Otsisin küll, aga mina vähemalt ei leidnud. Minu küsimus on kreatiini laadimisperioodi kohta. 5 päeva jooksul peaks iga päev võtma 20 g kreatiini, aga kui mu esimene kord oleks kusagil kell 7 enne hommikusööki, teine enne trenni umbes kell 10 ja kolmas peale trenni umbes kell 12, kas siis selline suhteliselt lühikese aja jooksul suures koguses võtmine mõjub kuidagi halvasti? (tahan kindlasti teha laadimisperioodi, mitte koheselt enne ja pärast trenni võtma hakata).
Tänud ette!
Vt. raamatut Sports Nutrition: Fats and Proteins, Judy A. Driskell. Seal on eraldi peatükk lausa kreatiinile pühendatud. Täiskasvanu, 70kg kaaluva inimese keskmine lihastes sisalduva kreatiini kogus on 120g, keha on võimeline aga hoidma kokku 160g. Päevas kulutatakse normaalolukorras 1-2g.
Parim kreatiini laadimise tehnika uurimuste järgi on 20g/päevas, soovitatavalt 5g kogusteks jagatult, 5-7 päeva jooksul. Mõned uurimused soovitavad tarbida laadimisperioodil 0,3g kehakaalu kg kohta päevas ehk siis 15-30g vastavalt 50-100kg inimesel. Sellisel moel suureneb lihases kreatiini hulk 10-40%. Seejärel, kui laadimisperiood on lõppenud, ei ole mõtet sellist kogust enam sisse ajada, vaid jääda 3-5g/päevas juurde.