trapets. Laiema haarde puhul aga õla keskmine pea!
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.