Skip to main content

Kreatiini tarbimine

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kreatiini tarbimine

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    Renxx
    Member

Saan varsti 16 aasta vanuseks ja ma olen pikkuse endal välja kasvanud.. 188 cm umbes pikkuseks ,aga kaaluks ainult 61 kilo ,mis on ikkagi suhteliselt vähe.

No ja lugesin kreatiini kohta ,et annab kilosi juurde ja lihasmassi kah.

Küsimus siis selline ,et kas mul tasuks hakata kreatiini kasutama?

Kas vanuse suhtes ei ole mingeid jamasi?

Käin trennis 2-3 nädalas ja teen praegult algajate kava. Olen käinud umbes aasta jõusaalis.Pausidega ,aga siiski.. vahepeal tegin ka siis Kiivikase kaheks jaotatud kava.

Praegult umbes 3 nädalat algajate kava jälle teinud.

Varsti plaanis jälle kaheks jaotatud kava võtta.

Aksel
    Member

Pole kiiret kuhugi. Jõuad veel. Sul peaks seal sees veel kõik ka ilma kreatiinita toimima. Keemiaga pole mõtet kiirustada nii noores eas (ja algajana).

Võta parem proteeini pulbreid! Proteiin on ehitusmaterjal – ilma selleta ei teki suurt midagi. Toiduga saad küll, kuid kui areneda tahad ja kõvasti trenni teed, siis tuleb söögiga saadavast puudu (jääb väheks).

-Egert
    Member

Jah, proteiini võid juba tarbima hakata esimesest treeningpäevast.

Renxx
    Member

aga võtmine oleks halb?

Aksel
    Member

Sel juhul halb jah, kui püüad asendada proteiini kreatiiniga.

Muide, Prantsusmaal on kreatiin üldse keeltud. Ära võta seda liiga dramaatiliselt, aga minu soovitus küll on, et ootaksid veel kreatiiniga. Kuhu siis nüüd kiiret?

Kui tahad kiiremat arengut, siis kasuta proteiini, vitamiine (eriti C-d!!!), joo vet piisavalt. See oleks nagu see õigem järjekord. On palju lihtsamaid ja Sulle kasulikumaid vahendeid oma organismi toetamiseks. Aga see on vaid minu arvamus.

Madis232
    Member

to aksel : proteiini ei asendata kreatiiniga. . proteiini tarvitatakse samaaegselt kui sul on kraetiini kuur peal (st: esimesel viiel päeval 4 x 5 g (tl) päevas. Edaspidi treeningupäeval 2 x 5 g, puhkepäeval 1 x 5 g. + paus .. uus tsykkel )

Aksel
    Member

Madis,

proteiini kasutatakse kogu aeg, kui trenni teed vähegi tõsisemalt. Kaugeltki mitte ainult kreatiinikuuride aegu. Kreatiini võid võtta, aga proteiini peaksid tarbima – selles see vahe.

Aksel
    Member

Antud juhul aga räägime alles 15-aastasest jõumehest… ja tema kreatiini vajadusest.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.