Kreatiin
- This topic has 31 replies, 18 voices, and was last updated 18 years, 2 months tagasi by
vonpertus.
-
AutorPostitused
-
oktoober 21, 2007 at 4:16 p.l. #128734
1Dhit
MemberTahaks kah siis teada, et palju ma peaksin tarbima päevas ning ka mis päevadel?
Et pakendi peal on kirjas 3g/päev aga tuttavad jõusaalist rääkinud, et ~10g. Samas pole mul sellist üüratut lihasmassi kah. Ning millal ja millega ma peaksin seda võtma?
Aga palju muidu vadakuvalku peaks päevas võtma? Enne võtsin 25g peale trenni koos viinamarjasuhkruga aga nüüd soovitati 75g päevas, et muidu ei saa normaalses koguses valku kätte.
oktoober 27, 2007 at 11:08 e.l. #129305Ardivaba
MemberIse kasutan ja tulemus on vapustav.
november 11, 2007 at 3:45 p.l. #130862Kääbus
MemberMind huvitab küsimus, millele ma vastust kohe kusagilt ei leidnud.
Millal oleks aeg hakata tarbima kreatiini ja valku jne ?
Olen kuulnud, et kui kohe hakata tarbima, siis võib lihased ära rikkuda, aga selles kindel ei ole.
november 11, 2007 at 5:47 p.l. #130874painkiller
MemberEnne tuleks ikka natuke trenni teha! Proteiini võib veel ligi võtta, et paremini taastuda, aga algajal pole kreatiiniga küll midagi eriti teha.
november 11, 2007 at 5:53 p.l. #130875painkiller
MemberTahaks kah siis teada, et palju ma peaksin tarbima päevas ning ka mis päevadel?Et pakendi peal on kirjas 3g/päev aga tuttavad jõusaalist rääkinud, et ~10g. Samas pole mul sellist üüratut lihasmassi kah. Ning millal ja millega ma peaksin seda võtma?
Aga palju muidu vadakuvalku peaks päevas võtma? Enne võtsin 25g peale trenni koos viinamarjasuhkruga aga nüüd soovitati 75g päevas, et muidu ei saa normaalses koguses valku kätte.
Võta enne ja peale trenni, ning viinamarja mahlaga. Sellise kombinatsiooniga siis 5g enne ka 5 pärast, kuid nagu eelnevalt öeldud pole nii suurel kogusel eriti mõttet, aga kui raha on siis miks mitte… Aga aitaks ka kui sa võtaksid 5g enne trenni.
Vadakuvalku, ehk siis pulbrit võta ainult peale trenni, nii umbes 30g valku (arvesta ise kui palju sa pulbrit pead võtma), aga muul ajal püüa söögiga kõik kätte saada! 75g on ühe korraga ikka liiga palju!
november 11, 2007 at 6:04 p.l. #130878maximus89
Member5g pulbrit tund aega enne trenni, sest kreatiin pulbri kujul pidavat imenduma nii ~tund aega.Samuti tuleks arvestada sellega, et osa sellest kreatiinist lagundatakse maos ära, enne kui ta jõuab verre imenduda.
november 11, 2007 at 6:04 p.l. #130879Ahha
Memberei tea tarbisin Fasti kreatiini paar purki aga aru küll ei ole saand et midagi paremaks või halvemaks oleks läind … vb mingi teise firma oma mõikab paremini
november 11, 2007 at 6:30 p.l. #130881Kääbus
MemberEnne tuleks ikka natuke trenni teha! Proteiini võib veel ligi võtta, et paremini taastuda, aga algajal pole kreatiiniga küll midagi eriti teha.Kui palju on natukene ?
Millal teised hakkasid tarvitama kreatiini, valku jne ?
november 11, 2007 at 6:42 p.l. #13088413gERt
Memberei tea tarbisin Fasti kreatiini paar purki aga aru küll ei ole saand et midagi paremaks või halvemaks oleks läind … vb mingi teise firma oma mõikab pareminiSee pidi parim kreatiin olema: http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…;products_id=57
november 24, 2007 at 1:05 p.l. #132100vonpertus
MemberKas kreatiin pürovaati(firma leader toode) tuleb tarbida samamoodi kui monohüdraati? Pakendil on kirjutatud informatsiooniks ainult, et võtta 5g toodet 45 minutit ennem trenni. Ja nii olen ka 40 päeva teinud(ka puhkepäevadel v6tnud)
Aga küsimus oleks, et kas nüüd oleks aeg paus teha, kui pikk?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vabandan kui küsimus foorumist läbi jooksnud, ise ei leidnud.
Pürovaadi kohta üldse vähe infot:S
Ette tänades!
november 24, 2007 at 3:40 p.l. #132106antz
MemberKreatiini kohta nii palju siis, et võtmisviise on mitmeid. Võimalik on laadimisega esimesed 5 päeva 4x5g, ja edasi iga päev 5g ja trenni päevadel 2 korda päevas 5 grammi. Ja kokkunii 3-4 nädalat, millele peab vähemalt kuu ajane paus järgi tulema. Teine võimalus on võtta iga päev 5grammi ja trenni päevadel 2 korda päevas 5 grammi. Seda siis keskmist kasvu mehe puhul.
Kreatiin seob vett kehas, mis tõstab ka keha kaalu. Samas ta kiirendab taastumist, mis võimaldab rohkem trenni teha ja sellest ja kiirem areng. Peale kreatiini kuuri lõppemist kaotan, mina üldiselt kuskil kilo. Seda siis vee arvelt. Jõud ei kao kuskile, küll aga aeglustub taastumine ja sellest võib tekkida ka tunne, et jõud on kadunud.
Proteiinist ehk valgust nii palju, et tarbida tuleks seda 2g kehakilo kohta päevas kokku, et kasvada korralikult. Keha seedib ühe korraga 35-40grammi valku. Nii, et ei ole mõtet virutada korraga 75g pulbrit sisse. Pulbrit kasutatakse üldiselt, kui ei ole võimalik enam toidust kätte saada vajalikku valgu hulka (liiga palju peaks sööma).
Mina kaldun arvama, et ennem peaks saama enam vähem paika toitumise ja puhkuse, siis alles hakkata täiendama pulbritega, mis siis et tegu on looduslike asjadega. Ise kasutan nii proteiini, kui kreatiini. Kreatiini ei soovitaks noortele ja algajatele. Enne võiks aastakese niisama trenni teha või kuni tunne, et areng jääb toppama. Siis lülitaksid nagu turbo hetkeks sisse mis aitab madalseisust üle saada. Seda siis kreatiini puhul. Valku võib kohe tarbima hakkata, kui tunned et tekkib vajadus.
See siis minu arvamus, parandage mind julgelt kui puusse panin. Pole mingine spetsialist.
november 24, 2007 at 9:10 p.l. #132129wokie
MemberTegin aasta tagasi kreatiin monohüdraadi kuuri ning pean tõdema, et nii mass kui ka jõudu tuli juurde ning peale kuuri jõud küll märgatavalt ei kahanenud. Kavatsen homme uut kuuri alustada, seekord kroovin siis FAST-i kreatiini.
november 24, 2007 at 10:57 p.l. #132139vonpertus
MemberPürovaati pole vaja laadida(pakendilt loeb) ja see ei seo ka vett, sellepärast ise seda kasutama hakkasin. Monohüdraati olen ise ka kunagi kasutanud ja selle kohta informatsiooni fitness portaalis väga palju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga probleem selles, et ei tea kas PÜROVAADIST tuleb ka peale 5 nädalast kasutamist paus teha? Ja kui pikk? Päris algaja ei ole trenni teinud 5a, kuigi hetkel vähe teiste eesmärkkidega ja u. 6x nädalas.november 25, 2007 at 6:54 e.l. #132143LB
Memberma saan siis aru et pmst. dieedi ajal pole mõtetgi kreatiini poole vaadata jah ? ( väike offtopic kyssa ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei viitsind mõttetult uut teemat teha: miks vadakukoks haisema hakkab kui seda paar päeva sheikeris hoida ? )november 25, 2007 at 9:13 e.l. #132146extacy
Memberma saan siis aru et pmst. dieedi ajal pole mõtetgi kreatiini poole vaadata jah ? ( väike offtopic kyssa ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei viitsind mõttetult uut teemat teha: miks vadakukoks haisema hakkab kui seda paar päeva sheikeris hoida ? )Kas sa hoiad piima ennem joomist paar päeva klaasis? ei hoia. Seega tee sheik valmis vahetult ennem selle võtmist.

Mul kreatiin annab küll märgatavalt jõudu juurde ja laadisin 20g päevas. nüüd 10g päevas.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.