Kreatiin
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kreatiin
- This topic has 1,026 replies, 341 voices, and was last updated 5 years, 9 months tagasi by
vend vähk.
-
AutorPostitused
-
august 28, 2009 at 6:20 e.l. #215985
Molt
MemberMa arvan, et ma hakkan päevas 5 grammi tegema, kas soovitate see mul ära jaotada või lasen peale trenni sisse? Treenin teen 3 korda nädalas, kuigi tahaks rohkem, arvan, et hakkan 4 korda tegema. Ja kas puhkepäevadel tarbin samuti siis 5 grammi?
Keegi küsis, kas ma jõusaalis jalgu ei teegi. Tegelt teen küll, aga jalgu käsib treener teha kui jalad olen ära teinud, siis treener läheb minema ja ma hakkan muid lihaseid tegema. Vabandust, mu võhiklikkuse pärast, aga nende masinate nimesid ma ei tea (on jalapress, siis on üks agregaat mis treenib sääri ja üks on reie tagaosa ja sääre jaoks). Aga kangiga kükke pole veel teinud, sest olen kuulnud, et see paneb kasvu kinni. Mina seda ei usu aga skeptiline olen siiani.
august 28, 2009 at 6:32 e.l. #215986JamesC
MemberTervist,Tegelen kergejõustikuga ja peamiseks alaks on 100 ja 200 meetri jooksud. Kõik ütlevad, et mul on võimsad jalad ja nõrk ülakeha. Olen käinud jõusaalis 1 aasta, pole teinud kava järgi vaid suht suvaliselt (peamiselt rinnalt surumine, biitseps, triitseps). Kõhtu ja selga teen ka ja jalgadest ei tasu üldse rääkida. Sangpommiga hüppan ja teen tõkkeastumisi. Suvel olen ainult jõutrenni teinud. Ostisn kuu aega tagasi endale Whey 100% standardi 2,2 tünni. Ei tea, kas on tarvis kreatiini tegema hakata, aga ühest artiklist lugesin, et see aitab sprindile kaasa. Tsiteerin: “Toime:
Kreatiin on kasutamisel peamiselt sprindi, jõu ja kiirusjõualadel. Kergejõustikus kasutatase peamiselt sprindis, seevastu alates 800m ei kasutata, sest kehakaal tõuseks”
Tahaks sprindi tulemusi küll parandada, aga ennekõike huvitab mind see, kas see kuidagimoodi mõjutab tervist. Olen kuulnud, et tavaline inimene vajab seal 1 grammi juures kreatiini päevas ja treeniv inimene 3-6 grammi. Ei saa aru, miks peab seda siis 20 grammi päevas sisse ahmima. Olen ikka mitu tundi lugenud ja kuulnud õudusjutte peenise kahanemisest jne. Selle nimel ma küll seda võlupulbrit ei hakkaks manustama. Tahaks ikka säilitada endas ilu ja tervise ennekõike, alles siis tuleks sportlikud võimed. Sooviks teadjamatelt teada, kuidas ma peaks seda pulbrikest tarvitama, kui üldse pean. Ei ütleks ära ka üldisele lihaskasvule.Kui võimalik, siis sooviks teada sprinterite treeningkava (mu treener suht loll, ei luba trenni jal juua ja ajab suht tihti paska). Tahaks teada, kas Bolt ja muud sprinterid ka selliseid toidulisandeid taribvad. Olen 185 cm pikk ja kaalun 78 kilo.
Ma ütlen, et huvipärast tegin proovi, kiirusaladel ja kuul ja oda ning ketas, massi tuli , kusjuures veest, kui võtad kreatiini, siis proovi ikka seda nii võtta, et üleliigset vett naha alla ei kogu, ala mis kõige tähtsam, kui ma seda katset tegin muutus keha hästi tundvaks… oskasid igat pisi lihast eraldi kontrollida, mida ma pole varem suutnud, aga igal ühel, erinev areng, vot tak BY:Härra
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 28, 2009 at 7:51 p.l. #215554Molt
MemberMa ütlen, et huvipärast tegin proovi, kiirusaladel ja kuul ja oda ning ketas, massi tuli , kusjuures veest, kui võtad kreatiini, siis proovi ikka seda nii võtta, et üleliigset vett naha alla ei kogu, ala mis kõige tähtsam, kui ma seda katset tegin muutus keha hästi tundvaks… oskasid igat pisi lihast eraldi kontrollida, mida ma pole varem suutnud, aga igal ühel, erinev areng, vot tak BY:Härra
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sellest kohast ei saa aru. Kuidas seda vee kogumist siis ära hoida? Ja kuidas ma peaks seda üldse tarvitama, kas 5 g ühtlaselt päeva peale ära jaotatuna või kuidas?
august 28, 2009 at 8:56 p.l. #216149Arnie
MemberBolt on tunnistanud, et ainuke toidulisand, mida ta tarvitab on C-vitamiin.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 28, 2009 at 9:29 p.l. #216150matroxx
Membereelkõige tee baasharjutusi saalis.igasugused eraldi biitseps,triitseps pole eriti mõtekas ning ei anna tulemusi sprindis.tähtis on plahvatuslik jõud mitte mass.
vett peaks kohe kindlasti tarbima nii saalis kui eriti siis kui väljas pikemaid lõikke jooksed.
august 28, 2009 at 10:00 p.l. #216155Molt
Membereelkõige tee baasharjutusi saalis.igasugused eraldi biitseps,triitseps pole eriti mõtekas ning ei anna tulemusi sprindis.tähtis on plahvatuslik jõud mitte mass.vett peaks kohe kindlasti tarbima nii saalis kui eriti siis kui väljas pikemaid lõikke jooksed.
Aga miks sprinteritel üldse suured lihased on? Vaatasin MMi ja seal oli üks valge noor prantsuse poiss, aeg 10,04. Oli suht peenike. Kas sprineritle peavad kõik lihased suured ja tugevad olema, ma ei saa aru, kuidas trapets näiteks kaasa aitab? Ja kuidas selle kreatiini manustamisega jääb?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 28, 2009 at 11:21 p.l. #216156pikkpoiss
MemberJõuavad kätega kiiremini töötada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Imelik oleks ka kui jalad on üli treenitud ja siis ülakeha on nõrk ja peenike.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 29, 2009 at 4:22 e.l. #216162JACKO
MemberKindlasti annab kreatiin juurde ka kiiruse aladel, kuid siinkohal soovitaks kretiinetüülestrit, mis ei seo vett, kuid kasvatab jõunäitajaid, kiirust ja ka lihasmassi. Monohüdraat aga ei ole nii puhas ja on tunduvalt raskemini organismilie omastatav, kui etüülester. Viimase puhul ei ole vaja teha ka mingit laadimist! Parema tulemuse samiseks soovitan võtta koos beta-alaniiniga, lisades tiba dextroosi.
august 29, 2009 at 7:19 e.l. #216172matroxx
Memberlihasmass peab olema vastavuses jõuga.seda eriti sprindis.neid suuri kappe on olnud küll kes stardijoonel hirmsa mulje jätavad kuid ajad pole midagi erilist.
august 29, 2009 at 8:14 e.l. #216186matti
Memberlihasmass peab olema vastavuses jõuga.seda eriti sprindis.neid suuri kappe on olnud küll kes stardijoonel hirmsa mulje jätavad kuid ajad pole midagi erilist.Selliste kappide koht on pigem heitealadel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 29, 2009 at 8:39 e.l. #216188rinaldo
MemberAga miks sprinteritel üldse suured lihased on? Kas sprineritle peavad kõik lihased suured ja tugevad olema, ma ei saa aru, kuidas trapets näiteks kaasa aitab?Mida suuremad on lihased, seda rohkem on nendes jõudu. Närvisüsteemi ja glükogeenivarude arendamine on ka tähtis, aga ilma lihashüpertroofiata on raske kuskile jõuda.
august 29, 2009 at 8:50 e.l. #216189Mart Muru
Memberaugust 29, 2009 at 9:45 e.l. #216204Vilps
MemberMa arvan, et ma hakkan päevas 5 grammi tegema, kas soovitate see mul ära jaotada või lasen peale trenni sisse? Treenin teen 3 korda nädalas, kuigi tahaks rohkem, arvan, et hakkan 4 korda tegema. Ja kas puhkepäevadel tarbin samuti siis 5 grammi?Keegi küsis, kas ma jõusaalis jalgu ei teegi. Tegelt teen küll, aga jalgu käsib treener teha kui jalad olen ära teinud, siis treener läheb minema ja ma hakkan muid lihaseid tegema. Vabandust, mu võhiklikkuse pärast, aga nende masinate nimesid ma ei tea (on jalapress, siis on üks agregaat mis treenib sääri ja üks on reie tagaosa ja sääre jaoks). Aga kangiga kükke pole veel teinud, sest olen kuulnud, et see paneb kasvu kinni. Mina seda ei usu aga skeptiline olen siiani.
Üks hea artikkel kreatiiniga seonduvate müütide kohta.
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=5282
Võta trennipäevadel 10g, puhkepäevadel 5g – oleks minu soovitus. Kükki peaks sa kindlasti tegema.
Maksimaalse kiiruse arendamise puhul tuleks kindlasti treenida puusa stabiliseerivaid liihaseid – näiteks kõhulihased, tuharad ja reie tagakülg. Kindlasti peaksid vältima lihaste düsbalansi, mis tähendab, et kui treenid reie tagakülge tuleks treenida ka esikülge. Treeningutes peaksid kindlasti tähelepanu suunama plahvatusliku jõu arendamisele. Eks treener oskab sind ilmselt piisavalt juhendada. Edu.
september 1, 2009 at 4:56 p.l. #216709jaagok
Memberolks.üks küsimus veel: kui ma pean võtma kreatiini enne ja pärast trenni, siis mis saab neist päevadest kui mul tenni ei ole?
Sellele saad vist vastuse isegi pakendi pealt. Trennivabal päeval võetakse enne hommikusööki. Kui on laadimispäev, siis nagu ikka . 4x päevas jaotatuna päeva peale võrdselt enam-vähem.
september 30, 2009 at 4:17 p.l. #223127j6ujunn
MemberTerv!
Kas kreatiin monot tasub kasutada ka taastus vahendina?,eeldades et treeningmaht suur.Lisaks kasutan proteiini,sysikaid,bcaa.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.